Bahçıvanların sakladığı tüyo! Salyangozlara geçit yok, çaresi turuncu kabuktaBaharın gelmesiyle birlikte bahçeler canlanırken bahçıvanlar için tanıdık sorunlar tekrar ortaya çıkmaya başlar. Sümüklü böcek gibi küçük canlılar genç filizleri kemirerek yetiştirilen ürünlere zarar verir. Kimyasal pestisitler yerine doğa dostu yöntemler arayanlar için, mutfakta bulunan basit bir malzeme kurtarıcı olabilir. İşte detaylar.
Evdeki karınca sorununu eski çoraplarla çözün! Anında yakalıyor, daha iyisi yokMeyve ağaçlarını karıncalardan ve diğer zararlı böceklerden korumak, bahçıvanlar için önemli görevlerinden biridir. Bu amaçla uzun yıllardır kullanılan etkili yöntemlerden biri, ağaç gövdelerine yerleştirilen 'yakalama kemerleri'dir. Kimyasal ilaçlara başvurmadan, çevre dostu bir şekilde zararlıları engelleyen bu tuzaklar, doğru uygulandığında oldukça başarılı sonuçlar verir. Evde bulunan çoraplar bu yöntemde işe yarayabilir. İşte detaylar.
Köksüz orkideyi bile köklendirir! Azıcık zerdeçal dökün, pet şişede büyüyorYapraklarını ve dallarını kaybeden bir orkideyi yeniden canlandırmak doğru yöntemler kullanıldığında çok kolaydır. Zayıflamış bir orkideyi gövde kısmından keserek nasıl çoğaltacağınızı ve zerdeçal kullanarak nasıl dezenfekte edeceğinizi adım adım açıkladık. Ayrıca köksüz köklendirme yapmak için kullanabileceğiniz bazı yöntemler mevcut.
Bitkileri gübrelemenin en doğru zamanı! Besleyen yaşadı, solucan gibisi yokUzun bir kışın ardından bahçenizi yeniden canlandırmak için bir fidanlığa gitmiş ve yeni bitkilerle evinizin yolunu tutmuş olabilirsiniz. Bitkileri toprağa ekerken birçok kişi toprağı desteklemesi ve bitkinin daha iyi tutması adına gübre kullanmanın en doğru yöntem olduğuna inanır. Peki gübre, bahçe bitkileri için gerçekten gerekli mi?
Bitkiden bitkiye mikrop bulaşıyor! Toprak değil siz yayıyorsunuz, dezenfekte etmek şartBahçe işleriyle ilgilenirken hijyen en son düşündüğümüz şey olabiliyor. Ancak tıpkı ortak bir kaseden yenen yemeğe el daldırmanın bakterilere davetiye çıkarabileceği gibi temizlenmeden defalarca başka bitkilerde kullanılan bahçe aletleri de bir o kadar zararlı olabilir. Bahçe aleti deyip geçmeyin, temizlemeyi sakın ihmal etmeyin.
Domates fidesine doping etkisi! Kasa kasa verim alacaksınız, köylülerin sakladığı sırBahçecilik alanında yüksek verim elde etmek isteyen birçok kişi doğal alternatifleri sürekli olarak uyguluyor. Ayrıca bu yöntemler, toprağın zenginleşmesine katkı sağlayarak daha sağlıklı bitkiler yetiştirilmesine olanak tanıyor. İşte herkesin uygulayabileceği doğal yöntemin detayları.
Bahçeye eker ekmez mahsül veriyor! Günler içinde hasada hazır, anında tarla etkisiİster küçücük bir bahçeniz olsun isterseniz de ekip biçebileceğiniz büyük bir bahçeniz. Her iki durumda da kendi sebze, meyvenizi yetiştirmekten keyif alıyor olabilir ve ektiğiniz ürünün hemen büyümesini istiyor olabilirsiniz. İşte ektikten sonra kısa bir süre içinde büyüyen sebze ve meyveler!
Ortancaların en sevdiği yer! Sokağa bakıyorsa yanlış, gölgede çiçekliyorOrtancalar, kolay bakımlı yapıları ve büyük bir etki yaratan muhteşem, etkileyici çiçekleri sayesinde bahçenin vazgeçilmezidir. Çeşitli ışık ve toprak koşullarında iyi gelişebilse de, ortancalarınızın iyiliğini istiyorsanız, onları çok doğru bir yere konumlandırmanız gerekir. İşte o nokta!
Toprağa ekip pantolon serin! Bahçıvanların 10 günde çimlendirme sırrıymışBahçe işleriyle ilgilenenlerin bildiği bir gerçek vardır. Havuç gibi bitkileri yetiştirmek sabır ve özen gerektirir. Zaman zaman tohumların çimlenmemesi veya beklenenden küçük kalması bu noktada birçok üreticinin karşılaştığı bir sorundur. Ancak bu sorunların çözümü için sıra dışı bir yöntem var. Üstelik gereken tek malzeme eski bir kot pantolon!
Tohumları anında filizlendiren yöntem! Tek hamleyle ektiklerinizi kurtarınBitkilerinizin büyümesi için güzel ve rahat bir alan yarattınız ve tohumlarınızı toprağa ektiniz. Ancak haftalar geçti ve görünürde tek bir yeşil filiz bile yok. Peki tohumlarınız neden çimlenmiyor? İşte sebepleri ve yapmanız gerekenler!
Meyve ağacının yanına ekince verimi sıfırlıyor! Naneler saksıya, çimin sonu zararBahçenizde kendi meyvenizi yetiştirmek harika bir fikir olabilir. Hem tamamen organik hem de mis gibi kokan lezzetli meyveler yetişebilir. Ancak bahçecilik uzmanları, meyve ağaçlarının yanına asla ekilmemesi gereken bitkiler konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.
Bilmeden yapıyoruz! Seramik saksıya ekerseniz büyümüyor, yaprakları patır patır dökülüyorBahçecilik incelik isteyen bir meziyet. Her bitkiyi her şekilde her yere dikemeyeceğiniz gibi tüm bitkiler için tek bir bakım metodu yok. Çiçek yetiştirirken dikkat etmeniz gereken birçok faktör olduğu gibi her çiçeği tek bir saksıya dikemeyebilirsiniz. Özellikle bitkilerin içinden dört tanesini seramik saksıya dikmemenizde fayda var! Peki bunlar hangi bitkiler?