Son dakika alçı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan alçı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan alçı haber sayfamızda...
Libya Hakkında Bilgiler; Libya Bayrağı Anlamı, 2025 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat FarkıLibya, Tunus ve Cezayir ile birlikte Kuzey Afrika'nın en geniş topraklarına sahip ülkelerinden biridir. 1947 yılında İtalya'dan ayrılıp 1951 yılında da bağımsızlığını ilan etmiştir. Afrika kıtasının en geniş petrol rezervlerine sahip ülkesi olan Libya, güçlü bir ekonomiye sahiptir. Libya hakkındaki en güncel bilgileri sizler için derledik.
Çağla Şıkel galaya oğulları ile katıldı! Kuzey'in kolundaki alçı dikkat çektiÇağla Şıkel ile Emre Altuğ, 2008 yılında nikâh masasına oturmuştu. Kuzey ve Uzay adında iki çocukları olan çift, 2015'te ayrılık kararı almıştı. Şıkel, son olarak oğulları ile Enis Arıkan'ın müzikal galasında görüntülendi. Ünlü ismin büyük oğlu Kuzey'in kolundaki alçı dikkat çekti.
Bileğini kıran Kim Kardashian'dan olay paylaşım! Alçılı botu gündem oldu44 yaşındaki ünlü şov yıldızı Kim Kardashian, ayak bileğini kırdı. Etkinlikleri kaçırmayan Kim Kardashian bu kez tarz değişikliğine gitti. Instagram hesabından paylaşım yapan Kardashian bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.
Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldı! Demirören Yayınları 25 gravürü kitaplaştırdıSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı.
Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldı! Demirören Yayınları 25 gravürü kitaplaştırdıSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı.
Bakan Bayraktar, Nijer'deki altın üretimi için tarih verdiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ham madde arz güvenliği kapsamında Asya'dan Afrika'ya kadar farklı coğrafyalarda faaliyet yürüttüklerini belirterek, "Nijer'de arama çalışmaları yaptığımız altın sahalarından birinde MTA IC ile 2025'te ilk üretime başlamayı planlıyoruz." dedi.
Notre-Dame’ın tarihi New York’taNew York’taki Saint John the Divine Katedrali’nde “Notre-Dame de Paris: Artırılmış Sergi” adlı sergi, ziyaretçileri Notre-Dame Katedrali’nin 850 yıllık tarihinde dijital bir yolculuğa çıkarıyor.
Kapadokya’nın az bilinenleriGünümüzden yaklaşık 10 bin yıl öncesinden başlayarak Aksaray yakınlarındaki Aşıklı Höyük, Musular ve Balıklı ile Niğde’deki Sırçalıtepe, Kapadokya’nın ilk yerleşiklerini, ilk üretimcilerini barındırmıştır.
Sultan Abdülmecid’e hediye edilmişti: İşte Ayasofya'nın bilinmeyenleriSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Fossati kardeşler, o dönem onardıkları Ayasofya’nın 25 adet gravürünü albüm halinde Abdülmecid’e hediye etmişti. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı. Araştırmacı-yazar Erhan Altunay ve Arkeolog Dr. Murat Sav, kitabın Ayasofya’nın tarihi açısından çok önemli belge olduğunu söylüyor.
Sivas’ta bulundu! Tam 2 bin yıllık gizem
Sivas’ta 2019 yılında arkeolojik kazı çalışmalarının başladığı Sivas Kalesi, kentin geçmişine ışık tutuyor. Bölgede 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen parçalar ise heyecan yarattı.
Sivas’ta bulundu! Tam 2 bin yıllık gizemSivas’ta 2019 yılında arkeolojik kazı çalışmalarının başladığı Sivas Kalesi, kentin geçmişine ışık tutuyor. Bölgede 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen parçalar ise heyecan yarattı.
Yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen, Selimiye Camisi'nde son durumTürk- İslam mimarisinin zirve eserlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camisi'nde restorasyon çalışmalarında, minareler, kapı ve pencere onarımları tamamlandı. Tarihi camide kalem işi ve alçı süsleme işlerinin sürdüğünü söyleyen Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, "Yüzde 70 seviyelerine geldik diyebilirim" dedi.
“Asıl hedef kaçakçılığı tamamen ortadan kaldırmak”Ülkemizde son üç yılda yapılan operasyonlarda 777 bin 525 adet kültür varlığı ele geçirilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Zeynep Boz, “Bunlar çok önemli başarılar ama bizim için asıl hedef kaçakçılığı tamamen ortadan kaldırmak” diyor.
Alçı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.