Yıllardır yemek yiyemiyor, su içemiyordu! İyileştiği gibi Adana kebabı ve tantuni istedi
Yıllardır yemek yiyemiyor, su içemiyordu! İyileştiği gibi Adana kebabı ve tantuni istediMersin’de yaşayan ve ileri derece kalp yetmezliği hastası olan Kenan Duranoğlu’na, yemek yiyememe şikayetiyle başvurduğu hastanede nadir görülen hastalığa yakalandığını öğrendi. Tedavi için İzmir’e gelen Duranoğlu, Per Oral Endeskopik Miyotomi yöntemiyle sağlığına kavuştu.
11.11.2024Gündem
Su içerken bile zorlanıyordu, tedaviyle 10 yıl sonra sağlığına kavuştu
Su içerken bile zorlanıyordu, tedaviyle 10 yıl sonra sağlığına kavuştuNadir görülen ve yutma güçlüğü olarak bilinen 'akalazya' hastalığı nedeniyle 10 yıldır yeme ve içme sorunu yaşayan hasta, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi edildi.
23.08.2024Gündem
10 yıllık yutma çilesi sona erdi
10 yıllık yutma çilesi sona erdiOn yıldır “akalazya” hastalığı nedeniyle yutma güçlüğü yaşayan 62 yaşındaki Pembe Rüzgar, POEM yöntemiyle sağlığına kavuştu.
14.05.2023Gündem
Bir lokma yemeğe hasret bırakan hastalık: Akalazya
Bir lokma yemeğe hasret bırakan hastalık: AkalazyaBesinleri yutmakta güçlük mü yaşıyorsunuz? Kimi zaman yediğiniz bir besinin yemek borusunda takılı kaldığından mı yakınıyorsunuz? Yemek sonrasında öksürük atakları başlıyor mu? Bir lokma yemek veya bir yudum su içmek ızdıraba mı dönüştü? Siz de bu sorunlardan yakınıyorsanız, nedeni, adını belki de ilk kez duyacağınız ‘Akalazya’ hastalığı olabilir! Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erkin Öztaş, “Akalazya hayattaki en temel ihtiyacı, hatta pek çok insanın en çok keyif aldığı bir durumu; yemek yemeyi ızdıraba dönüştürüyor. POEM tedavisiyle çok kısa süre içerisinde, ameliyatsız bir şekilde normal beslenmeye başlanabiliyor ve yaşam kalitesi belirgin şekilde artıyor” diyor.
13.02.2022Genel Sağlık
Akalazya hastalığı nedir?
Akalazya hastalığı nedir?Akalazya hastalığı, yemek borusundaki kasların anormal çalışmasına neden olan, sinir hücrelerinin tahribatı sonucu gelişen nedeni tam olarak bilinmeyen bir hastalıktır. Gastroenteroloji Uzmanı, Doç. Dr. Erdem Akbal,  alınan gıdaların mideye doğru itilmekte zorlandığına, mideye geçişinde bozulduğuna ve yemek borusunda birikmeye başladığına dikkat çekiyor.