Advertorialİş Sanat’tan sıradışı konserler
Sponsorlu

İş Sanat’tan sıradışı konserler

29.01.2024 - 10:20 | Son Güncellenme:

İş Sanat, “Sahne Hazır” sezonunda klasik müzik dünyasının önde gelen orkestralarını ve solistlerini, üç sıradışı konserle müzik tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

İş Sanat’tan sıradışı konserler

Kasım ayında, orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve ünlü tenor Murat Karahan’ın 100. Yıl Gala konseri ile İş Kuleleri Salonu’nun kapılarını aralayan İş Sanat, seyircilere mayıs ayına kadar uzanan bir sezon boyunca unutulmaz deneyimler yaşatmaya hazırlanıyor. Biletleri hızla tükenen konserler için acele etmekte fayda var.

Wiener Concert-Verein ve Timothy Chooi iş birliği

Avrupa’nın tanınmış oda orkestralarından Wiener Concert-Verein, İş Sanat’ın ev sahipliğinde 7 Şubat Çarşamba akşamı, saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyircisiyle buluşacak. Antonín Dvorák ve Wolfgang Amadeus Mozart’ın eserlerinden oluşan konseri solist Timothy Chooi yönetiyor.

Viyana Senfoni Orkestrası’nın müzisyenlerinden oluşan ve 1987 yılında kurulan bağımsız oda orkestrası Wiener Concert-Verein, klasik eserlere getirdikleri modern yorumla diğer topluluklardan ayrılıyor. Viyana geleneğinden gelen orkestra geleneksel Viyana tarzını devam ettirirken aynı zamanda klasik ve çağdaş müzik eserlerine de repertuvarında yer veriyor. Krzysztof Penderecki, Mischa Maisky, Renaud Capuçon, Richard Galliano gibi usta isimlerle birlikte dünyanın çeşitli salonlarında konserler veren orkestra, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ustalık sınıfları düzenleyerek genç müzisyenlerin eğitimlerine destek oluyor.

Konserin şefliğini de üstlenen solist Timothy Chooi, 2018 yılında Joseph Joachim Uluslararası Keman Yarışması’nda birincilik ödülünün sahibi oldu. Ustaca ve ince nüanslı performanslarıyla dünya çapındaki izleyicileri büyüleyen Chooi tutkulu yorumları ve kapsamlı repertuvarıyla da biliniyor. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıyla iletişim kurma becerisi sayesinde hatırı sayılır bir takipçi kitlesi bulunan;  Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Royal Philharmonic Orchestra ve Wiener Concert-Verein’la konserler veren sanatçı Carnegie Hall, Amsterdam’s Concertgebouw ve Royal Albert Hall’da, Anne-Sophie Mutter, Pinchas Zuckerman, Jukka Pekka Saraste, Lang Lang gibi dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte çaldı. Wiener Concert-Verein, İş Sanat’ın ev sahipliğinde 7 Şubat Çarşamba akşamı, saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyircisiyle buluşacak. Konserde, 2019 yılında prestijli Queen Elisabeth Keman Yarışması’nı kazanan kemancı Timothy Chooi yönetiminde bir repertuvar müzikseverleri bekliyor olacak.

Bambaşka bir Beethoven yorumu

Keman virtüözü olarak tanınan aynı zamanda besteci, orkestra şefi, oyuncu, film yapımcısı ve girişimci olarak da kendini kanıtlamış durumda olan çok yönlü sanatçı Aleksey Igudesman, İş Sanat’a özel hazırladığı “Beethoven ve Daha Fazlası” konseriyle 16 Nisan Salı akşamı İş Sanat’ın konuğu olacak. Ludwig van Beethoven’ın son eseri “9. Senfoni”nin 200. yıl dönümü vesilesiyle Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek konseri Aleksey Igudesman’ın yönetimindeki Romanian National Youth Orchestra ve Boğaziçi Caz Korosu renklendirecek. Igudesman’a bu konserde ‘karamel sesli’ şarkıcı ve söz yazarı Futurelove Sibanda’nın yanı sıra ülkemizin yetiştirdiği başarılı mezzo-soprano Senem Demircioğlu ve gitarist Cenk Erdoğan eşlik edecek.

Romantik döneme yolculuk

Macar müziğini canlandırma hedefiyle Franz Lizst Akademisi’nin öğrencileri tarafından 2010 yılında kurulan Anima Musicæ Chamber Orchestra ve kemancı Gwendolyn Masin nisan ayında İş Sanat’ın bir diğer konuğu olacak.  Özgün ve etkileyici performanslarıyla klasik müziğin saygın toplulukları arasında yer alan Anima Musicæ, klasikten çağdaş döneme uzanan geniş repertuvarıyla Kristóf Baráti, György Déri, Zoltán Fejérvári gibi dünya çapında tanınmış Macar solistlerin yanı sıra Jonathan Cohler, Giovanni Guzzo, David Grimal, Kirill Troussov gibi sanatçılarla da müzikal iş birliklerini sürdürüyor.

Eleştirmenler tarafından ‘müziğin bilinmeyen bölgelerine cesaretle girebilen, heyecan verici bir sanatçı’ olarak tanımlanan konserin solisti Gwendolyn Masin, sıradışı bir müzisyen ve aynı zamanda eğitimci ve besteci kimliğiyle dikkat çekiyor.

Yayınladığı  “Michaela’s Music House, The Magic of the Violin” keman eğitim metoduyla birçok ödül kazanan sanatçı, bu yöntemle ürettiği müzikal çalışmalarını da aynı kitapta yayımladı. Maxim Vengerov, Kim Karkashian, Adrian Brendel ve Istvan Vardai gibi sanatçılarla oda müziği çalışmaları da bulunan Masin,  2009 yılından beri kurucusu olduğu GAIA Müzik Festivali’nde (İsviçre) sanat yönetmenliği görevini sürdürüyor. Hugo Wolf, Camille Saint-Saëns, Maurice Ravel, Piotr Ilyich Tchaikovsky, Antonín Dvorák’ın eserlerinin seslendirileceği konser 17 Nisan Çarşamba saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyircinin karşısında olacak.

İlandır