17.08.2023 - 11:50 | Son Güncellenme:
Lavanta yağı ile ağrı olan bölgeye masaj yapmak oldukça rahatlatıcı bir yöntemdir. Acı biberi kaynamış olan zeytinyağı ile birleştirerek ağrı bölgesine sürmek de ağrıyı azaltır.
Bitmek Bilmeyen Boyun Ağrılarına Dize Getiren Formül!
Boyun bölgesi hemen hemen herkesin başına gelebilen bir ağrıdır. Duruş bozukluklarına bağlı olarak birçok kişide ortaya çıkan boyun ağrılarının geçmesi elbette mümkündür. Bunun için bazı doğal ve bitkisel yöntemler vardır ve oldukça kolaydır. Zencefil, özellikle de anti-flamatuar özelliği olması sebebiyle dolaşımı hızlandırır ve ağrıyı da azaltır.
Üç yemek kaşığı zencefili tülbentle sarın ve sıcak suda 30 saniye beklettikten sonra biraz ılımasını bekleyin. Daha sonra bu tülbendi boynunuza koyun ve biraz bekledikten sonra birkaç kez daha tekrarlayın. Eğer bu yöntemi birkaç gün boyunca yaparsanız ağrılarınızdan eser kalmaz.
Anti-flamatuar ve antioksidan özelliği olan bir diğer besin ise elma sirkesidir. Temiz bir havluya elma sirkesi dökerek bu havluyu ağrı olan bölgede birkaç saat boyunca bekletirseniz ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Ağrılarınız tamamen geçinceye kadar bu yöntemi denemeye devam edebilirsiniz.
Eğer boyun bölgenizde geçmek bilmeyen ağrınız varsa bu yöntemleri kesinlikle deneyin. Acı biber içindeki kapsaisin maddesi sayesinde ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur. İki yemek kaşığı zeytinyağını kaynatın ve içine de 1 tatlı kaşığı acı biber ekleyerek ağrılarınıza sürün. Bu karışım ağrınızın olduğu bölgeyi içten yakmaya başlar ve bu sayede ağrının azaldığını hissedersiniz.
Lavanta yağı da ağrıyan bölgelerde sıklıkla kullanılan bir yağdır. Özellikle omuz ve boyun bölgenizde ağrılar varsa bu bölgeye lavanta yağı sürebilir ve yavaş yavaş ağrılı bölgeyi masaj yaparak ovalayabilirsiniz. Lavanta yağına hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı ekleyerek de bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Aşırı spor, egzersiz ya da omuriliğin fazla zorlanması ile boyun ağrısının ortaya çıkması mümkündür. Özellikle yaşın ilerlemesi ve duruş bozuklukları da boyun bölgesini zorlar. Boyun ağrısı için alınabilecek önlemler ve bazı uygulamalar vardır. Kronik ağrı için bir doktora gitmek gerekir fakat bu noktada evde bazı yöntemler de uygulayabilirsiniz.
Çeşitli terapi ya da masajlar ile boyun bölgesindeki ağrıyı azaltmak mümkündür. Fakat hareketlerin ya da masajın yanlış yapılması ağrıların daha da artmasına neden olabileceği için bunun uzman tarafından yapılması da önemlidir.
Boyun ağrısının olduğu yere sıcak havlu koymak da herkesçe bilinen bir uygulamadır. Sıcak havluyu ağrının olduğu bölgeye koyarak ağrının dağılmasını ve bölgede azalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca eğer kronik bir boyun ağrınız varsa yatağınızın sert olmasına da özen gösterin.
Özellikle de otururken vücudunuzu öne doğru fazla eğerseniz ve kambur durursanız bel, sırt ve boyun ağrıları kaçınılmaz olur. Boyun baskı altında kalınca ağrımaya başlar ve geçmeyen bir boyun ağrısına sebep olur. Hareketsiz bir yaşam hem metabolizmanın yavaşlamasına hem de vücudun tembelleşmesine sebep olur.
Hareket etmeli ve özellikle de boynuzu sürekli esnetmelisiniz. Üst vücut esneme hareketleri ile kol esneme hareketleri boyun ağrısının azalmasına ve duruşunuzun iyileşmesine yarar. Gençlerde yaygın olarak akıllı telefon kullanımı ise boyun ağrılarının yaşını aşağı çeken bir durumdur.
Telefon bağımlılığı boyun ağrısı şikayetlerinin artmasına sebep olmuştur. Hep aynı şekilde durarak başınızı ve boynunuzu hareketsiz bırakırsanız boyun ağrısı çekmeniz muhtemeldir. Telefon kullanımına ve bilgisayara başında geçirilen zamana dikkat etmek boyun ağrılarının azalmasına katkı sağlar.