Son dakika zararları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zararları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zararları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.396 zararları haberi bulunmuştur.
Ünlü börek markasında skandal: İçinden çıkanlar pes dedirtti!Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapılan, sağlığı tehlikeye atan gıdaların listesini tek tek açıklıyor, firmaları ifşalamaya devam ediyor. Ünlü bir börek markasını taklit ederek satış yapan bir firmanın hazırladığı börek harcının içerisinden çıkanlar pes dedirtti. Sahte ürünlerde yine pul biber ve zeytinyağı başı çekti? Konuyla ilgili uzman isim, “Parlak ve canlı renkler tüketiciyi aldatıyor” diyerek vatandaşları tek tek uyardı. İşte detaylar...
70'ten fazla kanser yapıcı var! Genç yaşta sigara bağımlılığı 'EVALI'nin habercisiTütün ürünlerinin tüm dünyada yaygın olarak kullanımı nedeniyle birçok birey çeşitli hastalıklara yakalanıyor. Sağlığı her açıdan olumsuz etkileyen sigara kullanımı, genç yaşlara kadar inmiş durumda. Çocukluk çağı hastalığı olarak adlandırılan tütün kullanımının detaylarını ve vücuda etkilerini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Altuğ tek tek anlattı.
Acıdan kızaran gözlere İbn-i Sina reçetesi! Suyunu balla karıştırınca yanmayı alıyorNar, mitolojiden tıbba uzanan bir yolculukta, tarih boyunca insanlığın ilgisini çeken bir meyve olmuştur. Kırmızı taneleriyle bereketin, şifanın ve uzun yaşamın simgesi haline gelmiştir. Ancak her faydalı besinde olduğu gibi, narın da bilinçsiz tüketimi çeşitli riskleri beraberinde getirebilir. Sağlığa etkileri ve binlerce yıl öncesine dayanan hikayesiyle narı biraz daha yakından incelemeye ne dersiniz? İşte narın faydaları ve olası zararları.
Atom meyve suları bağışıklığı güçlendiriyor ama tüketirken dikkat!Bir kupa atom meyve suyunun günlük C vitamini gereksinmenin en az yüzde 70’ini karşılayabildiğini kaydeden Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Hatice Nurseda Hatunoğlu, bağışıklık sistemini desteklemek için kış aylarında sıkça tercih edilen “atom meyve suları” hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Kağıt maskeler gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanı noktayı koydu, içeriği başkaymışKağıt maskeler evde yapılan cilt bakımlarının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Son zamanlarda çeşit çeşit üretilen ve ciltte farklı etkiler yaratmayı vadeden bu kağıt maskeler gerçekten işe yarıyor mu yoksa bir aldatmaca mı? İşte cevabı.
Altay bebeğin ölümüne ilişkin tutuklanan mühendis: Tahtakurusu başka türlü ölmezİzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, böcek ilaçlaması sonrası Altay Toprak Kınalı'nın (1) ölümüne ilişkin 2 kişinin tutuklandığı olayda, ilaçlama şirketine aracılık ettiği tespit edilen E.G.'nin serbest bırakılması kararına itiraz etti. Öte yandan iki tutukludan ziraat mühendisi B.Ö. (47), savcılıktaki ifadesine ulaşıldı.
‘ABD’ye yüklenmemiz gereken konular var’Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün akşam katıldığı canlı yayında ABD’deki başkanlık seçimi ve ABD-Türkiye ilişkileri konusunda soruları yanıtladı. Bakan Fidan, özetle şunları ifade etti: “Öncelikle bizim milli politikamız; hür ve bağımsız seçimlerle kim başkan seçiliyorsa saygı duyarız. Cumhurbaşkanımızın, Trump ile iyi ilişkileri var. ABD’nin reflekslerini görmede bir problemimiz olmayacak. ABD’ye yüklenmemiz gerek konular var. Sorunları yönetmeye hep beraber gayret edeceğiz.
Çocuğunuzun başı ağrıyorsa dikkat! Nedeni diş sıkma alışkanlığı olabilirDiş sıkma alışkanlığının, yetişkinlerde olduğu gibi çocukların da çoğu zaman farkında olmadan, günlük stresli aktiviteleri sırasında veya uyurken normal fonksiyonlar dışında çalıştırdıkları çene ve çiğneme kaslarının, çene eklemine yaptırdığı kuvvetli hareketler sonucu oluştuğunu söyleyen Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, diş sıkma alışkanlığı olan çocuklarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
Çok tuzluysa suya değil, yoğurda yatırın! Lezzeti de kıvamı da lokuma dönüşüyorPeynir, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olup pek çok yemeğe de lezzet katar. Ancak bazı peynirlerin yüksek tuz oranı, özellikle tuz tüketimini azaltmak isteyenler için sorun oluşturabilir. Fazla tuz, peynirin tadını baskılayabilir ve sağlıklı bir tüketim için alternatif yöntemler aramanıza neden olabilir. İşte peynirin fazla tuzunu alarak daha keyifli bir tüketim sağlayacak etkili yöntemler.
Evdeki tesisatı mahveden hata! Kaynar suyu buraya dökmeyin, çatır çatır çatlıyormuşLavabo tıkanıklıkları, sürekli olmasa da zaman zaman herkesin başına gelir. Çoğu zaman borulardaki tıkanıkları açmak için kaynar su kullanılıyor. Ancak bu hamle, mutfağınıza zarar veriyor ve tüm tesisatı çökertebilir. İşte kaynar suyun lavaboya zararları.
Patatesten gelen sağlık! Hepsi zararlı değilmiş, kırmızısı ve turuncusu çok başkaPatates, dünya genelinde en çok tüketilen ve sevilen besinler arasında yer alır. Hem doyurucu hem de kolayca erişilebilir olması, çeşitli tarifler kullanılabilir olmasıyla sofralarda önemli bir yer tutar. Ancak patatesin sağlık açısından faydaları ve zararları uzun süredir devam eden bir tartışma konusu olmuştur. Peki, gerçekten patates sağlıklı mı? İşte cevabı.
Yağmurun yağması kadar doğal! Depremlere nasıl hazırlıklı olunur?Depremler, en beklenmedik ve yıkıcı doğa olaylarından birisidir. Yeryüzü tabakalarının hareket etmesi sonucu oluşan bu sarsıntılar, ne zaman ve nerede olacağı belli olmadığı için insanları hazırlıksız yakalayabilir. Ancak, alınacak bazı önlemlerle deprem sırasında ve sonrasında güvende kalmak mümkündür. Depremlere karşı hazırlıklı olmak, can güvenliğini sağlamak ve zararları en aza indirmek için bilinçli adımlar atmak çok önemlidir.
‘Sonsuza kadar ateşler içerisinde yanacak’Hain FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ölümünün ardından siyasilerce yapılan açıklamalarda, FETÖ terör örgütü ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği mesajı verildi. TBMM Başkanı Kurtulmuş “Sonsuza kadar ateşler içerisinde azap içerisinde olacaktır” derken Dışişleri Bakanı Fidan, “Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” dedi.
15 Temmuz Gazisi konuştu: Fetullah Gülen siyonizme hizmet ediyordu'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü üzerine konuşan 15 Temmuz Gazisi Musa İlhan, "İki müjdeli haberi de hastanede aldım. Birincisi yaralandıktan sonra 16 Temmuz sabahı yoğun bakımda uyandığımda Cumhurbaşkanımızın yaşadığı, ikincisi de Fetullah Gülen denilen terörist başının gebermesidir" dedi.
1 gramı bile beyni 'çürütüp' hastanelik ediyor! Yağını azaltıp şeker basıyorlarmışBeynimiz, vücudumuzun en karmaşık ve hayati organlarından biridir. Bütün vücut fonksiyonlarımızı yönetir. Doğru bir beslenme eşliğinde güçlü ve sağlıklı kalır. Yanlış beslenme alışkanlıkları ise beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilediği gibi paralel olarak tüm organlarımızı da yıpratabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için hangi besinlerin sağlığımıza zarar verdiğini bilmemiz büyük önem arz ediyor. İşte, tüketildiğinde ömrü kısaltabilecek ve sağlığımızı ciddi anlamda riske atabilecek besinler.
Natamisin nedir, ne anlama gelir? Natamisin zararları nelerdir?Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. Listede dikkat çeken madde natimisin oldu. Bakanlığın yayınladığı bu listeden sonra Natamisin nedir, ne anlama gelir? Natamisin zararları nelerdir? soruları araştırılmaya başladı.
Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor! Çay tiryakileri dikkat, dengeyi altüst eden hataDemir, vücudumuzun ihtiyacı olan temel minerallerden biridir. Bağışıklık sistemi, enerji üretimi ve oksijenin hücrelere taşınması gibi birçok hayati işlevde önemli bir rol oynar. Diyetisyenler, özellikle çocuklar, hamile kadınlar ve anemi riski taşıyan kişiler için yeterli miktarda demir almamanın kritik olduğunu vurguluyor. Ancak demir bakımından zengin yiyecekleri tüketirken çay içmenin bu faydalı minerali vücudun daha az emmesine neden olabileceği bilinen bir gerçektir. Ayrıca aşırı fazla çay içmek de demir eksikliği sorunlarına yol açabilir. Peki, neden böyle? Hangi besinleri çay ile beraber tüketmememiz gerekiyor?
Saç dökülmesi, kıllanma, ses kalınlaşması! 'Takviye edici ürünler tehlike saçıyor'Daha iyi bir vücuda sahip olmak için gidilen spor salonlarında daha kısa sürede sonuç almak için pek çok ürün teşvik ediliyor. Bunlar arasında vücut geliştirme iğneleri, takviye ürünleri, protein tozları gibi ürünler yer alıyor. Bu ürünlerin kas gelişimini hızlandırmanın yanı sıra birçok sağlık sorununa yol açtığını söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Tunç Özdemir, takviye edici ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, aileleri uyardı.
Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar! Ekran bağımlılığı cildi yaşlandırıyorDijital dünyanın vazgeçilmez bir parçası haline gelen ekranlar, hayatımıza kolaylık sağlarken aynı zamanda bazı sağlık sorunları için de bir tehdit oluşturuyor. Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, akıllı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların yaydığı mavi ışığın, cilt yaşlanmasını hızlandıran önemli bir faktör olarak karşımıza çıktığını söyledi.
Protein tozlarında gözden kaçan tehlike! İlaç gibi tüketenler yandı, tarihine bakınÖzellikle sporcular için temel ihtiyaç derecesinde kullanılan protein tozu, önemli takviyelerden biri olarak kabul edilir. Pek bilinmese de, protein tozunun belirli bir raf ömrü vardır. Son zamanların en popüler takviyeleri arasında yer alan protein tozunu son kullanma tarihinden sonra tüketmeye devam etmemelisiniz. İşte detaylar.
Zararları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.