Son dakika tescilli ürün haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tescilli ürün gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tescilli ürün haber sayfamızda...
Afyon Pastırması AB’den tescil aldıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Afyon Pastırması Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını açıkladı.
‘Fıstık’ gibi tescilAydın’ın Çam Fıstığı, Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret alarak tescillenen 33. Türk ürünü oldu. Tescil süreci, Aydın Ticaret Borsası’nın 2023 yılında yaptığı başvuruyla başlamıştı.
Bursa kestanesi coğrafi işaret aldıBURSA Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla, Bursa kestanesi için de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındı. Bursa kestanesiyle birlikte Bursa’nın Coğrafi İşaret Tescil Belgeli değeri de 33’e çıkmış oldu.
AB'den coğrafi işaret alan türk ürünleri 20'ye çıktı! Aroma ve tat için işaret fişeğiBir nektarinin tadını Bayramiç'in doğası nasıl etkileyebilir? Maraş'ın yöresel kültürü tarhananın işlenmesine neler kazandırabilir? Aromasını, tadını, kokusunu, hatta şeklini... Gelin birlikte AB'den coğrafi işaretli ürünlerle bu yolculuğun izini sürelim...
'İlk 10 ayda ithalat 20,4 milyar dolara yükseldi'Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “2020 yılının ilk 10 ayında 12,1 milyar dolar tarım ve gıda ürünü ithalatı yapılırken 2023 yılının aynı döneminde ithalat 20,4 milyar dolara yükseldi” dedi.
Uşak’a yeni tescilli ürünUşak’a özgü, kendine has aroması ve farklı boylarıyla benzerlerinden ayrılan; Karahallı Düğleği, Cemile Düğleği, Cezik Kavunu ve Çoban Almaz adları ile de anılan ‘Karahallı kavunu’ coğrafi işaret aldı.
MEB, 2023 yılı hedeflerine odaklandıMEB, 2022’de okullar arası imkân farklarının azaltılması, mesleki gelişimin desteklenmesi, çevre bilincinin artırılması gibi birçok alanda hedeflerin üzerine çıktı. 2023 yılı hedefleri için de düğmeye basan MEB, meslek liselerinde 2 milyar TL’ye ulaşan geliri, 3 milyar TL’ye; 8 bin 300 tescilli ürün sayısını 10 bine çıkaracak.
Hedef, 2023’te 23 coğrafi işaret Belediye ve odaların işbirliğiyle bu yıl 8’incisi hayat bulan Milas Zeytin Hasat Şenliği, üreticileri ve tüketicileri kucaklayan etkinliklerle sona erdi. Kentin yeni hedefi, 8 olan tescilli ürün sayısını artırmak
Tarladan sofralaraAyvalık’ta bu yıl 17. kez düzenlenen Zeytin Hasat Festivali coşkusu kentin dört bir yanına yayıldı. Tescilli ürün, damakları çatlattı
16’ncı tescilli ürün seferberlik çöreğiİlk defa Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na katılan askerlere besleyici, lezzetli ve dayanıklı gıda sağlayabilmek amacıyla Savaştepe’nin Sarıbeyler Mahallesi’nde yaşayan kadınlar tarafından üretilen Savaştepe Sarıbeyler Seferberlik Çöreği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine coğrafi işaret almaya hak kazandı.
Ayder balı 'Coğrafi İşaret Tescili' aldıRize’ye özgü ürünlerden Ayder balı, Ayder Tarımsal Bal ve Turizm Kooperatifi’nin çalışmaları sonucu tescillenerek coğrafi işaretli ürünler arasında yerini aldı.
Yöresel lezzetlerde hedef coğrafi işaretli ürünlerle katma değeri artırmakTürk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Avrupa Birliği Komisyonunda tescilli ürünlerde henüz istenilen ölçüde katma değer oluşturulamadığını belirterek, "Tescil birinci aşama, bundan sonra bu ürünlerin ulusal ve uluslararası markalaşması için projeler hazırlayarak daha fazla katma değer yaratmamız gerekiyor." dedi.
Muz üreticileri, 'dal ve raf' arasındaki fiyat farkından şikayetçiTürkiye'nin önemli muz üretim merkezlerinden Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçelerindeki üreticiler, dalında 6 liradan alıcı bulan ürünün market raflarında 15 liraya kadar satılmasından, üretici ve tüketici fiyatları arasındaki farktan rahatsızlık duyuyor.
Bademli koruk şerbeti coğrafi tescil yolundaİzmir Dikili’de 100 yılı aşkın süredir geleneksel yöntemlerle üretilen Bademli koruk şerbeti için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru onaylandı.
Anamur muzu 12 aya yayılıyorTürkiye’nin önemli muz üretim merkezlerinden Mersin’de, sübvansiyonlu tarım kredisi ve örtü altı tarım destekleriyle son yıllarda üretim alanı 50 bin dekara ulaşan “tescilli ürün” Anamur muzu, bölgedeki çiftçilerin en büyük gelir kaynakları arasında.
Muz üreticileri devlet desteklerinden memnunTürkiye'nin önemli muz üretim merkezlerinden Mersin'de, sübvansiyonlu tarım kredisi ve örtü altı tarım destekleriyle son yıllarda üretim alanı 50 bin dekara ulaşan "tescilli ürün" Anamur muzu, bölgedeki çiftçilerin en büyük gelir kaynakları arasında yer alıyor.
Tescilli Ürün ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.