Son dakika tedavi yöntemleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tedavi yöntemleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tedavi yöntemleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.334 tedavi yöntemleri haberi bulunmuştur.
Hava soğuyunca tutan ağrıların ilacı! İltihaba meydan okuyor, depolar vitamin doluyorArtrit, eklemlerde iltihaplanmaya neden olan ve günlük yaşamı zorlaştıran kronik bir rahatsızlıktır. Hareket kabiliyetini sınırlayabilen bu hastalık, özellikle ağrılarla kendini gösterir. Soğuk havalarda ise bu ağrılar genellikle daha da şiddetlenmeye başlar. Artrit ağrısını hafifletmek için çeşitli tedavi yöntemleri bulunuyor olsa da doğal besinler, özellikle de meyveler, bu süreçte ek bir destek sağlayabilir. Çünkü bazı meyveler, içerdikleri antioksidanlar ve iltihap giderici bileşenler sayesinde artrit ağrısının hafiflemesine yardımcı olur.
Baş sorumluları sigara ve alkol! Belirtiler kulak ardı edilmezse hastalık erken teşhis ediliyorKanser, hücrelerin kontrolsüz ve anormal çoğalmasıyla ortaya çıkan ve her yaşta görülebilen kötü huylu bir hastalık olarak biliniyor. Tüm vücut kanserlerinin yüzde 9’unu, kanser kaynaklı ölümlerin ise yüzde 4’ünü baş-boyun kanserleri oluşturuyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Burak Aşık, baş-boyun bölgesi kanserleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Kendini muayene et, erken tanıya gitGeçmişte ileri evrede teşhis edilen meme kanseri, günümüzde yürütülen tarama programları ile daha erken evrede teşhis edilebiliyor. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin tedavilerinde daha başarılı olunuyor ve hastanın yaşam kalitesi önemli ölçüde artıyor. Erken tanı için meme kanseri farkındalığı ve elle muayene büyük önem taşıyor
Harvard’dan tüp bebekle ilgili yeni gelişmelerTüp bebek tedavisinde her geçen gün bir yenilik yaşanıyor. Gerek yapay zekanın katkısı, gerek geliştirilen bilimsel yöntemlerle anne-baba olma şansının her geçen gün artması amaçlanıyor
Yüzdeki inatçı melazma lekelerine son veren maske! 6 ayda cilt tonunu eşitliyorGüneş ışığı nedeniyle ciltte kahverengi lekerle ortaya çıkan melazma, genellikle hamilelik dönemi sonrasında yaygın olarak görülür. Cilt üzerinde istenmeyen görüntülere yol açan bu cilt probleminden cosmelan tedavisiyle kurtulmak mümkün. Dermatolog Doç. Dr. Ezgi Özkur melazma lekelerini ortadan kaldırarak cilt tonunu eşitleyen tedavi yöntemini tüm aşamalarıyla anlattı.
Çeşme’de sağlık ve tatil bir aradaÇeşme’nin ilk ve tek Özel Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve GETAT Kliniği, hem yerli hem de yabancı hastalara hizmet vererek Çeşme turizmine katkı sağlıyor.
İzmir ile Küba arasında iş birliği kararıİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) özel konuğu Küba’nın İstanbul Başkonsolosu Raúl Ernesto Madrigal Cárdenas’ı makamında ağırladı.
30 gün denemeden karar vermeyin! Gözaltı morlukları dert olmaktan çıkacakGöz altındaki koyu halkalar oldukça yaygındır ve genellikle zararsızdır. Cilt tonunuza bağlı olarak gözlerinizin altındaki ciltte kahverengi, mavi, mor veya siyah renkte yarım ay şeklinde bir koyulaşma veya gölge efekti fark edebilirsiniz. Genetik, yaşlanma, yorgunluk ve daha fazlası gibi farklı faktörler koyu halkaların oluşmasına neden olabilir. Bazı insanlar için görünümleri rahatsız edici olabilir, ancak neyse ki, koyu halkaların evde ve profesyonel tedavilerle azaltılması mümkündür.
Gemide maymun çiçeği kabusu! Salgında bir ilk: Karantinaya alındı, izler yüzünde ve göğsünde belirdiDünya Sağlık Örgütü, Afrika'da görülen bilinen mpox (maymun çiçeği) virüsü için en yüksek seviyeden alarm verdi. Bir gün sonra, İsveç'te ortaya çıkan vaka doğrulandı ve bu hastalığın Afrika dışına yayıldığının ilk işareti oldu. Günler sonra Arjantin'de bir yük gemisinin maymun çiçeği şüphesiyle karantina altına alındığı haberi geldi.
Aşırı sıcak burun kanamasını tetiklerYaz aylarında burun kanamaları kuru hava, susuzluk, alerjiler ve aşırı sıcağa maruz kalma gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir. Çocuklarda ya da ileri yaşta çoğunlukla kısa süreli ve hafif şiddette olan burun kanamaları, kimi zaman sağlığı tehdit eden ciddi sonuçlar doğurabilir. Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Önder Uysal, burun kanamalarının sebepleri, tedavi yöntemleri ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi…
Türkiye'de maymun çiçeği vakası var mı? Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldiDünya Sağlık Örgütü, Afrika'da görülen bilinen mpox (maymun çiçeği) virüsü için en yüksek seviyeden alarm verdi. Uzmanlar salgının HIV'in ilk günlerine benzediğini belirterek 'büyük bilinmeyenlere' dikkat çekti. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'ndan da maymun çiçeğine ilişkin açıklama geldi.
Güneş lekelerinizi kulaktan dolma bilgilerle geçirmeye çalışmayın!Yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak çok keyifli olsa da, özellikle bu dönemde cilt sağlığını korumak büyük önem taşıyor. Güneş lekeleri güneşin zararlı ışınlarına uzun süre ve kontrolsüzce maruz kalındığında ortaya çıkabiliyor ve deride kalıcı hale de gelebiliyor. Uzman kontrolünde uygulanacak birtakım yöntemler de lekeleri ortadan kaldırabiliyor. Dermatoloji Bölümü’nden Uz Dr. Gaye Güldiken Doğruel, güneş lekelerinin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi
Hamile kalmak isteyen bol bol salata tüketsinOmega-3’ten zengin besinlerin tüketilmesi ile yumurtanın kalitesinin arttığı, düşüklerin önlendiği ve gebe kalındıktan sonra da bebeğin gelişimine olumlu etki ettiği yapılan bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Hamilelik öncesinde ve sırasında somonlu ve bol zeytinyağlı salata tüketilerek Omega-3 doğal yollardan alınabilir.
İbn-i Sina asırlar önce yazmış! Kurusu bambaşka, yarım bardak tüketen yaşıyorİbn-i Sina asırlar öncesinden kaleme aldığı El kanun fi't Tıp'la günümüze hâlâ ışık tutuyor. Orada önerdiği besinler ve tedavi yöntemleri bugün birçok kişiye iyi geliyor. İbn-i Sina'nın kitabında yer verdiği besinlerden biri de kuru kayısı. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği kuru kayısının faydaları.
Marmaris bu proje ile dünyaya açılacakÖnemli turizm yatırımlarından Marmaris’teki nitelikli ilk termal tesis özelliği taşıyan Kızılbük Thermal Wellness Resort kapılarını uzmanlara açtı. Dünyaca ünlü Termal Uzmanı Prof. Dr. Karl Ludwig Resch; “Termal suya yılda bir kez girmeniz bile sağlığınız için faydalı olur” diyor
Divertiküler hastalığı düzenli takip edilmeliKalın bağırsak kanserinin tedavisinde erken teşhis büyük önem taşıyor. Ancak bazı hastalar ‘Divertiküllerim var, şikayetlerim ondandır’ diyerek bağırsakların verdiği sinyalleri görmezden geliyor. O nedenle düzenli doktor kontrollerinin aksatılmaması önemli.
ESHRE’de neler konuşuldu?Dünyanın en büyük tüp bebek kongrelerinden olan Avrupa Üreme Tıbbı Kongresi 2024’de tüp bebekteki yenilikler konuşuldu, tartışıldı. Bu yenilikleri sizler için derledim…
Zeytin Ağacı 2. sezon yayın tarihi belli oldu mu, ne zaman başlayacak? Zeytin Ağacı dizisi konusu ve oyuncu kadrosu...Üç yakın kız arkadaşın Ayvalık'a tatil yapmak ve kafa dağıtmak için gittikleri tatilde tanıştıkları aile dizilimi terapisi hayatlarında yeni bir dönüm noktasının açılmasına neden olacaktır. Sevgi, yakalandığı hastalık sonrasında yeni alternatif tedavi yöntemleri bulmaya çalışır. Doktor olan Ada ise bu duruma ilk başlarda tepki ile yaklaşır. İlerleyen zaman zarfında ise durum daha içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Peki Zeytin Ağacı 2. sezon ne zaman yayınlanacak?
Saç dökülmesi nedenleri ve tedavi yöntemleriSaç ekimi, saç dökülmesi ya da saç kaybı yaşayan kişilerde seyrelme ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözüm yoludur. Saç ekimi günümüzde gelişmiş olan olan lokal anestezi ilaçları ile genellikle ağrısız olarak yapılabilmektedir.
Doktorlar ‘Çocuğun olmaz’ dedi! 27 yıl sonra gelen mucizeMuğla'nın Milas ilçesinde yaşayan ve azospermi (erkek üreme organında sperm olmaması) hastalığı ile dünyaya gelen Melih Apaydın'ın (47) 1997 yıllında yaptığı ilk evlilik, çocuğunun olmaması nedeniyle sona erdi. Bir süre sonra yeniden evlenen Apaydın, Kayseri'de başvurduğu hastanede 1 yıllık tedavisinin ardından 27 yıl sonra baba oldu. Apaydın, "Testislerim yukarıda doğmuşum. Operasyon ile aşağıya alınmış. Ameliyatı yapan doktor, aileme çocuğumun olamayacağını söylemiş. İzmir, İstanbul ve Muğla'da bazı doktorlarla görüştük. Bana, 'Kısırsın, hiçbir şekilde çocuğun olmaz daha fazla boş yere para dökme' dendi. Sonrasında mucize bir şekilde çocuğum oldu. 27 yıldır kurduğum hayal gerçek oldu. Sanki ölüp tekrar doğmuş gibiyim" dedi.
Doktorlar ‘Çocuğun olmaz’ dedi! 27 yıl sonra gelen mucizeMuğla’nın Milas ilçesinde yaşayan ve azospermi hastalığı ile dünyaya gelen Melih Apaydın'ın (47) 1997 yıllında yaptığı ilk evlilik, çocuğunun olmaması nedeniyle sona erdi. Bir süre sonra yeniden evlenen Apaydın, Kayseri'de başvurduğu hastanede 1 yıllık tedavisinin ardından 27 yıl sonra baba oldu.
Tedavi Yöntemleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.