Son dakika süsleme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan süsleme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan süsleme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 824 süsleme haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yurt dışına kaçırılan 12 bin tarihi eseri milletimizle buluşturdukCumhurbaşkanı Erdoğan Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri ve Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde, "Yurt dışına kaçırılan binlerce tarihi eserin yerlerini tespit edip bu eserleri tekrar ülkemize getirmek için gerekli çalışmaları hızla başlattık. Toplam 12 bin tarihi eserimizi ait olduğu bu topraklarla milletimizle buluşturduk." açıklamasında bulundu.
Kapadokya’nın hristiyanlık mirası: Sığınak, merkez ve okulHristiyan manastır düzenine ilham veren ilk örneklerin yer aldığı Kapadokya’da bölgenin güçlü dini figürleri de Hristiyanlığın teolojik ve doktrinsel temelini şekillendiren tartışmalara yön verdi.
Akıl hastalarının tedavisi için kullanılıyordu! Şifa veren ses yeniden duyulduSivas’ın Divriği ilçesindeki Selçuklu dönemi yapılarından Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda o dönem akıl hastalarının tedavisi için kullanılan hastane bölümü ilgi görüyor. İçerisinde özel tasarlanmış havuz ve mimaride kullanılan ses akustiği tasarımın birleşmesiyle hastalara şifa veren su sesi, yeniden duyulmaya başladı.
Akıl hastalarının tedavisi için kullanılıyordu! Şifa veren ses yeniden duyulduSivas’ın Divriği ilçesindeki Selçuklu dönemi yapılarından Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda o dönem akıl hastalarının tedavisi için kullanılan hastane bölümü ilgi görüyor. İçerisinde özel tasarlanmış havuz ve mimaride kullanılan ses akustiği tasarımın birleşmesiyle hastalara şifa veren su sesi, yeniden duyulmaya başladı.
Yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen, Selimiye Camisi'nde son durumTürk- İslam mimarisinin zirve eserlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camisi'nde restorasyon çalışmalarında, minareler, kapı ve pencere onarımları tamamlandı. Tarihi camide kalem işi ve alçı süsleme işlerinin sürdüğünü söyleyen Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, "Yüzde 70 seviyelerine geldik diyebilirim" dedi.
5 maddede Küçüksu Kasrı'nı keşfedelimİstanbul'un Beykoz ilçesinde Göksu ile Küçüksu dereleri arasında kalan çayırlık alan, Osmanlı döneminde padişahların Boğaziçi'ndeki hasbahçelerinden, zamanla da en gözde mesire yerlerinden biri olmuş. Sultan IV. Murad’ın çok sevdiği ve 'Gümüş Selvi' olarak adlandırdığı bu yeri daha yakından tanıyalım.
Bir Türk'ün bile yaşamadığı 'Hollanda'daki Türkiye' köyüBelçika sınırındaki Zeeland eyaletinde yer alan Sluis Belediyesine bağlı Turkeye köyü, 400 yılı aşkın tarihi ve Türkiye ile Osmanlı döneminde başlayan derin bağlantısı dolayısıyla "Hollanda'daki Türkiye" olarak anılıyor,
Padişahlar elleriyle dikti, Nuh'un gemisinde bile vardı! 'Mezarlıklarda olması tesadüfi değil'Uygarlıkların inanç sistemlerine göre şekillenen 'ağaçlar kutsaldır' inanışı bugün hâlâ varlığını sürdürüyor. Özellikle mezarlıklarda bulunan servi ağaçlarının orada olmaları ise tesadüfi değil. Padişahların elleriyle diktiği, hatta Nuh'un gemisinde bile olduğu söylenen servilerin mezarlıklara dikilmesinin nedeni ise bir hayli enteresan.
Bu sektörde çalışacak eleman bulunamıyor! Maaşlar 3 asgari ücrete kadar çıkıyorTürkiye genelinde pek çok sektörde ‘mavi yaka’ olarak tabir edilen ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle üretim yapan ve yurt dışına ihracat yapılan sektörlerde bu sıkıntı daha da çarpıcı boyutlarda. Konuyla ilgili mobilya sektöründen uzman isim milliyet.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Sektörde maaşların 3 asgari ücrete kadar çıktığını söyledi. İşte detaylar...
Parmak yedirten aşure için babaanne tarifi! Püf noktası süzmekte, tane tane oluyorAşure, genellikle buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz, fındık, badem, kuru incir, kuru üzüm gibi baklagiller ve kuru meyvelerden oluşuyor. Tarçın, şeker, su, süt veya pekmez gibi tatlandırıcılar da aşurelerde mutlaka kullanılır. Ancak aşure pek çok kişi için yapımı zor, tadı doyumsuz bir tarif olsa da, en iyi aşure için püf noktaları henüz bilinmiyor. İşte o detaylar haberimizde!
Ayasofya Camii'ne 'La İlahe İllallah' yazılı mahya asıldı! 'Anlamı benim için çok büyük'Ramazan ayının sembollerinden olan mahyalar minarelerdeki yerlerini almaya başladı. İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne, Türkiye'nin son mahya ustası Kahraman Yıldız ve ekibi tarafından hazırlanan 'La İlahe İllallah' yazılı ramazan mahyası asıldı. Usta Yıldız, “Mahyaların anlamı benim için çok büyük. Yapılmayan bir mesleği yapmaya çalışıyorum. Gökyüzüne yazı yazıyorum. Güzel mesajlar veriyoruz. Manevi yönü kuvvetli bir gelenek bu" dedi.
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleriHatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Üçağızlı Mağaraları, 72-29 bin yıl öncesindeki insanların yaşamlarına dair önemli buluntular içeriyor.
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi AçıldıTürkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, kültür sanat dünyasına yeni bir müze daha kazandırdı.
Emine Erdoğan 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi' açılışına katıldıValide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi" nin açılışı Rami Kütüphanesi’nde yapıldı.Açılış töreninde konuşan Emine Erdoğan, "Yaşadıkları dönemde tarihin öznesi durumundaki 22 valide sultanın her biri, aradan geçen asırlara rağmen, vakıflarıyla halka hizmet etmeyi sürdürüyorlar. Her sayfası mücevher değerinde olan sayısız yazma eser, valide sultanlar sayesinde günümüze ulaşıyor. Yaşadıkları dönemde medeniyetimize kıymetli katkılarda bulunan, eserleriyle asırlar sonrasına dahi ilim köprüleri kuran valide sultanları, rahmetle anıyorum" dedi.
Çiçek ihracatında 2024 hedefi 160 milyon dolarKesme çiçek sektörü, 150 milyon dolar gelir hedeflediği 2023 yılında, 73 ülkeye 135 milyon dolarlık 650 milyon dal çiçek ihraç etti. Raf ömrü azalan çiçekleri çöpe atmayıp gonca halde Yunanistan başta olmak üzere eğlence mekanlarının yoğun olduğu ülkelere daha düşük ücretlerle ihraç eden sektör, 2024 yılında 160 milyon dolar gelir hedefliyor.
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Kız bebek bekleyen anne ve baba adaylarının yaşadığı en eğlenceli süreçlerden birisi de isimler. Aile üyelerine yeni katılacak olan bireyin heyecanını yaşayan aileler kız bebeklerine verecekleri isim konusunda seçici oluyorlar. Kızlarının haya boyu taşıyacağı ismi seçerken aileler özellikle anlamlarına da dikkat ediyor. Bu konuda yakınlarından fikir alan aileler internet ortamında da derin bir araştırma içerisine giriyor. Popüler, keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik isimler ve modern çağa uygun isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. T harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
E ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: E Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Bebek bekleyen anne ve baba adayları heyecanlarının yanı sıra isim konusunda da büyük heyecan yaşıyorlar. Kız bebeklerine verecek isimleri seçerken aileler konu üzerine derin bir araştırma sürecine giriyor. Bebeklerine verecekleri isim konusunda kulağa hoş gelen ve anlamlarına dikkat eden aileler duyulmamış, nadir bulunan ve değişik isimleri tercih ediyorlar. Hayat boyu taşıyacakları isimlerinin en güzel olması için aileler kararsız kalabiliyor. Kız bebekler için Kur’an’da geçen birbirinden güzel isimler bulunuyor. E harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “E ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kütüphanelerin EvrimiKitaplar ve onlar için tasarlanan yapılar tarih süresince birbirlerine çok yakın bir gelişim sergiledi. Kitapların üretimi, korunması, saklanması ve okurla buluşması teknolojinin olanaklarıyla birlikte sürekli biçim değiştirirken, kütüphane yapıları da bu gelişime ayak uydurarak evrimini sürdürdü. Günümüzde kütüphane yapıları insanları bir araya getiren kamusal bir mekan ve kültürel bir simge olarak eskisinden çok daha büyük bir önem taşıyor.
Çatlamayan ve dağılmayan saray sarması tarifi! Yılların ustası püf noktasını verdiTürk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan saray sarması sütlü tatlıların en çok tercih edilenlerindendir. Ancak saray sarması yaparken karşılaşılan problemlerin başında çatlaması ve dağılması gelir. Yılların usta tatlıcısı saray sarmasının püf noktalarını verdi.
Daha önce böyle puding yemediniz! Tatlıya bakış açınızı değiştirecek puding tarifiTatlı krizlerinize farklı bir lezzet arayışında mısınız? O zaman bu puding tarifi tam size göre! Daha önce böyle bir tatlı denemediğinizden eminiz. İçindeki özel malzemelerle sizi mest edecek bu tarif, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sunumuyla da göz dolduracak.
Süsleme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.