Dünyanın en minik savaşçıları: Su AyılarıHayal edin, bir canlı var ki ve ona dünyanın en sert koşullarını sunuyorsunuz. Oksijen yok, sıcaklık eksi yüzlerce bir dereceye sahip, hatta uzayda bile bırakıyorsunuz. Ama o canlı yine hayatta kalmaya devam ediyor hem de hiç zorlanmıyor. Evet, su ayılarından bahsediyoruz. Bilimsel adıyla tardigrad olan bu canlıların, mikroskobik boyutlarına rağmen inanılmaz dirençleriyle bilim dünyasının gözdesi haline gelmiş durumdalar. Peki, su ayıları nedir ve neden bu kadar önemliler?
30 yıl önce donan su ayısı yeniden canlandı!Bilim insanlarının 30 yıl sonra donmuş bir hayvanı hayata döndürmeyi başardığı bildirildi. Minik hayvan 1983'te Antarktika'daki yosun tabakasından alınmış, 2014'te buzu çözülmüştü.
Dünyanın en dayanıklı canlısı: Su ayısıSon olarak Japonya'da yeni cinsleri keşfedilen su ayıları sadece 300 ila 700 mikrometre boyunda, O harfi şeklinde ağza sahip. Bilim insanları, 150 derece sıcaklığa ve -272 derece soğuğa dayanabilen su ayılarının uzayda dahi hayatta kalabileceğini söylüyor. Hatta, dünya üzerindeki yaşamı neredeyse tamamen sonlandırabilecek büyüklükteki kozmik felaketlerden dahi sağ çıkabilirler. Örneğin, gama ışını patlaması, büyük bir asteroid çarpması ve yıldız patlamaları..