Son dakika Strateji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Strateji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Strateji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 12.530 strateji haberi bulunmuştur.
10. YARGI PAKETİ SON DAKİKA: Kısmi af ve şartlı tahliye var mı, genel af yolda mı? İnfaz yasası düzenlemesi Meclis'ten geçti mi?10. Yargı Paketi son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 264 hedeften oluşan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk paketi olan 10. Yargı Paketi düzenlemeleri hakkında konuştu. Tunç, 10. Yargı Paketi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağını vurguladı. Peki, İnfaz düzenlemesi Meclis'e sunuldu mu, TBMM'den geçti mi? Genel af ve kısmi af var mı? İşte, 10. Yargı Paketi hakkında son durum...
Bakan Kacır'dan yerli yapay zeka açıklaması: Uygulamaları hayata geçireceğizSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gelecek dönemde, Türkçe verilerle zenginleştirilen, Türkiye'nin ilk temel yapay zeka büyük dil modelini kullanıma sunacaklarını belirterek, "Yerli ve özgün yapay zeka modelleri geliştirilmesinin önünü açacak uygulamaları hayata geçireceğiz." dedi.
ABD ile ticaret savaşında Çin'in 'gizli' ordusu!Yapay zeka destekli, sanayi üretiminde devrim yaratan fabrikasyon robotlardan oluşan bir 'ordu', Çin'in ABD ile ticaret savaşındaki gizli silahını oluşturuyor. İşte Çin'in en büyük avantajı...
Küresel enerji talebinin 2100 yılında yüzde 74 artması bekleniyorTürkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi tarafından yayımlanan "TESPAM World Energy Outlook 2100" raporuna göre, küresel enerji tüketiminin 2100'e kadar yüzde 74 artarak 1,08 milyar gigajoule seviyesine ulaşması öngörülüyor.
Sürdürülebilirlik için yüksek hedefHenkel, hedefinin mutlak Kapsam 1, 2 ve 3 sera gazı emisyonlarını 2045 yılına kadar yüzde 90 oranında azaltmak olduğunu duyurdu.
Ulaşımda net sıfır emisyonun yol haritası Ankara'da çizilecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi" ile ulaşım sektöründe karbon emisyonunu azaltarak yeşil, dijital ve sürdürülebilir bir altyapı oluşturmanın amaçladıklarını belirterek, "Hedefimiz, ulaşımdan kaynaklanan emisyonları sıfıra indirmek için bir yol haritası oluşturmak." dedi.
Wall Street Journal'da Türkiye tartışması: Ankara'ya düşman muamelesi yapmak aptallık olurWall Street Journal gazetesinde, Hudson Enstitüsü'nden Michael Doran tarafından kaleme alınan yazıda, ABD'li politikacı Elliott Abrams'ın "Recep Tayyip Erdoğan'a güvenmeyin" sözlerine yanıt verildi. Yazıda, Türkiye'nin bir düşman olarak görme çağrısının hatalı olduğu savunularak, askeri ittifakların değerlere değil, ortak çıkarlara dayandığı vurgulandı.
Türkiye'nin enerji üretimi özel sektör santralleriyle büyüyorElektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yücel Kartal, Türkiye'nin elektrikteki kurulu gücünün 118 bin megavata ulaştığını belirterek, bunda özel sektör santrallerinin payının yüzde 80 civarında olduğunu söyledi.
Bakan Bayraktar: Diyarbakır'da petrol, Trakya'da gaz arama potansiyelinin olduğu bir program üzerinde çalışıyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji alanında ithalatı azaltmaya yönelik neler yapılabileceğine odaklandıklarını belirterek, "Türkiye'nin petrol ve gaz ithalatını düşürecek, dolayısıyla üretimimizi artıracak faaliyetler içindeyiz." dedi. Bayraktar; "Diyarbakır'da petrol, Trakya'da gaz potansiyelinin olduğu bir arama programı üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yemen'in hemen karşısında bir garip hikaye! 'Trump bizi tanısın, en büyük fırsat'Yakın Orta Doğu tarihi, günümüzde 7 Ekim öncesi ve 7 Ekim sonrası olarak ikiye ayrılıyor. Tüm bu kaosun içinde, Yemen’in hemen karşısında, günümüzde uluslararası toplum tarafından hâlâ Somali’nin bir parçası olarak görülen Somaliland yöneticileri, mevcut tabloda ABD’nin kendilerini bağımsız bir ülke olarak tanıyacağını düşünüyor. İşte olayın perde arkası.
Bakan Kacır: Sanayi ve Teknoloji Kolejlerini Anadolu şehirlerimizde kuracağızSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Genç MÜSİAD 16'ncı Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kacır, "Sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere, meslek liseleri ile fen liselerinin güçlü yönlerini bir araya getiren Sanayi ve Teknoloji Kolejlerini Anadolu şehirlerimizde kuracağız. Atacağımız tüm bu adımlarla ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı tahkim edeceğiz" dedi.
İstanbul’a her yıl 122 bin ev lazımArtan konut ihtiyacı ve mevcut konut üretimi ele alındığında yapılan araştırmalar İstanbul’de her yıl ortalama 122 bin yeni konut ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklamaEkonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, yurt içi ve küresel piyasalarda son dönemde yaşanan gelişmelerin ülke ekonomisine etkisinin kısa süreli ve sınırlı kalması için güçlü bir koordinasyon içinde gereken tüm adımların atıldığı bildirildi.
İngiltere'de British Steel kriziİngiltere'de, Çinli sanayi grubu Jingye bünyesindeki British Steel'in çelik üretim tesisinin kapanma aşamasına gelmesiyle başlayan ve hükümetin müdahalesiyle yeni aşamaya geçen kriz, ülkenin çelik sektöründeki kırılganlıklarını gözler önüne serdi.
İsrail'in hayali suya düştü! Açık açık yazdılar: Türkiye asla izin vermezİsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde "Türkiye ile İsrail arasında eşi görülmemiş gerilimin arkasında ne var?" başlıklı bir analiz yayımlandı. İsrail'e Suriye konusunda "bir stratejiye sahip olmama" eleştirisi yöneltilen yazıda, Türkiye’nin hamlelerine yer verildi.
Dijital geleceğe yön verdiKamu ve özel sektör paydaşlarını bir araya getiren 12. Kamu Bilişim Zirvesi, 10-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Antalya Kemer’de gerçekleştirildi. “Pozitif İletişim” temasıyla düzenlenen etkinlikte, D Tech Cloud Platin Sponsor olarak yer aldı.
Strateji mi, zayıflık mı?Biz ABD Başkanı Donald Trump’ı bir strateji ustası sanırdık ama o sandığımız kadar mahir değilmiş. Önce ortalığı gerdi, taviz vermeyen müzakereciyi oynadı. Karşı taraf boyun eğmeyip karşılık verince ve Amerika ekonomisi ve sermaye piyasaları zarar görmeye başlayınca hızla geri adım attı. Davul zurna ile uygulamaya koyduğu tarifelere 90 günlük bir ara verdi.
Nükleer silah yarışında ABD'den yeni hamle: İkinci Manhattan Projesi mi?New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'ndaki hareketlilik, İran ile nükleer müzakereler yürüten ABD'nin nükleer cephaneliğini modernize etme çabalarının bir parçası olarak görülüyor. İşte 2. Dünya Savaşı'ndan beri aktif olan ve Manhattan Projesi'nin kalbi olan laboratuvardaki yeni hareketlilik...
Strateji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.