Son dakika restorasyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan restorasyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan restorasyon haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.291 restorasyon haberi bulunmuştur.
'Paylaşılamayan miras' yok oluyor: Zamanında muhteşem bir mimari yapılmışAntalya'nın Akseki ilçesi Alaçeşme mahallesinde Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun 2008 yılında koruma altına aldığı 7 evden 5 tanesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Mirasçılar arasındaki anlaşmazlıklar ve yüksek maliyetli restorasyonlar sebebiyle bazıları 300 yıllık geçmişe sahip tarihi düğmeli evler zamana direnemeyip yıkılıyor.
İstanbul’un yer altında ‘gizli’ tarihiİstanbul’un altında heyecan verici bir İstanbul daha var; tarihî sarnıçlar… Ayasofya’nın altında bulunan ve yakında ziyarete açılacak olan yapılar da ‘yer altındaki İstanbul’a yeni bir zenginlik katacak.
Bathonea: İstanbul’un bilgi deposuİstanbul’da, Küçükçekmece Gölü’nün Avcılar kıyısında İstanbul tarihi için önemli bir arkeolojik kazı çalışması var. Hellenistik Dönem’den Geç Osmanlı’ya kadar uzanan kalıntıların bulunduğu Bathonea Antik Kenti’ndeki kazılarla İstanbul tarihinin eksik parçaları tamamlanıyor.
Kültürel mirasın nabzı Abu Dabi’de tutulduHer yıl İstanbul’da düzenlenen restorasyon, müzecilik ve arkeoloji fuarı Heritage, bu kez Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi’deydi.
Edirne’deki tarihi hamam müzeye dönüşüyorEdirne’de bulunan ve restorasyonu süren 15’inci yüzyıl eseri Gazi Mihal Hamamı’nın “koku” ya da “peynir” müzesi olacağı açıklandı.
ABD’den farklı Suriye mesajlarıSuriye’de Esad rejiminin devrilmesi sonrasında, Washington destekli terör örgütünün uzantıları konusunda farklı açıklamalar geldi. Pentagon “SDG Şam ordusuna katılabilir” derken, Blinken bu yapıya “desteklerinin süreceğini” belirtti.
2025 Eşit Ağırlık Bölümleri: 4 Yıllık ve 2 Yıllık Üniversite Eşit Ağırlık (EA) Meslekleri ve Bölümleri Nelerdir?Kısaltılmış hali ile EA veya TM olarak da bilinen eşit ağırlık bölümleri matematik ve edebiyat ağırlıklıdır. Üniversitede 2 yıllık ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümünü tercih etmek isteyen kişiler için TM puanı önemlidir. Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş yapacak olan kişilerin Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) Türkçe ve Matematik alanlarında netlerinin yüksek olması gerekir. Eşit ağırlık bölümleri sadece AYT puanı ile değil TYT puanı ile de tercih edilebilmektedir. EA meslekleri oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Üniversiteye gitmek isteyen pek çok öğrenicinin merak ettiği konular arasında da eşit ağırlık bölümleri ve meslekleri yer almaktadır. Hukuktan felsefeye, iktisattan psikolojiye kadar pek çok meslek grubu vardır. 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite eşit ağırlık meslekleri nelerdir? Eşit ağırlık bölümleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2 bin yıllık mozaiğin kalan parçası ahırdan çıkarılmayı bekliyor
Sivas'ta bir ahırın zemininde bulunan ve Roma Dönemi'ne ait olduğu düşünülen 2 bin yıllık mozaik sergilenirken, Gürün ilçesindeki bir ahırın zemininde kalan parçası ise 22 yıldır çıkartılmayı bekliyor.
Ahırda müthiş keşif! 22 yıldır çıkarılacağı günü bekliyorSivas'ta bir ahırın zemininde bulunan ve Roma Dönemi'ne ait olduğu düşünülen 2 bin yıllık mozaik sergilenirken, Gürün ilçesindeki bir ahırın zemininde kalan parçası ise 22 yıldır çıkartılmayı bekliyor.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden 'Kaçak yapı' açıklamasıKültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Knidos Antik Kenti'nde Datça Belediyesi tarafından işletilen restoranın kaçak yapı olduğunu, restoranın kaldırılmasının ardından bölgede arkeolojik kazı ve çevre düzenleme çalışmaları yürütüleceğini açıkladı.
Kapısı mühürlü depoda saklanıyordu! Zengin miras ortaya çıktıTıp literatürüne katkı sağlayan el yazması eserler, tıp alanında kullanılan aletler ile dönemin önde gelen hekimlerinin resim ve büstlerine kadar birçok eserin yer aldığı Türk tıp tarihine ışık tutan koleksiyon, İstanbul Üniversitesi (İÜ) tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor.
Kapısı mühürlü depoda saklanıyordu! Zengin miras ortaya çıktıTıp literatürüne katkı sağlayan el yazması eserler, tıp alanında kullanılan aletler ile dönemin önde gelen hekimlerinin resim ve büstlerine kadar birçok eserin yer aldığı Türk tıp tarihine ışık tutan koleksiyon, İstanbul Üniversitesi (İÜ) tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor.
Pompeiopolis’un tiyatrosu gün yüzüne çıkıyorKastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bulunan Pompeiopolis Antik Kenti’nde tiyatro ve odeonda (konser salonu) yürütülen kazı çalışmaları tamamlandı.
Yeni Suriye’de Türkiye etkisiBaas rejiminin tutumu ve 13 yıldan fazla süren iç savaş nedeniyle büyük ölçüde harabeye dönüşen Suriye’de devlet sisteminin yeniden kurulmasının yanı sıra günlük hayatın sorunsuz sürebilmesi için gereken alt yapının oluşturulması için Türkiye’nin önemli katkıları olacak.
‘Uçurtma’yla geçmişe yolculukTunç Başaran’ın 1989 tarihli unutulmaz filmi “Uçurtmayı Vurmasınlar”, MUBI’nin restorasyon projesi kapsamında sanatçı Max on Duty’nin etkileyici duvar resmiyle yeni bir boyut kazandı.
Bizans’ın son imparatorunun tek portresiYunanistan’ın batısındaki Pammegiston Taxiarchon Manastırı’ndaki restorasyon çalışmaları sırasında Bizans imparatoru XI. Konstantinos Palaiologos’un tek portresi keşfedildi.
Sır perdesi çözülemiyor! Tam 429 metre, Ayasofya Camii ile eşdeğerDoğu Roma İmparatoru Justinianus tarafından inşa edilen ve adını imparatordan alan Justinianus Köprüsü, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yaklaşık bin 500 yıldır tarihe tanıklık ediyor. Ayasofya Camii ile aynı tarihlerde inşa edilen köprünün kanal projesinde yer alan bir yapı olduğu iddiası uzmanlar tarafından tartışılırken sır perdesi hala çözülemedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabinede Suriye talimatıTürkiye, Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından geçici hükümet kurulması ve ülkenin yeniden inşası sürecinde destek çalışmalarına başladı.
Türkiye'de müthiş keşif: Kafataslı oda, altın sikke dolu çömlekArkeoloji oluşumu Arkeofili'nin arkeologları tarafından 2024 yılında Türkiye'de ortaya çıkarılan en önemli 10 keşif belirlendi. Mardin'de 12 bin yıllık bir kadın şaman defininin ilk sırada olduğu listede, kafataslı oda, minos hançeri, altın sikke dolu çömlek, zeus başı, 11 bin yıllık dudak piercingi gibi binlerce yıl öncesine ait keşifler yer alıyor.
Atlı Köşk daha renkliAtlı Köşk, dokuz aylık restorasyon çalışmalarının sonucunda kapılarını açtı. Tarihi köşk mobilya, kitap ve hat koleksiyonuyla zenginleştirildi. Sabancı Müzesi’nde sergilenen bazı tablolar da duvarlarda
Restorasyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.