Son dakika mRNA haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mRNA gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mRNA haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 435 mrna haberi bulunmuştur.
Musk kozunu oynadıABD’li milyarder Elon Musk’ın Avrupa siyasetini şekillendirme çabaları sürüyor. Musk’ın son olarak AfD lideri Weidel ile yaptığı canlı sohbet çarpıcı açıklamalar ortaya çıkardı
COVID hakkında 5 yıl sonra bildiklerimiz ve hala bilmediklerimizBeş yıl önce, Çin’in Wuhan kentinde bir grup insan daha önce dünyada görülmemiş bir virüs ortaya çıktı. Bu mikrobun bir adı yoktu, neden olduğu hastalığın da. Ve bu hastalık küresel sağlık sistemindeki derin eşitsizlikleri ortaya çıkaran ve her şeyi değiştiren bir pandemiyi tetikledi. İşte Covid-19 hakkında bildiklerimiz ve hala bilmediklerimiz...
ABD'de bir insanda görülen ilk ciddi kuş gribi vakası alarma yol açtıABD yetkilileri Çarşamba günü, Louisiana'daki yaşlı bir hastanın şiddetli kuş gribi nedeniyle "kritik durumda" olduğunu duyurdu. Bu, olası bir kuş gribi salgını korkusu artarken ülkedeki ilk ciddi insan vakası oldu. ABD'nin en kalabalık eyaleti California'da olağanüstü hal ilan edilirken CDC'den yeni açıklama geldi. ABD aşı stoğu yapıyor. İşte yeni gelişmeler...
The Economist 2025 kehanetleri"Satürn'ün halkaları kaybolacak, Almanya sağa kayacak, savaşlar şiddetlenecek, NATO Trump'ın egosunu okşayacak, çip savaşlarında yeni cepheler açılacak, kanser aşıları için dönüm yılı olacak..." Bunlar The Economist'in 2025 yılı için uzun versiyonunu yayınladığı kehanetlerinden bazıları. Ünlü dergi 2025 yılı için hem iyi hem kötü senaryolar yazdı. İşte 2025 için öne çıkan kehanetler...
2024 Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu2024 Nobel Tıp Ödülü'nü 'mikroRNA'nın keşfi ve gen düzenlemesi' çalışmalarından dolayı ABD'li Victor Ambros ve Gary Ruvkun kazandı.
Akciğer kanseri aşısında Türkiye farkıAkciğer kanserine karşı tasarlanan ilk mRNA aşısı olan BioNTech’in BNT116’sı, küçük hücreli dışı akciğer kanserini (KHDAK) tedavi etmek ve tekrarlamasını önlemesi hedefiyle klinik çalışmalarını aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 ülkede sürdürüyor.
İnsanlık için büyük umut! Akciğer kanseri için ilk aşıAkciğer kanserine karşı dünyada ilk kez geliştirilen aşının klinik denemelerinin yapıldığı yedi ülke arasında Türkiye de yer alıyor. BNT116 adlı mRNA aşısı, bağışıklığı “savaş”a hazırlıyor.
ALS tedavisindeki yeni gelişmeler hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyorBeyin ve omurilikte yer alan kasları kontrol eden motor sinir hücrelerinin, geri dönüşümsüz kaybına yol açan ilerleyici bir hastalık olan ALS’nin (Amyotrofik Lateral Skleroz) tedavisindeki son gelişmeler, hastalığın ilerleyişini yavaşlatmak adına umut verici.
14.5 milyon çocuk ‘aşı’sızBirleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünya çapında 14.5 milyon çocuğun aşısız olduğunu, tek bir doz aşı bile alamadıklarını açıkladı.
Macar hatıralarından dostluk diyaloğuTürk-Macar yılının yeni sergisi, Macar çağdaş sanatından izler sunan “Hungarikonlar” ünlü isimlerin kişisel eşyalarından ilhamla üretilen sanat eserlerinden oluşuyor.
İlk defa kişiye özel kanser aşısı uygulandı! Tümörü böyle yok edecek: 'Çok umut verici'Geçtiğimiz günlerde 55 yaşındaki bağırsak kanseri hastası, kendisine özel geliştirilmiş aşıyla tedaviye başladı. Tümör üzerindeki yok edici etkisi göz önüne alındığında kansere yönelik tedaviler için çığır açıcı olarak görülen kişiselleştirilmiş kanser aşılarıyla ilgili bilinmeyenleri, 2 Türk uzman tüm detaylarıyla Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Yeni kan testi, meme kanserini 'yıllar önce tespit edebiliyor'İngiltere'deki araştırmalar, “aşırı hassas” yeni bir kan testiyle, meme kanseri tedavisi görmüş hastalarda, kanserin taramalarda ortaya çıkmadan yıllar önce geri dönüp dönmeyeceğinin tahmin edilebileceğini gösteriyor.
Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı geliyorİngiltere’de cilt kanserinin en ölümcül türü olan “melanom”a karşı dünyanın ilk kişiselleştirilmiş mRNA aşısının denemeleri yapılıyor. İlk sonuçlara göre, Moderna ve MSD’nin geliştirdiği aşı yaşama şansını artırıyor. Testlere 1.100 kişinin katılacağı, Kovid-19 aşılarıyla aynı teknolojinin kullanıldığı bildirildi. Aşı, tümörle savaşta bağışıklığı tetiklemesi için tasarlandı.
Kovid-19 aşıları ritmimizi bozdu8 ülkede 99 milyon kişi üzerinde yapılan inceleme, Kovid-19 aşılarının kan, kalp ve nöroloji hastalıklarında beklenenden fazla risk yarattığını gösterdi.
2024'te bilimin kilometre taşları2023 birçok bilimsel gelişmeye sahne oldu. 2024 de süper bilgisayarlardan silahlandırılan sivrisineklere kadar aklımızı başımızdan alacak!
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini bulduFizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Üç hastalığa karşı tek aşıİlaç şirketleri, Kovid-19, grip ve RSV hastalıkları tek doz da yapılabilmesi için çalışmalara hız verdi. Tek randevuda 3 hastalığa karşı aşılanmak için Pfizer ile BioNTech ve Moderna çalışmalarını tamamlamak üzere...
Kanser tedavisinde aşı umut olur mu?Biontech’in kanser aşısı çalışmasının ilk sonuçlarına göre tedavi uygulanan hastaların yarısında tümörler en az yüzde 30 oranında küçüldü, yüzde 95’inde ise kanser stabil hale geldi. Onkoloji uzmanları ilk sonuçları Milliyet’e değerlendirdi...
Mrna ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.