Son dakika Limak Vakfı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Limak Vakfı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Limak Vakfı haber sayfamızda...
Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nde üçüncü faz başladıMühendislik alanında kadın temsilini ve istihdamını artırmak amacıyla Limak Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklığında 2015 yılından bu yana devam eden Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nde üçüncü faz devreye alındı. Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk girişimlerinden biri olduğu belirtilen projeden bugüne kadar 37 ildeki 68 üniversiteden 1500’den fazla genç kadın mühendis adayının, 127 lisede ise 60 bin öğrencinin faydalandığı duyuruldu.
Türkiye’nin Mühendis Kızları projesine Birleşmiş Milletler’den ödülTürkiye’nin Mühendis Kızları projesinin, Birleşmiş Milletler’e bağlı dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact (UNGC) tarafından düzenlenen Partnership for Sustainability Award 2024 kapsamında ‘People’ kategorisinde ödüle layık görüldüğü duyuruldu.
Limak Filarmoni Barselona’yı büyülediLimak Filarmoni Orkestrası, ilk yurt dışı konserini Barselona’nın kültürel simgelerinden Palau de la Musica Catalana’da (Katalan Müzik Sarayı) verdi.
Müziğin gücüyle dostluk çağrısıLimak Filarmoni Orkestrası ilk yurt dışı konserini 30 Ekim’de Barselona’da verecek. Tenor Murat Karahan, “Bu konser; sanatın, müziğin ne denli birleştirici ve evrensel olduğunu gösterecek” diyor
‘Mühendis Kızlar’ İstanbul’da buluştuLimak Vakfı’nın uzun soluklu projesi Türkiye’nin Mühendis Kızları artık küresel bir sosyal etki hareketine dönüştü.
Dünyanın farklı ülkelerinden Mühendis Kızlar 10-12 Mayıs’ta İstanbul'da buluşacakLimak Şirketler Grubu’nun, STEM alanlarında kadın istihdamını artırmayı amaçlayan ve ülke sınırlarını aşarak küresel bir sosyal etki hareketine dönüşen projesi Global Engineer Girls (GEG) 10-12 Mayıs tarihleri arasında Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen mühendis kızları İstanbul’da ağırlayacak.
Güçlü kadınlar için sahadaİş dünyasında kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi amacıyla 2022 yılında Kuveyt’in önde gelen şirketleri tarafından kurulan ve kurucuları arasında Limak İnşaat Kuveyt’in de olduğu Kuveyt Kadınları Ekonomik Güçlendirme Platformu (KWEEP) büyüyor.
Konser geliri mühendis kızlaraLimak Filarmoni Orkestrası, İstanbul, İzmir ve Ankara’daki geleneksel yeni yıl konserlerinde orkestranın kurucularından Murat Karahan, Kosovalı tenor Rame Lahaj ve Meksikalı tenor Ramon Vargas ile sahneye çıktı.
Murat Karahan, Ramon Vargas ve Rame Lahaj sahneye çıkıyorLimak Vakfı tarafından kurulan ve bu yıl 7’nci yaşını kutlayan Limak Filarmoni Orkestrası, geleneksel hale gelen yeni yıl konserlerini bu yıl Şubat ayında verecek. Limak Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü tenorlar Murat Karahan, Ramon Vargas ve Rame Lahaj ile İstanbul, İzmir ve Ankara’da sahne alacak.
Kadınların ‘STEM’de temsili daha artacakLimak Şirketler Grubu’nun, ‘Global Engineer Girls’ (GEG) girişimi kapsamında, kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla başlattığı proje Kosova’daki ilk mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 20 Kosovalı genç öğrenci, 100’den fazla ülkede geçerli olan sertifikalarını, başkent Priştine’de düzenlenen mezuniyet töreninde aldı.
Global Engineer Girls (GEG), Kosova’da ilk mezunlarını verdiKadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla Limak Şirketler Grubu’nun, ‘Global Engineer Girls’ (GEG) girişimi kapsamında başlattığı proje Kosova’daki ilk mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 20 Kosovalı genç öğrenci, 100’den fazla ülkede geçerli olan sertifikalarını, başkent Priştine’de düzenlenen mezuniyet töreninde aldı.
Türkiye’nin Mühendis Kızları’nda yeni dönemKadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla, Limak Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı paydaşlığında yürütülen Türkiye’nin Mühendis Kızları projesinde yeni dönem başvuruları başladı.
Viyana’dan dünyaya yeni yıl hediyesi2023 ona yüklediğimiz tüm anlamların üstesinden gelebilecek mi bilinmez ama iyi bir başlangıç için klasik müzik olmazsa olmazımız. Viyana Filarmoni Orkestrası’nın geleneksel yeni yıl konserini dinlerken yılbaşı coşkusunu uzatmak istersen sevgili Okur, bu tarihleri not etmelisin...
Tekeli anısına ödüller sahiplerini bulduSabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi’nin (SU Gender); demokrasi, akademik özgürlük, toplumsal cinsiyet eşitliği ve feminizm alanlarında öncü çalışmalar yapan Şirin Tekeli’nin anısına düzenlediği “Şirin Tekeli Araştırma Ödülleri” sahiplerini buldu. Türkiye’de toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaçlayan Şirin Tekeli Araştırma Ödülü’ne bu yıl Canan Balan, Delta Meriç Candemir, Eda Acara&Ayça Kurtoğlu, Merve Altun Ekinci&Canan Koca ve Rüya Kalıntaş layık görüldü.
Türkiye’nin Mühendis Kızları projesi büyüyorMesleklerin cinsiyetinin olmadığı gerçeğinden hareketle ülkemizde kadınların, mühendislik alanı gibi erkek egemen bir sektörde daha fazla yer almasını ve eşit koşullarda temsilini sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Türkiye’nin Mühendis Kızları” (TMK) projesi büyüyor. Projenin son başvuru tarihi 10 Ekim.
Türkiye’nin Mühendis Kızları geleceği aydınlatacakKadınların iş gücüne katılımının en düşük olduğu profesyonel alanlardan biri olan mühendislik bilimlerinde daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla başlatılan “Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi” (TMK) beş yılda 430 genç mühendis adayı kadına ulaştı
Eğitimci kadınlar TİNK’te buluştuTeknoloji ve İnsan Koleji’nde (Tink) düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Paneli’nde, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) ilk kadın genel direktörlüğünü yapan Irina Bokova, Limak Yatırım ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Tink Kurucusu Zeynep Dereli konuşmacı olarak yer aldı.
İstanbul’u selden koruyacak ortaklıkİstanbul’u sel ve su baskınlarından korumak için Boğaziçi Üniversitesi ile MIT uzmanları birlikte çalışacak. Megakentin iklim ve yağış değişimi analiz edilerek çalışma planı oluşturulacak...
Türkiye’nin Mühendis Kızları buluştuLimak Vakfı’nın Türkiye’de kadın mühendis sayısını artırmak, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer almasını sağlamak amacıyla 4 yıl önce başlattığı Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi büyümeye devam ediyor.
İcat çıkardılarSudan hafif titanyumdan güçlü malzeme, eksi 80 dereceye kadar donmayı engelleyen madde, yenilebilir plastik… Türk bilim insanları dünyaya çağ atlatacak buluşlara imza atıyor.
Elektrikli araçta pilin ömrü uzar mı?Otomotiv sektörü elektrikli araca doğru her gün yeni bir adım atarken bu işin ‘can damarı’ olan pillerde, şarj süresini kısaltmak ile güvenliği artırmak iki ana problem olarak karşımıza çıkıyor. Sıvı elektrolitli piller şarj süresini bir saate kadar indiriyor. Ancak bu tür pillerde yanma, patlama gibi risklerin yüksek. Katı elektrolitli piller güvenli ancak şarj süreleri sekiz kat daha uzun.
Limak Vakfı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.