Son dakika klinik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan klinik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan klinik haber sayfamızda...
Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yokMehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.
DNA’da devrim! Genetik hastalıklar artık ‘onarılabiliyor’Tıpta ‘prime editing’ yöntemiyle DNA’ya müdahale, kalıtsal hastalıkların tedavisinde devrim yarattı. Bilim insanları bu gelişmeyi “kişiye özel tedavinin gerçek anlamda başlangıcı” olarak değerlendirdi.
SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA 2025 📌 Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte kura tarihi2025 yılı kapsamında gerçekleştirilecek Sağlık Bakanlığı 3.658 sürekli işçi alımı sürecinde kura çekimi heyecanı başladı. Başvuruların tamamlanmasının ardından İŞKUR tarafından yayımlanan nihai listeyle kuraya katılacak adaylar belirlendi. Kura ile temizlik görevlisi, klinik destek elemanı, güvenlik görevlisi ve aşçı gibi kadrolar belirlenecek. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi hangi tarihte yapılacak? Sonuçlar nereden öğrenilebilecek?
Tüp bebekte başarıyı artıran 5 yenilikYapay zekâdan nemli time-lapse inkübasyona kadar uzanan yenilikler hem tedaviye hem de gebelik oranlarına katkı sağlıyor.
Çocukta, 12 yaşından önce başlayan ve altı aydan uzun süren belirtilere dikkat!Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’nda (DEHB) hiperaktivite ve dürtüselliğin temel belirtiler olduğunu söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Yusuf Hüseyin, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’nun (DEHB) belirtileri ve tanı sürecinde kullanılan yöntemler hakkında bilgi verdi.
Kene ısırıklarına dikkat!Havaların ısınmasıyla birlikte piknikler ve açık hava aktiviteleri artarken, uzmanlar kene ısırıklarından korunmak için alınabilecek önlemleri Milliyet’e anlattı.
Tırnak mantarını tedavisi sabır gerektiriyor! Önlemenin yolu bu çoraplardan geçiyorTırnak mantarının yayılmasını engellemek için ayakların günlük olarak yıkanması ve çok iyi şekilde kurulanması, evde ortak çorap ve terlik kullanımından kaçınılması, başkalarıyla tırnak bakımı araçlarının paylaşılmaması gerektiğini kaydeden Podolog Muharrem Tosun, tırnak mantarının nedenleri, risk grupları, tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler paylaştı.
20'lik dişlerini bankada saklayan var! Tamir çipi devrede: 'Türkiye de adım attı'20'lik dişler artık sadece cerrahi atık değil. İçerdikleri kök hücrelerle sinir, kemik, kornea ve damar dokularının yenilenmesinde rol oynayabiliyorlar. Yani bu da pek çok hastalığın tedavisinde umut vadettiği anlamına geliyor. Öyle ki yirmilik dişler artık çöpe atılmıyor, özel bankalarda saklanıyor. "Türkiye'de de adımlar atıldı" diyen Doç. Dr. Münir Demirel anlattı.
650 doz zehir, 200 ölümcül ısırık! Akıllara Aref geldi: Kanı gerçekten panzehir mi?Çocukluğundan beri yılanlara karşı bitmek bilmeyen bir merak besledi. Neredeyse tüm hayatını bu gizemli canlılara adadı. Defalarca kez, bile bile yılanlar tarafından sokulmayı göze aldı. Çünkü o, kendi kanının bir gün insanlığı kurtarabileceğine inanıyordu. Tüm yılan zehirlerine karşı gözle görülebilen bir panzehir geliştirmeye çalışan adam bunu nasıl başaracaktı? İşte akıllara sihirbaz Aref Ghafouri'yi getiren olay.
Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: 'Bilmiyordum'İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.
Hande Subaşı: Modellikten geliyorum, ama modayı hiç takip etmiyorum“Miss Turkey” seçildiği 2005’ten beri tanıdığım Hande Subaşı ile ilk röportajımı 2006 yılındaki ilk dizisi “Kuş Dili”nin Trabzon Uzungöl’deki setinde yapmıştım. Merhum Osman Yağmurdereli’nin yapımcısı olduğu dizide Subaşı’nın rol arkadaşları Selçuk Yöntem, Müjde Ar gibi usta isimlerdi.
Deprem korkusu ‘insomnia’yı artırdıÇağımızın yeni sorunu insomnia (uykusuzluk). Klinik gözlemlere göre uykusuzluk sorunu deprem korkusu ile son günlerde ülkemizde de çok artmış durumda.
Ölümcül meydan okuma! A4 çılgınlığıA4 kağıdı gibi ince belli olmak! Sosyal medyada yayılan zayıflık yarışı, gençlerin sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, “Ölüm” uyarısında bulunuyor.
Her gece çorabını kokladı, akciğeri çöktü! İlk vaka değil: 'Klozet yanında masum kalır'Her gece işten gelince çorabını kokluyor, kirli sepetine öyle atıyordu. Bir gece ansızın başlayan öksürük krizleriyle geceyi acilde geçiren adam, akciğerlerinin iflas ettiğini öğrendi! Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, korkutucu gerçeği gözler önüne serdi.
Türk lokumu kokan gülİngiltere Veliaht Prensi William’ın eşi, Galler Prensesi Kate (Catherine) geçen yıl kanser tedavisi görmüştü. Kate sağlığına kavuşmasında doğayla iç içe yaşamasının rolü olduğunu söylemişti. Prenses şimdi de adının bir güle verilmesiyle başka kanser hastalarına yardımcı olacak.
Mutfak lavabonuz bakteri kaynıyor olabilirEvdeki en kirli yerin klozet olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Parlak bir mutfak lavabosu sizi yanıltmasın! Mutfak lavaboları, evdeki en kirli yüzeylerden biri ve sağlığınızı tehdit edebilir.
İstanbul'da geliştirildi, dünyada ilk olacak! Kas erimesine son verecek formülAlzheimer, prostat kanseri ve kas erimesi hastalıklarının tedavisine Türk damgası vuracak ilaçlar için insan klinik denemeleri başlıyor. İstanbul Ataşehir'de kurulan ve 13 ülkeden 100'den fazla bilim insanının çalıştığı Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilen üç yerli ilaç adayı, hedeflediği mekanizmalar ve etkinliği ile dünyada ilk olacak.
Tip 2 diyabet ameliyatla tedavi edilebiliyorİlaçlarla kontrol altına alınamayan Tip 2 diyabet hastaları için cerrahi yöntemler yeni bir umut sunuyor. Metabolik cerrahi sayesinde sadece kan şekeri değil, tansiyon ve kolesterol gibi pek çok sağlık göstergesi de normale dönebiliyor. Bu tedavi, diyabetle mücadelede köklü bir dönüşüm anlamına geliyor.
Klinik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.