BANÜ Tıp Fakültesi’nden bir ilkBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi “EPS/Ablasyon” uygulamasını ilk kez gerçekleştirerek kalp ritim bozukluğu bulunan hastayı sağlığına kavuşturdu. Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer Şanveli uygulamayı gerçekleştiren hekim ve anjiyo ekibini tebrik etti.
Kalp ritim bozukluğu (aritmi) nedir?Kalp ritim bozukluğunun belirtisi, kalp çarpıntısı, kan basıncı yüksekliği, korku, endişe, stres durumları, aşırı kafein veya alkol alımının sonucu şeklinde ortaya çıkabilir. Sıklıkla karşılaşılan ve gündelik yaşamı etkileyen kalp ritim bozukluğu, hekim tarafından mutlaka değerlendirilmelidir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Cenal, kalp ritim bozuklukları hakkında bilgi verdi.
Kalp ritmi bozulursa felç riski 5 kat artıyor - Kalp ritmi bozulursa ne olur?Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kişide kalpte ritim bozukluğuna sebep olan atriyal fibrilasyon hastalığı var. Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Ali Deniz, "Atriyal fibrilasyon ciddi derecede kalbi zayıflatabilir ve kalp yetmezliğine neden olabiliyor" dedi. Çarpıntı, yürüme mesafesinin kısalması, nefes darlığı ile kendini gösteren bu hastalık pek çok problemi de beraberinde getiriyor. İnme yani felç riski de bunlardan yalnızca biri. Peki, atriyal fibrilasyon nedir? Atriyal fibrilasyon nasıl tedavi edilir? Kalp ritim bozukluğu neden olur? Bozulan kalp ritmi nasıl düzeltilir? İşte bütün merak edilenler...