Son dakika iskelet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iskelet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iskelet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.471 iskelet haberi bulunmuştur.
Oylum HöyükTürkiye’nin en büyük höyük yerleşmelerinden biri olan Oylum Höyük, Tunç Çağlarında bereketli Kilis Ovası’na ve çevresine hükmeden bir kent yerleşmesi. Kazıların hedefi, bu yerleşmenin hangi kayıp Tunç Çağı kenti olduğunu ortaya koymak.
Bunamanın işareti çene kasında gizli! İskeleti küçük olanlar risk altındaJohns Hopkins Tıp Fakültesi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, kas kütlesi kaybının diğer adıyla sarkopeninin, demans riskini önemli ölçüde artırabileceğine dair veriler elde edildi. Bulgulara göre, belirli bir çene kasının demansla ilgili mesaj verdiği ortaya çıktı. İşte çalışmanın hayret verici detayları.
Bu alfabe tarihi değiştirebilirBilim insanlarının Suriye’deki en eski kent merkezlerinden Umm-el Marra’da yürüttüğü kazılarda tarihin seyrini değiştirebilecek bir keşfe imza atıldı. Araştırmacılar antik mezarlardan çıkardıkları kil silindirlerin üzerinde kazılı hâlde buldukları yazının, insanlık tarihinin bilinen en eski alfabesine ait olduğunu tespit etti.
Merak yaratan keşif kuyudan çıktı! Öldürüp taşla örttüler: Viking efsanesi gerçekmişArkeoloji camiasında büyük yankı uyandıran keşif, tarihi gerçeklerden birini daha yeniden gündeme getirdi. Vikinglerle ilgili gerçekleri gün yüzüne çıkaran iskelet, 800 yıllık İskandinav efsanesinde geçen ve 'Kuyunun Adamı' olarak bilinen efsanevi karaktere ait olabilir mi? İşte cevabı.
Türk'ün eyeri dünyayı koruyor! Kafatasındaki hazine: 'Her şeyin kontrolü gizli kutuda'Hiç tanımadığınız bir 'Türk', dünya üzerinde yaşayan tüm insanların kafatasında vücütlarını kontrol eden bir sistemi koruyor. Her insan kafatası kemiğinin içinde minik bir sandıkta saklanan 'hipofiz bezi' adını at binmekte ustalaşmış Türklerin tasarladığı, 'Türk eyeri'nden alıyor. Üstelik ırk ayırmaksızın her insanda, hatta şempanze ve goril gibi farklı hayvan cinslerinde de bu kemik önemli bir 'koruma' görevi üstleniyor. Tıpkı her Türk'ün asker doğuşu gibi!
Çöp konteynerinde kan donduran son!Ünlü tatil adası Mayorka'da gece sarhoş olduğu düşünülen genç kadın çöp bidonuna düştü, polisin bir çöplükte bulduğu insan kalıntıları ve telefon izlerini takibi sonucu korkunç senaryo ortaya çıktı.
Kazdıkça fışkırdı! Bin yıllık; tam 200 bin adet bulunduMardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Ilısu Mahallesi'nde 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Boncuklu Tarla'da "Geleceğe Miras Projesi" ile kesintisiz kazı yapılacak.
Ağır okul çantası sağlığı bozuyorÖğrenciler, her sabah ağır yüklerle okul yoluna düşüyor. Defter, kitap ve kalem kutularının olduğu sırt çantalarından resim çantalarına, beslenme çantasından su matarasına çocukların taşıdıkları yükler bazı günler 7-8 kiloyu aşıyor.
Mağaradaki 86 bin yıllık yaşam Milliyet Arkeoloji'deMilliyet Arkeoloji dergisi, 20 Ekim Pazar günü yayımlanacak 42. sayısında ilk bakışta "sıradan taşlar" gibi görünen ama bilimsel bir kazıyla insanlığı 86 bin yıl öncesine bağlayan yontma taş aletlerin bulunduğu İnkaya Mağarası'nı kapağına taşıdı.
Mezarda bile kurtuluş yok!Yeni bir araştırma, sigaranın kullanıcıların sağlığını yaşarken tehlikeye attığı gibi öldükten sonra da tütün moleküllerinin cesedin kemik yapısında sonsuza kadar yaşayabildiğini gösterdi.
Türkiye’den kaçırılan nadir antik sedir evine gerdi döndüKültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleri ve uluslararası iş birliği sayesinde, 1980'lerde Manisa'daki bir mezardan kaçak kazılarla çıkarılarak yurt dışına kaçırılan yaklaşık 2500 yıllık bronz sedir, Türkiye'ye iade edildi.
Mağarada korunan ‘arşiv’Antalya’da bulunan Karain Mağarası, doğal güzelliğinin yanı sıra yüzbinlerce yıla ışık tutan tarihiyle de çok önemli bir yer. Türkiye'de Neandertal iskelet kalıntılarının bulunduğu tek mağara olan Karain, dev bir arşiv niteliğinde.
Sefertepe’de bulunan kafatası ölü gömme ritüeline ışık tutuyorŞanlıurfa’da yürütülen “Taş Tepeler Projesi” kapsamında Sefertepe’de kazı çalışmaları, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Emre Güldoğan’ın başkanlığında sürüyor. Bu yılki kazı çalışmaları sırasında, özel bir yapı içerisinde bulunan nişte (duvar içerisindeki oyuk) bir kafatası bulundu.
Fibromiyalji vücudu sessizce ele geçiriyor! Nedeni hareketsizlik ve stresFibromiyalji sendromu, yaygın kas-iskelet sistemi ağrıları ve belirli vücut bölgelerinde hassasiyet ile karakterize kronik bir sendrom. Dr. Öğr. Üyesi Fatma Burcu Torunoğlu, fibromiyalji sendromunun yaşam kalitesine olan etkilerini anlattı.
İskelet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.