Fotosentez

Fotosentez

Son dakika fotosentez haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fotosentez gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fotosentez haber sayfamızda...

Fotosentez

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 196 fotosentez haberi bulunmuştur.
Mikroalg gücüyle yeşil ekonomiye
Mikroalg gücüyle yeşil ekonomiyeEndüstriyel atıklardan CO2 yakalamak ve atık suyu arıtmak için mikroalgleri kullanan Algbio, atıkları biyoyakıtlara ve biyoplastiklere dönüştürüyor. Algbio’nun kurucusu Selen Şenal girişimcilik sürecini anlattı.
Oksijen üreten 'İpek Yaprak': Hava kirliliğine son verebilir mi?
Oksijen üreten 'İpek Yaprak': Hava kirliliğine son verebilir mi?Her geçen gün bilimin sınırlarını zorlayan gelişmelere tanık oluyoruz. Bunlardan biri de 'İpek Yaprak' oldu. Bu yaprak, ışık ve su ile temas ettiğinde fotosentez sürecini taklit ederek oksijen üretebiliyor!
11.01.2025Bilim ve Çocuk
Bir ağacın gölgesi insanları nasıl serinletir? 'Doğal klima gibi'
Bir ağacın gölgesi insanları nasıl serinletir? 'Doğal klima gibi'Sıcak yaz günlerinde parkta ağaçların gölgesinde oturmak kadar rahatlatıcı, serinletici bir şey yok değil mi? Ancak bitkiler, sadece gölge sağlayarak değil, aynı zamanda başka yöntemlerle de etraflarındaki havayı soğutmaya yardımcı olurlar. Bu yönleriyle bitkiler, adeta çevremizi serinleten doğal klima sistemleri gibidir ve bunu yaparken yalnızca kendilerine değil, dolaylı olarak bizlere ve çevredeki diğer canlılara da fayda sağlarlar.
13.11.2024Doğa ve Çocuk
Okyanusa atılan betondan Buda'nın görevi ne? Yok oluşa 100 yıldan az kaldı
Okyanusa atılan betondan Buda'nın görevi ne? Yok oluşa 100 yıldan az kaldı200 binden fazla canlıya ev sahipliği yapan okyanuslar, bugün yok olmaya yüz tutmuş son mercan resiflerini de içinde barındırıyor. Ancak sayısı günden güne azalan benzersiz canlıları korumak için öyle bir yönteme başvuruldu ki görenleri ilk etapta bir hayli şaşırtıyor. İşte okyanusun dibinde tüm heybetiyle duran betondan Buda'nın sırrı.
4.10.2024Yaşam
Eymir Gölü'nde alarm! Balık ölümlerine inceleme başlatıldı
Eymir Gölü'nde alarm! Balık ölümlerine inceleme başlatıldıBaşkentte doğaseverlerin en çok tercih ettiği bölgelerden Eymir Gölü'nde, avlanması yasak olan turna balıklarında ölüm oranı arttı.
26.09.2024Gündem
64 yılda sadece bir bardak su döktü, NASA peşine düştü! 'Devrim niteliğinde rekor'
64 yılda sadece bir bardak su döktü, NASA peşine düştü! 'Devrim niteliğinde rekor'Kapalı sistemdeki bitkileri kendi başlarına bırakırsanız ne olur? Bu sorunun cevabını bulmaya çalışan elektrik mühendisi David Latimer, 1960 yılında oluşturduğu teraryumun ağzını 1972 yılında açtı ve bir bardak su ekledi. Aradan geçen 64 yıl boyunca bir daha dokunmadığı kavanozdaki bitkiler solmadığı gibi gün geçtikçe yeşerdi. Peki ama nasıl? İşte cevabı.
27.07.2024Yaşam
Oksijenin olmadığı Mars neden paslı? Tüm toprakları 3 milyar yıl önce esir almış
Oksijenin olmadığı Mars neden paslı? Tüm toprakları 3 milyar yıl önce esir almışBilinmezliklerle dolu uzaydaki gezegenler geçmişlerinde büyük gizemler barındırıyor. Bunlardan biri de Mars'ın kızıl rengini yüzeyindeki demirin korozyana uğraması ve paslanmasıyla kazanması. Peki, neredeyse hiç oksijenin olmadığı yerde bu paslanma nasıl yaşandı? Cevabı 3 milyar yıl öncesinde saklı!
23.07.2024Yaşam
‘Pusula denizanası’ Marmara’ya yerleşti
‘Pusula denizanası’ Marmara’ya yerleştiDoğal yaşam alanları Akdeniz ve Ege olan zehirli pusula denizanalarının Marmara’da görülmesi arttı. Uzmanlar Marmara’daki kirliliğe değinerek pusula denizanalarının artık burada kalıcı bir canlı olduğunu söyledi...
14.07.2024Gündem
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardırLGS’ye aylardır hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin önünde 2.5 ay kaldı. Uzmanlar, bu dönemin zaman yönetimi, soru çözme düzeni ve sınav taktikleri açısından önemine dikkat çekerek, öğrencilere sınava hazırlık temposunu artırmalarını öneriyor.
15.03.2024Eğitim
Aspirin ile şekeri karıştırın! Kullanım alanını duyunca çok şaşıracaksınız
Aspirin ile şekeri karıştırın! Kullanım alanını duyunca çok şaşıracaksınızAspirin ile şekeri bir araya getirme düşüncesi bile size tuhaf gelebilir. Ancak aspirin ve şeker karışımını çiçeklerinize veya evdeki bitkilerinize dökmek canlanmalarında yardımcı oluyor.
24.01.2024Püf Noktası
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru DağılımıYKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024Eğitim
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya KonularıAYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024Eğitim
Dertlere deva 10 ev bitkisi! Havadaki zehirleri vantuz gibi içine çekiyor
Dertlere deva 10 ev bitkisi! Havadaki zehirleri vantuz gibi içine çekiyorBitkiler, fotosentez yoluyla soluduğumuz oksijenin önemli bir kısmını ürettikleri için gezegenimizdeki yaşam için gereklidir. Ancak bu harika canlıların tek işlevi bu değil. Bazıları aynı zamanda havayı temizleme, böcekleri kovma, solunum problemlerini iyileştirme ve hatta moralimizi yükseltme yeteneğine de sahiptir. Peki onlar hangileri?
15.09.2023Dekorasyon
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023Eğitim
14 metre boyundaki balina gömüldü, 3 yıl sonra çıkartıldı! İstanbul'da yedi saat süren kazı
14 metre boyundaki balina gömüldü, 3 yıl sonra çıkartıldı! İstanbul'da yedi saat süren kazıAntalya'nın Kumluca ilçesi sahilinde 3 yıl önce karaya vuran ve İstanbul'da gömülen kaşalot balinanın kemikleri yaklaşık 3 yıl sonra çıkartıldı.
15.06.2023Gündem
Çanakkale Boğazı'nda tehlike: 14-15 metrelere indi
Çanakkale Boğazı'nda tehlike: 14-15 metrelere indiÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Ak, deniz biyoçeşitliliğinde önemli bir etkiye sahip olan deniz çayırlarının (Posidonia Ocenica),  Çanakkale Boğazı'nda azaldığını tespit ettiklerini söyledi.
11.06.2023Gündem
Karbonsuzlaşma için işte yol haritası
Karbonsuzlaşma için işte yol haritasıBilim insanları küresel sıcaklık artışında 2 dereceyi aşma yolunda olduğumuz uyarısını yapıyorlar. 2050’de karbon emisyonunda “net sıfır”ı yakalamak gerekliliğini vurguluyorlar. Karbon sıfıra ulaşmak için yenilenebilir enerji ve karbon yakalama gibi yöntemlerin bir arada kullanılması şart.
4.04.2023Ekonomi
Genetiği değiştirilmiş süper ağaçların ilk ekimi yapıldı
Genetiği değiştirilmiş süper ağaçların ilk ekimi yapıldıİklim kriziyle mücadele etmek isteyen bir biyoteknoloji şirketi, ağaçların genetiğini havadaki karbonu daha iyi emebilecekleri şekilde değiştirdi.
20.02.2023Dünya
Muz üreticilerinin soğuk hava nöbeti
Muz üreticilerinin soğuk hava nöbetiTürkiye'nin en büyük örtü altı muz üretim merkezlerinden Antalya'nın Manavgat ilçesinde üreticiler seralarda ısının 7 derecenin altına düşmemesi için gece sabaha kadar nöbet tutuyor.
4.02.2023Ekonomi
Dünya'daki yaşamın en eski kanıtı bulundu
Dünya'daki yaşamın en eski kanıtı bulundu3,48 yıl öncesine ait atmanlı kayaç 'stromatolit'ler, yüksek çözünürlüklü, iki ve üç boyutlu görüntüleme teknikleri kullanarak incelendi. Gözlemlenen işaretler, biyolojik büyümeye işaret ediyordu.
18.11.2022Dünya
Transpirasyon Nedir, Nasıl Olur? Bitkilerde Terleme Neden Olur?
Transpirasyon Nedir, Nasıl Olur? Bitkilerde Terleme Neden Olur?Transpirasyon bitkilerde terleme demektir. Canlı olan bitki hava ile temasta bulunur. Bu temas bitkinin organlarından dışarıya su buharı verilmesini sağlar. İşte bu olay havanın emme kuvveti sayesinde gerçekleşen terlemeyi yani transpirasyon olayını ifade eder. Terleme olayının çeşitli faydaları vardır. Bitkileri serinletir ve yapraklardan itibaren zincirleme olacak şekilde emme gücü oluşturur. Topraktan su emilmesini kolaylaştıran da budur. Transpirasyon hakkında merak edilen tüm detaylar.
7.09.2022Eğitim
İz Element Nedir, Ne İşe Yarar? İz Element Örnekleri Nelerdir?
İz Element Nedir, Ne İşe Yarar? İz Element Örnekleri Nelerdir?İz elementi toprak içerisinde bulunan ve bitkilerin sağlıklı büyümesini sağlayan elementler grubunun bir parçasıdır. İz elementleri toprak içerisinde olması sebebiyle bitkilere protein sağlamaktadır. İşte, tüm detaylar.
6.09.2022Eğitim
Su kaynaklarında siyanobakteri tehlikesi! 'Hızlı bir şekilde çoğalıyorlar'
Su kaynaklarında siyanobakteri tehlikesi! 'Hızlı bir şekilde çoğalıyorlar'Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, su kaynaklarında artan siyanobakterilere karşı uyarıda bulundu.
24.08.2022Haberler
Su kaynaklarında siyanobakteri tehlikesi! 'Hızlı bir şekilde çoğalıyorlar'
Su kaynaklarında siyanobakteri tehlikesi! 'Hızlı bir şekilde çoğalıyorlar'Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, su kaynaklarında artan siyanobakterilere karşı uyarıda bulundu.
24.08.2022Gündem
İTÜ’nün iki buluşu patent tescili aldı
İTÜ’nün iki buluşu patent tescili aldıİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan İnce ve ekibinin, “biyokütle” kaynakları alanında yaptığı iki önemli buluş, Uluslararası İspanya Patent Enstitüsü’nden patent belgesi ve patent tescili aldı.
19.08.2022Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Fotosentez ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.