Son dakika erken tanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan erken tanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan erken tanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.696 erken tanı haberi bulunmuştur.
Sinsi bir hastalık: Donuk omuzDonuk omuz, yaşamı sınırlayan bir rahatsızlık olsa da erken tanı ve uygun tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilir. Bu sessiz hastalık, kişilerin sabır ve kararlılıkla üstesinden gelebileceği bir mücadeledir. Unutmayın, sağlıklı bir omuz hareket özgürlüğünüzü geri kazandırır ve yaşam kalitenizi artırır.
Bakan Memişoğlu: Sağlık sisteminin güçlü yarınları için köklü değişiklikler yaptıkSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlık görevine başlayalı bir yıl olduğunu belirterek, "Sağlık sistemimizin daha güçlü yarınları için bir dizi köklü değişikliğe imza attık. Büyük sağlık ailemizle çok daha ötesini düşleyecek, 'Küresel Sağlıkta Lider Türkiye' hedefimiz için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendiDiyarbakır'da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.
4 damla kan hayatlarını değiştirdi! Doktor anne-baba: Haberlerde görüp, şaşırıyordukDiyarbakır'da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.
Coğrafya demansın da kaderiİnsan ömrünün uzaması ve yaşlı nüfusun artışıyla birlikte, halk dilinde ‘bunama’ olarak bilinen demans hastalığında da dikkat çekici bir artış oldu.
Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! 'Erken tanı en güçlü silah'Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği'ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.
Hastalık burnumuzun dibinde!Basit bir koku testi, altı yıl içindeki ölüm riskinizi ortaya koyabilir. Koku kaybının Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlıkların habercisi olabileceği belirtiliyor.
Yaz aylarının sessiz tehlikesi: Yüzücü kulağıKulakta kaşıntı, tıkanıklık ve ağrı varsa dikkat! Kulağınızda hafif bir kaşıntı bile önemli bir sinyal olabilir. Yaz aylarının gizli tehlikesi yüzücü kulağı, tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabiliyor.
Ben deyip geçmeyin, ‘Ben’i fark edinSadece görünen değil görünmeyen, güneş ışığına doğrudan maruz kalmayan alanlarda da benlerin ve lekelerin izlenmesi gerekiyor. Mevcut benlerde gözle görülebilen değişiklikler gelişmeden önce, dermatoskopik muayene ile riskli benler ve lekeler saptanabilir. Bu sayede, cilt kanserine dair erken tanı konarak tedavi süreci başlatılabilir.
Her nefeste kansere yaklaştırıyor! Geçmeyen ses kısıklığı güçlü bir sinyalTütün ürünlerinin sadece akciğere değil, baş ve boyun bölgesindeki dokulara da hayati boyutta zarar verdiğinin söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, baş ve boyun kanserleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Güzel görünüm yetmez, doğru nefes şart! ‘Burun estetiği, yaşam kalitesini de artırıyor’Son yıllarda burun estetiği yalnızca estetik kaygılarla değil, solunum sağlığını iyileştirme amacıyla da tercih ediliyor. Kulak Burun Boğaz ve Yüz Estetiği Uzmanı Prof. Dr. Esin Yalçınkaya fonksiyonel burun estetiğinin sadece dış görünüm değil, sağlıklı bir yaşamın da anahtarı olduğunu söyledi.
Samsun'da yattı, 56 gün uyanmadı! Biri daha var, kaderleri ortak: 'Masal değil, katatoni'İki kadın, iki farklı yüzyıl. Biri 1876’da sıradan bir gecede başını yastığa koydu ve tam 32 yıl boyunca uyanmadı. Diğeri ise 2025’te Samsun'da 56 gün süren derin bir uykuya daldı. Aralarında neredeyse bir asır olsa da kaderleri şaşırtıcı biçimde ortaktı. Günlerce, hatta yıllarca adeta bir heykel gibi hareketsiz kalan bu iki kadını ne masallar ne mucizeler açıklayabildi. Gerçek ise bilimsel olarak gün yüzüne çıktığında herkesi hayrete düşürdü.
Geçer diye beklemek hayata mal olabilirAni başlayan sırt ya da göğüs ağrısı… Sakın “Geçer” diye bekleyin. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Öztekin Oto, “Aort yırtılması, her yıl binlerce kişinin ölümüne neden oluyor ama çoğu kişi ne olduğunu bile bilmiyor” diyor.
Çocukluk kanserlerinde hedefe yönelik tedaviTıptaki hızlı gelişmeler, özellikle yapay zekâ destekli tanı ve tedavi yöntemleri, bireyselleştirilmiş hedefe yönelik tedaviler birçok kanser türünde yaşam süresini uzatıyor. Kanser artık kronik bir sağlık sorunu olarak değerlendiriliyor.
Uzun yolculuklarda kasık ağrısı çekiyorsanız dikkat!Direksiyon başında kasık ağrısı yaşıyorsanız bu durum basit bir yorgunluktan ibaret olmayabilir, kalça sıkışma sendromu olabilir. Erken tanı için zaman kaybetmeden bir uzmana başvurun.
Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilirKonuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.
Otizm farkındalığına renkli dokunuşMedicana International İzmir Hastanesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlediği etkinlikle otizm konusunda farkındalık yarattı. Etkinlik boyunca çocuklar keyifli vakit geçirirken, katılımcılara otizm hakkında bilgilendirme yapıldı.
Otizm oranında korkutan artış!Doğuştan gelen karmaşık bir gelişimsel farklılık olan otizm, tüm dünyada hızla artıyor. 1985 yılında 2500 çocukta 1 görülürken bugün oran 36’da 1’e kadar yükselmiş durumda. Otizmin bilinen tek çaresi ise erken tanı ile yoğun, nitelikli ve sürekli eğitim.
Kadın doktorlar, kadın kanserlerini konuştuKadın sağlığı ve kanserle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla Medicana International İzmir Hastanesi’nde, "Kadın doktorlar kadın kanserlerini konuşuyor" başlıklı bir söyleşi düzenlendi.
Görülme sıklığı artıyor! Masum bir hapşırık mı yoksa sessiz bir tehdit mi?Öksürük, boğazda gıcık hissi, hırıltılı solunum, nefes darlığı, burun tıkanıklığı, gözlerde kızarıklık ve hapşırık gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik hastalıklar ülkemizde son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Alerjik solunum yolları ve alerjik akciğer hastalıklarının erken tanı ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabileceğini vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlim Irmak, yaşam kalitesini büyük ölçüde düşüren hatta yaşamı tehdit edebilen alerjik hastalıklara karşı alınabilecek 6 etkili önlemi anlattı.
Erken Tanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.