Son dakika ekosistem haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ekosistem gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ekosistem haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.519 ekosistem haberi bulunmuştur.
Bakan Kacır: TÜSİAD'ın ayar verdiği günler geçtiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. TÜSİAD'ın açıklamalarına ilişkin de konuşan Kacır, "Gelen açıklamalar baştan sona kötümser. TÜSİAD'ın ayar verdiği günler geçti. "dedi.
Bakan Kacır: TÜSİAD'ın ayar verdiği günler geçtiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. TÜSİAD'ın açıklamalarına ilişkin de konuşan Kacır, "Gelen açıklamalar baştan sona kötümser. TÜSİAD'ın ayar verdiği günler geçti. "dedi.
"Sosyal güvence mekanizmaları güçlendirilecek"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Aziz milletimizin iradesine parmak sallayanlar, milli iradenin meşru temsilcilerine had bildirmeye çalışanlar, geçmişin karanlık alışkanlıklarını bugünün Türkiye'sine taşımaya çalışanlar büyük bir yanılgı ve gaflet içerisindedir." dedi.
Naci Görür'ün uyardığı il! 'Tehdit eden faylar var'Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerini işaret eden Prof. Dr. Naci Görür, "Zannediyor musunuz ki Güneydoğu'da ilk kez bir deprem oldu ve 50-60 bin insan toprağa verildi. Bu yeni bir olay değil. Binlerce senedir insanlar ölüyor ve aynı problem bir sonraki nesle taşınıyor." dedi.
'Plastik atıklar doğmamış bebekler için bile büyük tehdit'Bilim, teknoloji, mühendislik, tıp, sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanlarında akademik yayıncılık yapan Springer Nature tarafından hazırlanan yeni bir çalışmada, deniz, su ve kara kirliliğine ilişkin büyüyen endişenin birincil kaynağının, sentetik veya yarı sentetik bileşenlerden yapılmış plastikler olduğuna dikkat çekildi. Çalışmada, felakete karşı geri dönüşümün gerekliliği vurgulanırken; plastik atığın yakılma sonucu, solunduğunda ölümcül olabilen dioksin gibi kanserojen kimyasallar yaydığı, hamile kadınlar ve doğmamış çocuklarının bu toksik etkilere karşı özellikle savunmasız olduğu ifade edildi.
“Kalkınma Yolu Projesi’nin yeni yatırım olanakları oluşturacağına inanıyoruz”Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BMAEK) İç Ulaşım Komitesi 87. Oturumu kapsamında düzenlenen panelde konuştu. Alternatif rotalar oluşturmanın ve ulaşım modlarını çeşitlendirmenin kaçınılmaz bir öncelik haline geldiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Ulaştırma koridorlarımızı güçlendirerek sürdürülebilir kalkınmanın teşviki açısından ciddi katkılar ortaya koymuş olacağız.” dedi. Uraloğlu ayrıca Kalkınma Yolu Projesi’nin ve yeni yatırım olanakları oluşturacağını ifade etti.
Su altına dalan profesör, 2 balığın hayatını kurtardıAkdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, dalış sırasında kopmuş misinanın oltasına takılan balıkları kurtardı. Kurtarma anında sualtı kamerasına yansıyan görüntüler, deniz ekosisteminin nasıl tehdit altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Çevre ve enerjide yenilenebilir teknolojiler TEKNOFEST’te!TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında SANKO yürütücülüğünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda gençler dünyanın geleceği için çalışıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile çevreye duyarlı uygulamalar konusunda farkındalığın artırılarak toplumda enerji verimliliği kültürünün oluşturulması amaçlanan yarışma için son başvuru tarihi 20 Şubat olarak belirlendi.
Mobilite teknolojisinde genç liderler yetişiyorSabancı Gençlik Seferberliği kapsamında Adana’da açılan TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezi ile mobilite teknolojilerinde geleceğin liderlerinin yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Marmara Denizi için müsilaj uyarısı! Acil tedbir çağrısıBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, yüzeyden itibaren 30 metre derinliğe kadar Marmara Denizi'ni kaplayan müsilajın bir taraftan dibe çökerek pinalar ve süngerler gibi canlılarla birlikte deniz çayırlarını etkilerken bir taraftan da yüzeye çıkmaya başladığını bildirdi.
Bakan Kurum: Eğirdir Gölü nefes almaya başladıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kuraklığın etkisiyle su seviyesi hızla düşen ve biyolojik kirlilik oluşan Eğirdir Gölü'nde 9 maddelik eylem planının son adımını da tamamlıyor. Gölden yeni görüntüler paylaşan Bakan Kurum, ”Eğirdir Gölü nefes almaya başladı. Göl yüzeyini temizledik, dip çamuru temizliğine başlıyoruz. Eğirdir Gölü’ne can suyu olmaya devam edeceğiz” dedi.
Turkcell’in yapay zekâlı 5G projesine TÜBİTAK desteğiProje liderliğini Turkcell’in üstlendiği ‘AI-P5G: Bulut Tabanlı 5G Ağ Yönetiminde Yapay Zekâ Destekli Optimizasyon’ projesi, TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.
Tonlarca balık uçaktan bırakıldı! Neredeyse hepsi hayatta, böyle temizlik görülmediYüksek dağların zirvelerindeki ulaşılamaz göllerde, her yıl 35 bin yavru balık uçaklarla gökyüzünden suya bırakılıyor. Üstelik uçaktan bırakılan balıkların yüzde 95’inin hayatta kaldığı da kanıtlandı. Peki, bu sıra dışı yöntem neden tercih ediliyor ve balıklar nasıl hayatta kalıyor?
Çanakkale Boğazı'nı kaplamaya başladı! Endişe büyüyorÇanakkale Boğazı'nda 2020 yılında etkili olan deniz salyası Boğaz ve Çanakkale kıyılarını kaplamaya başladı. ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı ve Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, açıklamalarda bulundu. Tekrar görülmeye başlayan ve artış göstermesi vatandaşlar tarafından endişeye yol açtı.
Yapay zekâ odaklı 5G projesine TÜBİTAK desteğiProje liderliğini Turkcell’in üstlendiği ‘AI-P5G: Bulut Tabanlı 5G Ağ Yönetiminde Yapay Zekâ Destekli Optimizasyon’ projesinin, TÜBİTAK desteği almaya hak kazandığı açıklandı.
'Yerebasan' Küratörlerinden Açık Çağrıİstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak “Yerebasan” projesinin küratörleri Ceren Erdem ve Bilge Kalfa, mimarlık bölümü öğrencilerini ve mimarları sergiye katkı sunmaya davet ediyor.
Trump'ın kripto para hamleleri piyasayı nasıl etkiler?ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın görevi devralmasının ardından kripto para piyasasına yönelik atacağı adımların etkisinin küresel çapta olabileceği tahmin ediliyor.
Gıda sanayisi 160 milyar dolarlık hacme ulaştıTürkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, "İklim krizi, dünya genelindeki yüksek faiz oranları ve jeopolitik gerilimlere rağmen Türkiye, gıda sanayisi 2024'te yaklaşık 160 milyar dolar hacme ulaştı." dedi.
Finansa erişimde ‘tekno köprü’“Ülkemizin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’sına baktığımızda yüzde 70’i KOBİ’ler tarafından üretiliyor ancak toplam kredi havuzundan aldıkları pay maalesef yüzde 10’un altında. Figopara tam da bu noktada devreye giriyor...”
Bakan Memişoğlu: Teknoloji transfer ofisleri kuruyoruzSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle 'Üreten Sağlık Modeli'ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Üniversitelerimizi ve özel sektörümüzü 3'lü sarmal modelimizle bir araya getiriyoruz. Başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımızı bu sürece güçlü şekilde dahil ediyoruz. Ar-Ge ve üretim süreçlerini planlıyor; bilgi, deneyim ve finansal destek sağlıyoruz" dedi.
Ekosistem ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.