Son dakika deniz altı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deniz altı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deniz altı haber sayfamızda...
Almanya ve Finlandiya’dan 'Hibrit savaş' uyarısı! Gerilim tırmanıyorBaltık Denizi’nde Finlandiya ile Almanya’yı birbirine bağlayan denizaltı telekomünikasyon kablosunun kesildiği, Litvanya ve İsveç arasındaki denizaltı kablosunun da zarar gördüğü açıklandı. Gelişmelerin ardından Finlandiya ve Almanya dışişleri bakanları, ortak açıklama yayınlayarak “hibrit savaş” uyarısı yaptı.
İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışma finalleri başlıyorTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında, ASELSAN yürütücülüğünde düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, gençlerin tasarladıkları uzaktan kumandalı veya otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesini ve geliştirilmesini amaçlıyor.
19 ülke, 23 limanda bayrak dalgalandırdıTürk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100. yılı ve 134 yıl önce Japonya dönüşü batan Ertuğrul Fırkateyni’nin anısına Uzak Doğu seferine çıkan TCG Kınalıada bugün evine dönüyor... Kınalıada, 4.5 ayı aşan seferinde Doğu Akdeniz, Kızıldeniz, Basra Körfezi ve Hint Okyanusu’nda aralarında Japonya, Çin, Endonezya, Mısır’ın da olduğu 19 ülkedeki 23 limanda bayrak gösterdi...
“ÇEVREFEST” başlıyor: “Hepimizin bir dünyası var” olacakÇevre Haftası etkinlikleri arasında yer alan, çevre ve iklim duyarlılığını artırmayı amaçlayan ÇEVREFEST; 5-9 Haziran tarihlerinde "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla Ankara’da düzenlenecek. 6 Haziran’da Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açılış konuşmasıyla başlayacak.
Dalgıçlar 23 Nisan Çocuk Bayramını su altında kutladıFethiye’de bir grup dalgıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı denizin dibinde Türk bayrağı açarak kutladı. Dalış okulu sahibi Önder Diktaş, çocuk bayramını her yıl deniz dibinde kutladıklarını kaydetti.
Mavi Vatan’a derin kulakASELSAN, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde donanmaya deniz altı savunma harbinde önemli bir yetenek kazandırdı. Türkiye’nin ilk millî ufuk ötesi deniz altı savunma harbi sonarı Düşük Frekanslı Aktif Sonar Sistemi (DÜFAS), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girdi.
Savaş adres sormaz!Süper güçler, “yeni savaş biçimleri”nin peşinde... Rusya’nın uzaya nükleer bomba koyacağı söylenirken, İngiltere’de denizdeki kabloları korumak için “deniz yatağı savaşı” gündeme geldi.
İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması için son başvuru tarihi 20 Şubat!TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında, ASELSAN yürütücülüğünde düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, gençlerin tasarladıkları uzaktan kumandalı veya otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesini ve geliştirilmesini amaçlıyor. Ortaöğretim (Ortaokul, Lise), Üniversite (Ön Lisans ve Lisans) ve Lisansüstü öğrencilerinin katılabildiği yarışmaya başvurular 20 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.
Animasyon Filmleri 2024: Dünyanın En Çok İzlenen, En İyi, En Beğenilen, Eğitici ve Ödüllü Animasyon Film ÖnerileriYetişkin veya çocuk bireylerin severek izlediği film türlerinin başında animasyon geliyor. Her yaştan herkesi eğlendiren, güldüren, duygulandıran ve özellikle çocuklara yönelik eğitici mesajlar içeren birbirinden güzel eski ve yeni birbirinden güzel animasyon filmleri bulunuyor. Disney yapımlarından Japon yapımlarına kadar uzun uzun animasyon film listesi yer alıyor. Dünyanın en çok izlenen, en iyi, en beğenilen, eğitici ve ödüllü animasyon film önerileri arayanlar ‘Animasyon Filmleri 2024’ içeriğimizden film listesine ulaşabilirler.
“Aşık Veysel doğayla içselleşmiş bir ozan”Sanatçı Serdal Kesgin, atık poşetleri kullanarak ürettiği sanat eserlerine bu yıl Aşık Veysel in 50’inci ölüm yıldönümü için hazırladığı portreyi ekledi. Kesgin, “Aşık Veysel her zaman insan doğa ilişkisi üzerinden dünyaya bakmış. Ben de tüketim, kirlilik, atık üzerinden insan doğa ilişkisini anlatmaya çalışıyorum” diyor.
Titan yolcularının 96 saatlik cehennemi! Olaydan 20 gün önce ne olacağını yazdıTitanik'in enkazını incelemek için dalıp bir süre sonra kaybolan denizaltı içerisindeki oksijen seviyesi için verilen kritik süre hesaplamalara göre bugün doldu. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği denizaltındaki 5 kişinin 96 saat boyunca nasıl bir cehennemde yaşadığının ise tuhaf şekilde olaydan 20 gün önce kaleme alındığı ortaya çıktı. İşte bir doktora ait olan ve büyük merak uyandıran makalenin detayları.
Açılış dünya medyasında: Erdoğan'ın kampanyası bir güç gösterisi!Karadeniz gazının karaya ulaşması ABD'den Fransa'ya, Almanya'dan Rusya'ya, Çin'den Yunanistan'a, Hindistan'dan Azerbaycan'a dünyanın her yerinde yankı buldu, uluslararası medya 'Türkiye'nin en önemli projesi' dedi.
İstanbul’da olası tsunami hangi semtleri vuracak?Olası büyük Marmara depremiyle oluşacak tsunami dalgarı, İstanbul kıyıları ile kıyı bandındaki bazı yapıları da etkileyecek. Uzmanlara göre 7 ve üzeri bir depremde dalga boyu 3 metreye ulaşacak.
Karbondioksit için ilk mezarlık açıldıDanimarka, dünyada küresel ısınmayı en fazla artıran karbondioksidi hapsetmek amacıyla “deniz altı mezarlığı” açtı. Böylece karbondioksiti denize gömen ilk ülke Danimarka oldu.
'Küçük Kıyamet'te tsunami izleri! İstanbul tehlikede mi? Dikkat çeken 3 bölgeTürkiye'de 11 ilde yıkıma ve can kaybına yol açan deprem felaketi sonrası gözler İstanbul'a çevrildi. Marmara'da yaşanacak büyük bir depremin İstanbul'da yaratacağı yıkımın yanında tsunami riski de gündeme getiriliyor. 'Kıyamet-i Suğra' (Küçük Kıyamet) adı verilen 1509'daki Büyük İstanbul Depremi'nde tsunami izleri görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, üç bölgeye dikkat çekerek önemli bilgiler paylaştı.
Deniz Altı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.