Son dakika bitki haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bitki gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bitki haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.962 bitki haberi bulunmuştur.
Isırgan otu değdiğinde neden cildimiz neden kaşınır?Bugün doğada sıkça karşımıza çıkan bir bitkiyi, ısırgan otunu keşfedeceğiz. Belki parklarda, bahçelerde ya da ormanda gezerken bu bitkiye rastlamış ve dokunduğunuzda cildinizin kaşındığını, kızardığını fark etmişsinizdir. Peki, bu bitki neden cildimizi yakıyor?
Arılar birini soktuktan sonra neden ölür? Bildiğimiz gibi değilmişArılar, doğada çok önemli görevleri olan canlılardır. En bilinen görevleri, çiçeklerin polenlerini taşıyarak bitkilerin çoğalmasına yardımcı olmaktır. Ancak bazı zamanlarda arılar insanları sokabilir. Peki arılar birini sokunca neden ölür?
Ankara Valiliği orman yangınlarının önlenmesine dair alınan tedbirleri açıkladıAnkara Valiliği, ormanlık ve mesire alanlarında insan ve araç yoğunluğunun artması, ülke genelinde orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların devam etmesi nedeniyle ormanlara ilişkin tedbir kararlarını açıkladı.
Bu çiçeğe dokunmanın bedeli yarım milyon lira! Kimse yaklaşamıyorEşsiz doğası ve endemik bitki örtüsüyle dikkat çeken Spil Dağı Milli Parkı'nda, halk arasında yaban gülü olarak da bilinen şakayıklar çiçek açtı. Koruma altındaki şakayık bitkisini koparmanın cezası ise 557 bin 212 lira olarak belirlendi.
Çöle çeviren de yeşerten de kömür! Siyah toplar devrede: Buharlı trenin yarasını sarıyorBir ülkenin gelişmesi için pek de önemli görülmeyen ormanların yerini demiryolları almak üzereydi. Kenya’nın bağımsızlığı için buharla çalışan ve ticaret yollarına hükmeden trenin, kömüre ihtiyacı vardı. Önce demiryolları sonra kömür madeni için yok edilen ormanları geri kazanmak gerektiğinde ise iş yine her şeyi başlatan kömüre düşüyordu. Bu kez tren için değil, gelecek için demirden yollar inşa edilmeliydi. Hem de minicik siyah toplarla!
Bursa'da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında 'ağlayan çiçek' olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. 'Evinizde varsa derhal atın' dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.
Domatesleri çürüten hastalığa sarımsak yeter! Karıştırıp sıkın, tek önlemmişBahçeyle ilgilenmeyi sevenlerin en keyif aldığı şeylerden biri de domates yetiştirmek olabilir. Ancak yağmurlu hava ve yüksek sıcaklıkların bir araya geldiği dönemlerde, domates bitkilerinde "patates vebası" olarak bilinen ciddi bir hastalık başlar. Bu sıkıntı, bitkileri mahvedebilir. Önlem almak isteyenler için harika bir doğal karışım mevcut. İşte yayılan bitki hastalığının detayları.
Sardunya çiçeğini coşturan teknik! Bu kür sayesinde sardunyalar capcanlı olacakRenk renk çiçekleriyle görenleri büyüleyen sardunyalar, bahar aylarının en sevilen balkon misafirlerinden biri. Ancak her sardunya aynı canlılıkta çiçek açmaz, bazıları yıl boyu solgun kalırken bazıları adeta çiçek patlaması yaşar. Peki bu fark neden kaynaklanır? İşin sırrı yalnızca güneş ve sulamada değil. Sardunyanın iç potansiyelini ortaya çıkaran doğal bir destekle, çiçeklerin daha gür, renklerin daha parlak olmasını sağlamak mümkün.
Ödem kapınızı mı çaldı?Sabahları elleriniz ve yüzünüz, akşamları da ayak ve bacaklarınızda şişkinlik problemleriniz mi var? Ödem kapınızı çalmış olabilir! Diyetisyen Gülden Karadeniz, ödemi azaltmaya yönelik tavsiyelerde bulundu…
Saklı cennet kuruduManisa’daki Spil Dağı Milli Parkı’nda yer alan ve doğaseverlerin uğrak noktası haline gelen saklı kanyon, yağışsızlık nedeniyle tamamen kurudu
Çiçek sektörü, ihracatı artırmak için dünyayı dolaşıyorÇiçek sektörü, yıl sonunda 150 milyon doların üzerinde ihracat hedefine ulaşmak için Ticaret Bakanlığının URGE Projesi destekleriyle, İngiltere, Japonya ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere farklı ülkelere yönelik ticari heyet ziyaretleri yapıyor.
Her bitki neden aynı zamanda çiçek açmıyor?Kışın kardelenler, yazın sardunyalar ve daha birçok sayısız çiçek, narin ve güzel görüntüleriyle farklı mevsimlerde bizi büyülüyor. Bizleri güzelliklerine hayran bırakan çiçeklerin açmasındaki bu zamanlama neden ve nasıl oluyor diye merak ediyor musunuz? Bitkilerin belirli mevsimlerde çiçek açmasının arkasında hayranlık uyandırıcı bir denge var. Peki nasıl?
Çiçek deyip geçmeyin koparan yandı! Cezası tam 387 bin TLBodrum’un Ortakent Yahşi Kargı Sahili’nde doğal yaşam mücadelesi veren ve Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli tehlike altında bulunan kum zambakları için farkındalık oluşturuldu.
Güneşe, gübreye ihtiyaç yok! Bahçıvanların sardunya açtıran basit numarasıSardunyalar, ilkbahardan sonbahara kadar balkonları, terasları ve bahçeleri renk cümbüşüne dönüştüren harika bitkilerdir. Bu bitki, doğru bakım teknikleriyle uzun süre çiçek açabilir. Gübreye veya yoğun güneş ışığına ihtiyaç duymadan, basit bir sulama ve bakım yöntemiyle sardunyalarınızı ilkbaharda capcanlı tutabilirsiniz. İşte detaylar.
Karıncalar kaçacak yer arayacak! Kokusundan nefret ediyorlar, olduğu yere yanaşamıyorlarEvlerimize misafir olmadan önce doğanın bir parçası olan karıncalar, özellikle yaz aylarında adeta istila edebiliyor. Mutfaklarda, balkonlarda, pencere kenarlarında veya parkelerde yürüyen bu küçük canlılar, her ne kadar zararsız gibi görünse de zamanla rahatsız edici hale gelebiliyor. Kimyasal ilaçlara başvurmadan, doğaya zarar vermeden ve ev halkının sağlığını riske atmadan karıncalardan kurtulmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz?
Arkeologlar bile şaştı! Eskişehir'de 5 bin yıllık ekmek bulunduEskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 1996'dan bu yana sürdürülen Küllüoba Höyüğü kazı çalışmasında 5 bin yıllık ekmek bulundu. Ekmeğin yarından itibaren kentteki üretici marketlerde satışa sunacağı da açıklandı.
Arkeologlar bile şaştı! Eskişehir'de 5 bin yıllık ekmek bulunduEskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 1996'dan bu yana sürdürülen Küllüoba Höyüğü kazı çalışmasında 5 bin yıllık ekmek bulundu. Ekmeğin yarından itibaren kentteki üretici marketlerde satışa sunacağı da açıklandı.
Dünyada sadece Türkiye'de bulunuyor! Jandarma başından ayrılmıyorDünya Doğayı Koruma Birliği’nin Kırmızı Listesi’nde yer alan endemik türlerden tüylü çan çiçeğini koparmanın cezası 557 bin 212 TL olurken, jandarma ekipleri de endemik bitkilerin korunması için kontrollerine aralıksız devam ediyor.
Burası Türkiye! 10 kriterinden 6'sını karşılıyor, dünyada eşi benzeri yokTürkiye’nin en önemli milli parkları arasında yer alan vadi doğal güzellikleri, yaban hayatı ve endemik türleri ile hayranlık uyandırıyor. Vadinin Dünya Kültür Miras Listesi (UNESCO) listesine alınması talep edildi. Avukat Barış Yıldırım, "2 bin 250’nin üzerinde bitki saptandı. Dünya Miras Komitesince 10 kriterden 1’ini karşılasa listeye alınıyor. bu kriterlerden 1’ini değil, 6’sını karşılıyor” dedi.
Kaktüse can veren tek damlalık mucize! Solmuş kaktüsü coşturuyorKaktüsler doğaları gereği dayanıklı ve susuzluğa oldukça toleranslı bitkilerdir. Ancak bu özellikleri onların bakım istemediği anlamına gelmez. Uzun süre yanlış ışık, hatalı sulama, uygunsuz toprak yapısı veya kök çürümesi gibi etkenler, kaktüsün solmasına hatta tamamen ölmesine yol açabilir. Özellikle kaktüsün rengi matlaşmış, gövdesi buruşmuşsa ya da yumuşamışsa bu durum ciddi bir sorun olduğuna işaret eder. Neyse ki, solmaya yüz tutmuş bir kaktüsü canlandırmak için doğal ve etkili yöntemler mevcut...
Bahçeyi çiçek tarlasına çevirmek çok kolay! Yaz çeliğiyle 1 dal dik 10 adet alBitki çoğaltma yöntemi bahçecilikte yaygın olarak kullanılan pratik yöntemlerden biridir. Bu aşamada yeni bitkiler elde etmenin en etkili yollarından biri de çelik almadır. Özellikle yaz aylarında uygulandığı zaman yüksek başarı oranı verir. Bahçesinde denemek isteyenler için yaz çeliği alma sürecini adım adım açıkladık.
Bitki ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.