Son dakika Antik Mısır haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Antik Mısır gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Antik Mısır haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 691 antik mısır haberi bulunmuştur.
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2025: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftler için en eğlenceli süreçlerden birisi de bebeklerine verecekleri isim oluyor. Bu dönemde derin bir araştırma sürecine giren anne ve baba adayları kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi topluyor. Karar vermesi zor olan isimler konusunda ebeveynler keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan, popüler ve modern çağa uygun isimler seçmek istiyor. Ancak aileler isimlerin yanı sıra anlamları hakkında özen gösteriyor. S harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Zamanı gösteren en eski saat: Güneş saatiZamanı ölçmek, insanoğlunun binlerce yıl önce çözmeye çalıştığı en büyük bilmecelerden biriydi. Güneşin gökyüzündeki hareketini izleyen insanlar, onun düzenli bir şekilde doğup battığını fark ettiklerinde zamanı ölçmek için basit ama dahice bir araç geliştirdiler ve güneş saati ortaya çıkmış oldu. Güneş saati, modern saatlerin atası olarak kabul edilir ve sadece zamanı göstermenin ötesinde, insanlık tarihindeki bilimsel düşüncenin ilk adımlarından birisi olarak da kabul edilir. Peki, güneşe bakarak saati nasıl anlayabiliriz?
Güzelliğiyle nam salan Kleopatra yanından ayırmamış! Asırlara direnen gençlik tüyosuBinlerce yıldır konuşulan Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra, doğal bakım rutinleri ve cildi için kullandığı özel yağlarla hâlâ çok popüler. Öyle ki, Kleopatra'nın güzellik tüyoları, kozmetik sektörüne yön veriyor. İşte kraliçenin günlük bakım rutinine dair bazı ipuçları.
Müzeverse’te geçmişi yaşayın Türkiye’nin ilk sanal gerçeklik müzesi Müzeverse, UNIQ İstanbul’da ailelere, sanatseverlere ve teknoloji meraklılarına kapılarını açtı.
Her şey çiftçinin küreğine takılmasıyla başladı! 19 tonluk kedi mumyasına ne oldu?Her zamanki gibi yine tarlasında uğraşıyordu. Elindeki kazmayla toprağı kabartırken o anda yerin altında sert bir şey hissetti. Karşısında duran kedi mumyasıydı, derine indikçe gördüklerine inanamıyordu. Sonrasında yaşananlar ise şoke eden tarihi gerçekleri göz önüne serdi.
3 bin 500 yıldır çığlık atıyor! Gizem on yıllar sonra çözüldü, dünyanın konuştuğu kareÇığlık atan ıstırap içindeki ifadesiyle antik Mısırlı bir kadın, 1935 yılında Luksor yakınlarındaki bir mezarda mumyalanmış kalıntılarını keşfeden arkeologları etkisi altına aldı. Araştırmacılar şimdi, kadının benzersiz ifadesinin sırrını çözdüklerine inanıyor.
Nil’de keşifMısır’ın güneyindeki Aswan Barajı sularında yapılan arkeolojik dalışta, III. Amenhotep, IV. Thutmose, II. Psamtik gibi firavunlara ait olduğu belirtilen çok sayıda antik Mısır eseri gün yüzüne çıkarıldı.
Devlet korumasındaki böcek! Ağırlığının 10 katı itme gücüne sahipAntik Mısır’da, yaşamın, ölümsüzlüğün ve var oluşun simgesi olarak kabul edilen ve Mısır tanrılarının fresklerinde de yer alan Scarabeus sacer, halk arasında bilinen adıyla 'tezek' ve 'gübre böcekleri’, Türkiye’nin en büyük subasar ormanı olan Karacabey Longoz Ormanı’nda korumaya alındı.
Devlet korumasındaki böcek! Ağırlığının 10 katı itme gücüne sahipAntik Mısır’da, yaşamın, ölümsüzlüğün ve var oluşun simgesi olarak kabul edilen ve Mısır tanrılarının fresklerinde de yer alan Scarabeus sacer, halk arasında bilinen adıyla 'tezek' ve 'gübre böcekleri’, Türkiye’nin en büyük subasar ormanı olan Karacabey Longoz Ormanı’nda korumaya alındı.
En zengin firavuna dijital yüz yapıldıAntik Mısır’ı Milattan Önce 1332 ile 1323 yılları arasında yöneten firavun Tutankamon’un dedesi III. Amenhotep, en zengin kişilerden biri olarak biliniyor.
Tutankamon’un laneti çözüldüMısır firavunu Tutankamon’un mezarını açan 20’den fazla kişinin ölmesine, tabuttaki zehirli atıklarla uranyumdan yayılan radyasyonun neden olduğu ortaya çıktı.
Bin 200 yıl boyunca gizli kaldı! Nil'in Venedik'i nasıl sulara gömüldü?Antik Mısır’a ilişkin arkeolojik çalışmalar elde edilen sonuçlara göre zaman zaman dünya genelinde gündem olabiliyor. Bunun en ilginç örneklerinden biri de İskenderiye kenti açıklarında gerçekleşti. İşte bin 200 yıl boyunca sular altında kalan, yağmacıların bile bulamadığı Thonis-Heracleion kentinin sırrı.
Mağaradan çıkan günlük bilinenleri altüst etti! 'Piramitleri köleler değil, işçiler yaptı'Uzaylılar, Masonlar ve unutulmuş bir teknoloji kullanan gizemli medeniyet... Mısır Piramitleri, kimler tarafından inşa edildiğine dair komplo teorileriyle çevrili bir tarihe sahipti. Ancak 4 bin 500 yıl önce bir işçinin tuttuğu günlük, piramitler hakkında tüm bilinenleri altüst etti. Peki, bu parşömenlerde neler anlatılıyordu?
Arkeolojinin keşfi wasabiYeni bir araştırmaya göre, Japon yaban turbu olarak bilinen wasabi antik papirüsleri korumada da etkili bir araç olarak kullanılabilir.
Tarihte kokuKokunun kadim geçmişi doğudan gelen bir kültür olarak karşımıza çıkıyor. Antik Mısır, Babil, Hitit, Hint, İran, Akdeniz ve Mezopotamya medeniyetleri için koku çok değerliydi.
Antik Mısır ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.