Son dakika ankara üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ankara üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ankara üniversitesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 21.157 ankara üniversitesi haberi bulunmuştur.
Hablemitoğlu suikastı davasında karar! Sanıkların talepleri reddedildiAnkara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada; mahkeme heyeti, tek tutuklu sanık Nuri Gökhan Bozkır'ın tahliye talebi ve diğer sanıkların adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebini reddetti.
TBMM, 23 Nisan özel gündemiyle toplanacakTürkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bu hafta Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında özel gündemle toplanacak.
Mavi Vatan komşuyu gerdiTürkiye’nin deniz sınırlarını çizen DMP haritasında, Yunanistan ile Ege’deki deniz sınırı ana karalar arası ‘ortay hat’ olarak gösterildi. Yunan medyası Milliyet’in haberini manşetlerine taşırken, Atina da kendi DMP’sini açıkladı.
Türkiye, Deniz Mekansal Planlama çalışmasını tamamlama aşamasına geldi: Mavi Vatan derinleşiyorTürkiye’nin Ege’de Yunanistan ile sınırını çizen bilimsel harita hazırlandı. Yunanistan ile Türkiye arasında bir dizi ihtilafın bulunduğu Ege Denizi’nde ana karalar arası ‘ortay hat’ sınır olarak alındı. Mavi Vatan haritasının devleti bağlayan resmi bir deniz yetki alanı sınırı oluşturmadığı, bilimsel ve hukuka uygun bir çalışma olduğu belirtildi. Bir sonraki adım KKTC ile KKTC’nin mekansal deniz planlaması olacak.
Türkiye, Deniz Mekansal Planlama çalışmasını tamamlama aşamasına geldi: Mavi Vatan derinleşiyorTürkiye’nin Ege’de Yunanistan ile sınırını çizen bilimsel harita hazırlandı. Yunanistan ile Türkiye arasında bir dizi ihtilafın bulunduğu Ege Denizi’nde ana karalar arası ‘ortay hat’ sınır olarak alındı. Mavi Vatan haritasının devleti bağlayan resmi bir deniz yetki alanı sınırı oluşturmadığı, bilimsel ve hukuka uygun bir çalışma olduğu belirtildi. Bir sonraki adım KKTC ile KKTC’nin mekansal deniz planlaması olacak.
Ertan Saban'ın eşi tanıdık çıktı! Kendisi kadar ünlü bir oyuncuymuşSHOW TV ekranlarında yayınlanan 'Deha' dizisine 'Karahan' karakteri ile dahil olan Ertan Sabah, başarılı oyunculuk kariyerinin yanında özel hayatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Saban'ın yıllardır birlikte olduğu eşinin kim olduğu gündeme geldi. Meğer ünlü oyuncu ile evliymiş...
Olağanüstü yetenek! Aynı anda elleriyle 2 farklı resim çiziyorAnkara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi İskender Kozan (24), aynı anda elleriyle 2 farklı resim çizebiliyor. Yaklaşık 2 yıl önce yeteneğini fark eden Kozan, herhangi bir eğitim almadan farklı kalemlerle yaptığı çizimler herkesi şaşkına çeviriyor.
Gen oyunlarıKuzey Amerika’da on binlerce yıl önce yaşayan ve ünlü dizi “Game of Thrones”taki ikonik dev kurtlara da ilham veren “Aenocyon dirus” türünün (ulu kurt), biyoteknoloji alanında çığır açan bir projeyle laboratuvar ortamında yeniden üretilmesini değerlendiren uzmanlar bu kurtların tam anlamıyla ulu kurtlar olmadığını, genetiği değiştirilmiş gri kurtlar olduğunu özellikle belirtiyor.
‘Uygun koşullarda üretimde kalırım’Gençler tarımda kalmak istiyor ancak beklentileri karşılanmıyor. Öncelikle işlerinde sosyal güvence ve iyi bir altyapı ile güçlendirilmiş yaşam koşulları talep ediyorlar. Bugüne kadar devletin sağladığı farklı teşviklerle üretime dönen genç ve kadınlar da sürdürülebilir gelir hedefliyor.
Türk kızları da askere alınmış! Tek şartı vardı, 97 yaşındaki şahidi anlattıYaşayan şahidini bulmanın çok zor olduğu tarih sırları, kimi zaman akılları kurcalayabilir. Bundan tam 76 yıl önce çıkan kanun ve o kanunla askere alınan üniversite öğrencisi kızların hikâyesi de onlardan biri. Tank, top, tüfek, uçaksavar kullanmayı ve şoförlük yapmayı öğrenen kadın askerlerden 97 yaşındaki Sariha Samancıoğlu, nüfus kağıdına 'Askerlik yapmıştır' diye kayıt düşülen o günleri Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Ödev öğrenme için vazgeçilmezÖdev, öğrenmeyi pekiştiren, öğrencilere sorumluluk kazandıran bir araç. Ancak aşırısının öğrenciler üzerinde stres yaratabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Erten Gökçe, ödevin öğretici olması, öğrenci seviyesine uygun bir şekilde verilmesi gerektiği görüşünde
Gaziantep’te UFO mu var?Gaziantep Havalimanı’nda uçuşları durduran ne olduğu belirsiz ışıklı cisim, UFO - uzaylı heyecanı yaratsa da bilim insanları, bunun bir hava aracı olabileceğini söyledi.
Grafitiler: Tarihin fısıldadığı hikâyelerZeugma Antik Kenti’ndeki Mousalar/Muzalar Evi’nin duvarlarında ortaya çıkan grafitiler, kent halkının korkularını, umutlarını ve yaşadığı tarihi olayları anlamamıza yardımcı olan önemli ipuçları sunuyor.
Grafitiler: Tarihin fısıldadığı hikâyelerZeugma Antik Kenti’ndeki Mousalar/Muzalar Evi’nin duvarlarında ortaya çıkan grafitiler, kent halkının korkularını, umutlarını ve yaşadığı tarihi olayları anlamamıza yardımcı olan önemli ipuçları sunuyor
Dedikleri tek şey 'tuhafsın' oldu! 38'inde otizmli olduğunu öğrendi: 'İsteğim istihdam'Otizm her ne kadar çocukken fark edileceği varsayılan ve doğuştan gelen bir durum olsa da, bazen uzun yıllar teşhis edilemiyor. Kişiler, belirti şiddetine ve işlev kaybının derecesine göre ‘engelli’ olabiliyor ancak yaygın görüş, otizmi olan her bireyin ağır engelli sayıldığı yönünde. Bu damga nedeniyle hayatın pek çok anında dışlanan birçok çocuk ve genç var. Oysa her şeyi başarıyla yapmış, bilim insanı, sanatçı, öğretmen ve doktor olup hayatlara dokunmuş otizmli bireyler hiç de az değil. Peki, yetişkinliğinde bu gerçeği öğrenenlerin yaşamında neler oluyor? 38 yaşında tanı alan Burçak Akdeniz ve Prof. Dr. Cem Atbaşoğlu Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Üst üste 4 tsunami kurbanı! İskeleti Çeşme'de bulundu: 'Santorini adamı'nın gizemiSantorini’de M.Ö. 1600’de meydana gelenler, daha önce hiçbir yerde yaşanmamıştı. Olabilecek tüm doğal olaylar neredeyse bir anda yaşanmış, Ege’ye kıyısı olan Batı Anadolu toprakları da kül ve tsunami etkisinde kalmıştı. Bir uygarlığın çöküşüne zemin hazırlayan ve 2017’de gün yüzüne çıkmak üzere genç bir adamı küle boğan felaketin temelinde ise bugün de deprem fırtınasıyla gündeme gelen Santorini Adası ve Thera yanardağı vardı! Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu İzmir Çeşme’de bulunan ‘Çeşme adamı'nı Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Ankara Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.