Son dakika algoritma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan algoritma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan algoritma haber sayfamızda...
Bakan Uraloğlu açıkladı: Google’ın algoritma değişikliğine yakın takipUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sosyal medya platformları hakkında yaptığı açıklamada yasakçı bir zihniyette olmadıklarını vurguladı. Uraloğlu, Google’ın algoritma değişikliği ile ilgili, “Google Türkiye ile bu konuyu takip ediyoruz, gerekirse Rekabet Kurumu ile bu konunun üzerine gideceğiz.” dedi.
‘Dijital’ neydi?Pera Film, Pera Müzesi’nin algoritma sanatının öncü isimlerinden Vera Molnár, Dóra Maurer ve Gizella Rákóczy’nin eserlerini bir araya getirdiği güncel sergisi “Hesaplar ve Tesadüfler”e paralel olarak hazırladığı “dijital” programını 22 Kasım – 22 Aralık arasında gerçekleştirecek.
Sanal flört tuzağına dikkat!Araştırmaya göre, internetteki flört uygulamaları, kullanıcıları birer kumarbaz gibi bağımlı hale getirerek daha fazla “özellik” satın almaya yönlendiriyor.
X'ten kitlesel göç, yeni adres Bluesky: 'Tekrar eğlenelim'Eski Twitter yeni X'ten küresel çapta 'toplu göç' başladı. Yeni adres ise sloganı "tekrar eğlenelim" olan Bluesky. Bluesky'a nasıl üye olunur? Kullanıcı sayısı kaça ulaştı? İşte detaylar...
Yaşasın yeni GladyatörMilliyet Sanat kasım sayısında kapağına, çeyrek asır sonra gelen devam filmi “Gladyatör II”yi ve başrol oyuncusu Paul Mescal’i taşıyor.
‘#Dinlemiyoruz’Sosyal medyada başlayan ‘#Dinlemiyoruz’ hareketi, kadın düşmanı şarkı sözlerine karşı sanatçıları ve dinleyicileri sorumlu davranmaya çağırıyor. Peki bu hareket bir farkındalık yaratabilecek mi yoksa tartışmaların odağında yine “sanat özgürlüğü” mü yer alacak?
Birol Güven: “Sinema seyircisi yetiştirmemiz lazım”Üç genel müdürden Karadağlı ve Sağtürk’le röportaj yapmıştım. Şimdiye kadar dizi setinde ya da Bağlarbaşı’ndaki Mint Yapım’da sohbet ettiğimiz Birol Güven’le bu röportajı Türkiye Kültür Yolu Festivali için gittiğimiz Diyarbakır’da yaptık.
Algoritmanın büyüleyici dünyasıSuna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, yeni sergisinde algoritma ve bilgisayar sanatının üç öncü ismi Dóra Maurer, Vera Molnár ile Gizella Rákóczy’nin eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.
Begüm Aydınoğlu Yurdakul: 'Mimarlar olarak teknolojinin bize kazandırdığı zamanı başka yetiler geliştirmek için kullanmalıyız...'Mimarlık, mühendislik, sanat, tasarım ve sanal gerçeklik arasında disiplinler arası bir düzlemde üretim yapan; Londra ve İstanbul merkezli BEGA Architects çatısı altında hayata geçirdiği uluslararası projelerle konvansiyonel mimarlığın sınırlarını genişleten Y. Mimar Begüm Aydınoğlu Yurdakul ile güncel projelerinin yanı sıra algoritmik tasarım, sanal gerçeklik, metaverse ve yapay zeka teknolojileriyle evrilen mimarlık üretiminde mimarın değişen rollerini konuştuk.
Deneye deneye rota İngiltereDenebunu, ürünlerini müşterilere deneterek geri bildirim almak isteyen markalara bir platform sunuyor. Tüketiciler de bu modeli seviyor. Denebunu CEO'su Duygu Özgün önde gelen yatırımcı ve fonlardan 3 milyon dolar yatırım aldıklarını ve sıradaki hedefin İngiltere’de büyümek olduğunu söylüyor.
Bilgisayarın öncüleri Pera’da2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Pera Müzesi’nde “Hesaplar ve Tesadüfler: Macaristan Ulusal Bankası Koleksiyonu’ndan Algoritma Sanatı” sergisi düzenleniyor.
Alper Gezeravcı, Heybeliada’da depremzede öğrencilerle buluştuTürk Kızılay’ın Heybeliada’da düzenlediği ‘Teknoloji ve İnovasyon’ konulu Gençlik Kampı’nın konuğu Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı oldu. Kampta ağırlanan yaklaşık 90 depremzede öğrenciye uzay misyonunun detaylarını anlatan Gezeravcı, “Kendinize her zaman ‘Bu işi benden önce biri yapmışsa ben de yapabilirim’ cümlesini hatırlatın. Size uzaya gitmiş bir Türk’ün hikayesini anlatmıyorum, bu bir varış değil, bir başlangıç hikayesi. Bu hikayenin devamına imza atacak olan sizlersiniz” dedi.
TÜSİAD’dan gençlere tercih önerileriDijital dönüşüm iş dünyasında ezberleri bozuyor. TÜSİAD’ın meslek tercihi yapacak gençlere önerileri ise yapay zekâ ve makine öğrenimi, büyük veri, bilgi güvenliği, yenilenebilir enerji gibi istihdam potansiyelinin yüksek olduğu alanlar.
Eğitim uzmanı Salim Ünsal: Puan ve yüzdelik dilim üzerinden algı ile tercih yapmak doğru olmayabilirLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Ünsal, Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtladı.
Bilgiler Amerikan Jeoloji Servisi’nden alındı! Türkiye için yeni deprem haritasıZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi.
Bilgiler Amerikan Jeoloji Servisi’nden alındı! Türkiye için yeni deprem haritasıZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi.
Algoritma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.