30.11.2018 - 15:11 | Son Güncellenme:
Karayiplerde bulunan St. Barts adası ulaşımı zor olsa da gelen ziyaretçileri unutulmaz bir tatil yaşamayı vaat eden doğal güzelliklere sahip.
Hindistan ile Çin arasında yer alan dağlık ülke Bhutan, ulaşım oldukça güç olduğu bir coğrafya. Ancak sahip olduğu doğal güzellikler Bhutan'ı özel kılıyor. Yine de hatırlatmakta fayda var, Bhutan'ın turist kabul koşulları oldukça zorlayıcı. Kabarık bir banka cüzdanınız yoksa Bhutan'a giriş yapmanız biraz zor.
Çin'in güneybatısındaki Tibet, mistik havası ve doğa güzellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak Çin'in uyguladığı politikalar ve coğrafi şartlar turistlerin bu bölgeye erişimini kısıtlıyor.
Karayip Denizi'ndeki Norman Adacıkları, doğal güzelliğiyle ziyaretçileri büyülüyor. Suyunun rengi ve berraklığıyla dikkat çeken bölgenin tek dezavantajı, Bahamalar'ın diğer turistik adalarına ulan uzaklığı.
Paskalya Adası, gizemli heykelleriyle ünlü bir ada. Buradaki heykeller konusunda sayısız teori üretilse de net bir bilgi söz konusu değil. Şilli'ye 3700 kilometre, Tahiti'ye ise 4000 kilometre uzaklıkta okyanusun tam ortasındaki bu adaya yüzyıllar önce insanların nasıl ulaşabildiği ve bu devasa heykelleri inşa ettiği büyük merak konusu.
Britanya ile İzlanda arasında Kuzey Denizi'nin ortasında yer alan Faroe Adaları, Avrupa'ya olan uzaklığı ve sınırlı sayıdaki uçuş nedeniyle ulaşımın zor olduğu yerlerden biri. Ancak Faroe, bu zahmete değecek güzelliklere de sahip.
Rotamızı yeniden Karayiplere çeviriyoruz. Anguilla, özellikle sosyetenin, özel yatları ve jetleriyle ulaştığı bir yer.
Alplerin eteklerinde etrafı dağlarla çevrili göl kıyısındaki St. Moritz kasabası, İsviçre'nin en etkileyici manzaralarından biri sahip. Ancak araçla ulaşımın oldukça zor olduğu bölge bu nedenle daha az sayıda turiste ev sahipliği yapabiliyor.Hazırlayan: İhsan Dindar