Mühendislik, teknoloji ve insan kaynağına yaptıkları yatırımlarla temel hedeflerinin ‘geleceğin bankacılığını’ kurmak olduğunu vurgulayan Akbank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Gökçay, yıllık 200 milyon doların üzerinde teknoloji yatırım bütçeleri olduğunu söyledi.
Şükrü Andaç - Yenilikçi finansal ürün ve servislerle teknolojik çözümleri tüm sistemlerine entegre eden Akbank’ın arkasında önemli bir çalışan gücü var. Akbank Teknoloji, Türkiye’nin bu alanda sayılı şirketleri arasında gösteriliyor. Yıllık teknoloji yatırım bütçelerinin 200 milyon doların üstünde olduğunu belirten Akbank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Gökçay, ana odaklarından biri olan yapay zekâ konusunda sistemlerinde dünya çapında gelişmeler sağladıklarını anlattı. Gökçay, son dönemde öne çıkan çalışmalarını Milliyet ile paylaştı…
- Akbank olarak sektördeki teknolojik trendler ve beklentileri nasıl
30 yıldan bu yana yaptığı yatırımların büyüklüğü 27 milyar dolara ulaşan, sadece son 10 yılda toplumsal katkı tarafına 300 milyon dolar kaynak ayıran Turkcell’in Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç ile şirketin sürdürülebilirlik odaklı planlarını, dijital dönüşümü, geleceğe bakışı ve yatırımları konuştuk.
- Turkcell, sürdürülebilirlik alanındaki hedeflerini belirlerken hangi önceliklere odaklanıyor ve bu hedeflere ulaşmak için belirlediğiniz kilometre taşları neler?
Ülkemizin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek ve bu kaynakları dijitalleşme ile verimli kılmak milli menfaat konusu. Türkiye’nin lider teknoloji şirketi ve mobil operatörü Turkcell olarak attığımız her adımın ve tüm iş süreçlerimizin çevreye olan etkilerini gözetiyoruz. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik, işimizin her aşamasına dahil ettiğimiz bir yaklaşım. Hedefimiz, sanayi devriminin tetiklediği iklim krizini ‘Teknoloji Devrimi’ ile yenmek. Bu anlayışla, kısa, orta ve uzun vadeli
Türk dizilerinin izlenme rekorları kırdığı Şili’den Türkiye’ye gelen turist sayısını hızla 100 binlere taşımayı planlayan THY, Güney Amerika pazarında atağa kalktı.
Türkiye’nin turizmde büyük hedefler belirlediği bir dönemde, bu stratejinin en önemli ayaklarından biri olan Türk Hava Yolları (THY) ülkenin bayrak taşıyıcı şirketi olarak her geçen gün etki alanını genişletiyor. Son olarak İstanbul - Santiago seferiyle Şili hattını açarak ülkenin başkentine teker koyan THY, şimdilerde 25 bin olan Türkiye’ye gelen Şilili turist sayısını kısa sürede hızla artırmayı hedefliyor.
Kapadokya ve Efes
THY’nin “en uzun uçuş” olarak şirket tarihine not düştüğü Santiago uçuşunda gazetecilerle bir araya gelen THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Aslında biz Güney Amerika’ya yolcumuzu getirerek, oradan buraya yani Santiago’ya bağlantı veriyorduk. Bu bağlantı o kadar güçlü ki Türkiye’ye 25 bin turist geliyor Şili’den. Esas konu inanç turizmi çünkü
Türk Hava Yolları (THY), Amerika Kıtası’ndaki 26. destinasyonu olan Şili’nin başkenti Santiago’ya uçuş başlattı. Santiago ile en uzun hat açılışına imza atan bayrak taşıyıcı şirket Amerika kıtasında hizmet verdiği ülke sayısını 10’a yükseltmiş oldu. İstanbul’dan 13 saatlik Sao Paulo uçuşu sonrası, 1.5 saatlik yerde bekleme ve yakıt ikmal süresinin ardından, 3.5 saatlik uçuşla Santiago’ya uçuş yapılıyor. Önümüzdeki dönemde uygun uçakların filoya katılmasının ardından bu hat için direkt uçuşlar başlayacak.
Haftada 4 sefer
THY’nin dün başlattığı seferler İstanbul’dan Santiago’ya, Sao Paulo aktarmalı olarak haftada 4 frekans olarak gerçekleştirilecek.
Santiago hat açılışına katılan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olarak kıtaları ve kültürleri birbirine bağlamaya devam ediyoruz. Santiago seferlerinin başlaması, seyahat severlere benzersiz bağlantı seçenekleri sunma taahhüdümüzü bir kez
Üretim, yatırım, ihracat ve istihdamda ülke ekonomisine ciddi katkı sağladıklarını belirten Unilever Türkiye Ülke Başkanı Ali Fuat Orhonoğlu, güçlü markalarla pazarda elde ettikleri liderlik konumunu güçlendireceklerini söyledi.
Dünyanın önde gelen hızlı tüketim şirketlerinden biri olan Unilever, 100 yılı aşkın süreden bu yana yer aldığı Türkiye pazarında yeni yatırımlar yoluyla büyümesini sürdürüyor. Şirket; sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, dijital çözümler ve yapay zeka destekli ürünlerle Türkiye’deki gücünü artırmayı planlıyor. Ülkemizde 4 farklı noktadaki fabrikasıyla üretim ve istihdam tarafında ekonomiye katkı sağlayan Unilever Türkiye, ihracat tablolarındaki yükseliş trendiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Son 5 yılda 700 milyon dolarlık ihracat rakamına imza attıklarını ifade eden Unilever Türkiye Ülke Başkanı Ali Fuat Orhonoğlu, Türkiye’de piyasada yer alan ürünlerin yüzde 94’ünün yerli üretimle raflara
Türkiye’nin kültürel mirasını ve zanaatkarlık gücünü dünyaya taşımak için Neolonca markasıyla yola çıkan Banu Yentür, her biri sanat eseri niteliğinde ürünlere imza attı
Anadolu’nun kültürel mirası ve ustalığını çağdaş tasarımla harmanlayarak Neolonca markasını yaratan tasarımcı Banu Yentür, kendine üs olarak Hatay, Arsuz’u seçti. Yaşanan deprem felaketi sonrası proje için merkez olarak Hatay’ı seçen ve son iki yılının önemli bölümünü ‘sürdürülebilir’ bir marka yaratmak için Hatay-Arsuz hattında geçiren Yentür, “Yeni Lonca” anlamını taşıyan markayı oluşturdu. Zanaatkar, üretici, tasarımcı ve sanatçıyı içine alan Neolonca ile Yentür’ün hedefi, günümüzde yetişmesi çok zor olan zanaatkarların el emeğinin hak ettiği yere gelmesi ve bu kültürün yeni nesillere aktarılması. Amacı ise mağaza açarak büyümek değil, stratejik iş birlikleriyle Neolonca markasını tüm dünyaya yaymak.
Havacılığın güneş logolu oyuncusu Sunexpress, Antalya ve İzmir’den atağa kalktı. Son iki yıldır gelirde rekor kırdıklarını belirten Max Kownatzki (CEO), ardı ardına üçüncü rekora göz kırptı.
THY ile Lufthansa’nın 35 yıl önce ortaklaşa kurduğu SunExpress, pandemi sonrası başlattığı atağı sürdürmeye kararlı. Avrupa bölgesinde rekabete kanat kaldıran şirket, henüz Avrupalı birçok havayolu şirketinin 2019 rakamlarına geri dönmek için mücadele ettiği yarışta önde koşuyor. Başta tatil turizmi olmak üzere, ağırlıklı Antalya ve İzmir’den uygun fiyatlı ve alternatif rotalı pek çok noktaya uçan şirket; yakaladığı güçlü ivmeyle yüzde 87 gibi iddialı doluluk rakamlarına ulaşırken, gelir tarafında da son iki yılı (2012-2013) rekorla tamamladı. Sunexpress, son iki ayın kaldığı 2024 yılında da rekora uçmaya hazırlanıyor. Gelirinin ağırlıklı döviz olması da şirkete atacağı yeni hamlelerde önemli avantaj sağlıyor.
Fantastik ülke, Türkiye
Bu iddialı performansın devamı için Londra’daki World Travel Market
25 yıldan bu yana sektörde pek çok ‘ilk’e imza attıklarını belirten Garanti BBVA Teknoloji Genel Müdürü Fatih Bektaşoğlu, bu geleneği sürdürmeye kararlı olduklarının mesajını verdi.
Geliştirdikleri yenilikçi ürünler ve yetiştirdikleri mühendislerle Türkiye’nin ‘Teknoloji Fabrikası’ olduklarını ifade eden Garanti BBVA Teknoloji Genel Müdürü Fatih Bektaşoğlu, yaptıkları yatırımla sektörde öncü konumda olduklarını söylüyor. Bektaşoğlu ile şirketin hedeflerini, böylesine zorlu dönemlerde yetenekleri elde tutmanın yollarını, bankacılığın geleceğini ve yeni nesil ürünleri konuştuk.
Aylık 450 milyon giriş!
- Garanti BBVA Teknoloji’nin kuruluşundan bu yana yapı taşları neler oldu; ana odak noktalarınız ve gelecek hedefleriniz nedir?
Garanti BBVA Teknoloji, 25 yıl önce bankacılığının geleceğinin teknolojiyle mümkün olacağını öngörerek, finansal teknoloji üretmek üzere kurulmuş büyük bir kurum. 1997’de, internet ve telefon bankacılığını bir arada sunan ilk Türk bankası, yine aynı