Bursa'nın merkezinde iki bin araçlık otoparkıyla şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı'nda inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Şehrin merkezinde Osmangazi Belediyesi tarafından 150 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan ve 100’den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen 40 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Osmangazi Meydanı, Bursa’nın son dönemdeki en önemli projeleri arasında yer alıyor. Kaba inşaatının yüzde 30’unun tamamlandığı dev meydan, daha şimdiden ihtişamıyla kent için ne kadar önemli bir eser olduğunu ortaya koyuyor. İki bin araçlık otoparkıyla şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı, bünyesinde yer alacak olan sosyal ve kültürel tesisleri, nikâh salonu, millet kıraathanesi, millet kütüphanesi, aktivite alanlarıyla da Bursa’nın yeni marka değeri olacak.
Dündar: ‘Şehrimize vizyon kazandırıyoruz’
Bursa’ya yeni bir vizyon kazandırmak için çalıştıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Meydanı’nın tamamlandığında 24 saat yaşayan şehrin en büyük meydanı olacağını söyledi. Mega projedeki inşaat çalışmalarını yakından takip eden Başkan Dündar, “Şehrin çöküntü haline gelen Santral Garaj bölgesinde yaptığımız kamulaştırmalarla elde ettiğimiz alana, altı otopark, üstü ise meydan olan bu projemizi hayata geçiriyoruz. Yaklaşık bir yıl önce başladığımız hafriyat çalışmalarıyla yerin 24 metre altına indiğimiz meydan inşaatımızdaki çalışmalar, pandemi sürecine rağmen kesintisiz devam etti. Tek isteğimiz, Bursa’nın yıllardır özlemini duyduğu, gece gündüz yaşayan bir meydanı, bir an önce hemşehrilerimizin hizmetine sunmak. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Osmangazi Meydanı Bursa’nın yeni vitrini olacak” dedi.
Nefes kesen deprem tatbikatı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kızılay, KOSKİ, MEDAŞ ve ENERYA ortaklığıyla deprem ve su altı kurtarma tatbikatı yapıldı. Ilgın Belediyesi’nin ev sahipliğinde yıkım sürecinde olan Türkiye Kömür İşletmeleri’ne ait tesiste yapılan tatbikatta, 5.1 büyüklüğündeki depremde senaryo gereği çöken binanın enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmaları canlandırıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta ihbarı alan arama-kurtarma ekipleri anında olaya müdahale etti. Ekipler sismik dinleme cihazıyla enkaz altındaki canlıların tespiti, beton kırma, yaralıya ulaşma, ilk müdahale ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirildi. Enkaz altında kalan yaralıları kurtarmak için saniyelerle yarışılırken enkazdan çıkartılan yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere taşındı.
Yoldaki bozuk alan trafiği aksatıyor!
İstanbul’un Kadıköy ilçesinden yaşamakta olan okurlarımız, “Göztepe köprüsünden minibüs yoluna giderken Bahriyeli Sokak’ta ışıkların hemen önünde yoldaki göçükler yüzünden her akşam trafik durma noktasına geliyor. Bu yoldaki bozuk alan yapıldığında arabalar buradan durmadan geçerse akşam bu alanda trafik yaşanmaz. Bozuk alanda ışıkta duran arabalar kalkamıyor” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Kadıköy Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.
Başkan Uysal’dan anlamlı ziyaret
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, Adana’da düzenlenen Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’nde, Gazipaşa’dan Kaş’a, Antalya’da kadınların kurup yönettiği üretim ve işletme kooperatiflerini yalnız bırakmadı.
Başkan Uysal, Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ve Adana Valiliği koordinasyonunda düzenlenen Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’nin açılışına katıldı. Eşi Ümran Uysal’la birlikte fuarın açılışında yer alan Başkan Uysal, aralarında Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Alanya Koza Ürünleri ve El Sanatları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Likya Kadın Girişimi, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gibi fuara Antalya’dan katılan kooperatiflerin stantlarını ziyaret etti. Başkan Uysal, fuarın açılışında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la da Türkiye’nin 13 şehrinden gelen kooperatiflerin stantlarına uğradı.
Saat kulesiyle ilgili olarak belediyeden açıklama
Giresun’da son günlerin en çok gündem konusu olan yeni saat kulesiyle ilgili olarak belediyeden açıklama yapıldı: “Bulancak Durağı mevkiinde yapılmış olan, fotoğraflarda da sunulan saat kulesinin bulunduğu yerde yol genişletme çalışmaları sebebiyle kaldırılan saat kulesi yerine, yine aynı bölgede vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yerel ve milli kültürümüze uygun mimari motifler taşıyan ve Giresunspor’umuzun rengi yeşil beyaz renklere bürünmüş Çotanak amblemiyle süslenmiş bir saat kulesi yapılmıştır.”
Bursa’dan İstanbul’a üç araç
Marmara Denizi’nin İstanbul kıyılarında mart ayının ikinci haftasında görülmeye başlayan ve kısa sürede tüm Marmara’yı saran, denizi açık kahverengine boyayan müsilajla mücadele çalışmaları kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerinden 22 Mayıs’tan bu yana yaklaşık 600 metreküp müsilaj toplandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin etkili çalışmaları sonucu özellikle son bir haftada sahillerdeki müsilaj oranı yok denecek kadar azalırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi destek amacıyla BUSKİ bünyesindeki üç vakumlu araç ve bu araçlarda görevli dokuz personeli İstanbul’a gönderdi.
Denizli’nin suyuna 24 saat kontrol
Dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek vatandaşların daha güvenli ve konforlu yaşamı için kullanmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (DESKİ) Genel Müdürlüğü'nün SCADA ile tanışma hikâyesi 2017 yılında başladı. İngilizce, "Supervisory Control and Data Acquisition" kelimelerinin ilk harflerinden oluşan veri tabanlı kontrol ve gözetleme sistemi olan SCADA'yı su yönetiminde kullanmaya başlayan Büyükşehir DESKİ, sistemle son dört yılda milyonlarca liralık su ve enerji tasarrufu sağladı. SCADA'dan önce su depolarının dolu veya boş olduğu uzun sırık ve hortumlarla kontrol edilirken, suyun klorlanması, debi ölçümleri, depolar arası su transferleri gibi birçok işlemin de ilgili tesise gidilerek elle yapıldığı kaydedildi. Bunların yanında su terfi istasyonlarının kontrolü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan suyun analizleri ve güneş enerji santrallerinin kontrolü gibi işlemler de tesislere gidilerek takip edilmek zorunda kalınıyor, bu da özellikle zamandan ve işgücünden büyük kayıplara neden oluyordu. DESKİ 68 içme suyu deposu, 84 içme suyu derin kuyu pompası, 11 içme suyu terfi istasyonu, 22 içme suyu ölçüm odası, 16 paket atık su arıtma tesisi, 1 betonarme atık su arıtma tesisi, 5 atık su terfi istasyonu ve güneş enerji santralinin kontrol ve yönetimini 24 saat uydu sistemiyle kilometrelerce uzaktan yapmaya başladı.
SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...