Merhaba dostlar; bu defa “kutsal ırmağın kolu” anlamına gelen Anadolu’nun Kapadokya’sından... Kapadokya coğrafi özellikleri nedeniyle insanoğlunun bakışlarını üzerine çeken yerlerden biridir. M.S. 45’ten itibaren erken Hıristiyan grupları paganist Roma’nın zulmünden kaçarak saklanabilmek, yeraltı şehirleri kazarak hayatta kalabilmek ve inançlarını yaşayabilmek için bu bölgeyi tercih etmişlerdir.
Göreme’nin yakınında
Tarihi değeri yüksek dini, sivil, ticari ve askeri mimari örneklerinin görüldüğü Kapadokya; coğrafyayla tarihin yeryüzünde birbirini en iyi bir şekilde tamamladığı bölge olarak karşımıza çıkar. Tabiatla tarihin uyumu İstanbul’da görülür, coğrafyayla tarihin bütünleşmesi ise Kapadokya’da elbette.
Değerli dostlar bu kadim bölgeye bir kadim dost, tüm engellere rağmen, engelli çocuklarımız için bir başka türlü değer kattı. Little Prince Academy ismiyle bilinen ve KEYDER (Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği) ismiyle de dernek statüsüne ulaştırılan projeye kendimizce en büyük katkımız bu özveri ve değer yüklü projenin tanıtılması olacaktır.
Projenin tüm aşamalarını planlayan, uygulayan ve bugünlerde hayata geçirmeyi başaran Hasan Kalcı’ya engelli dostlar başta olmak üzere tüm insanoğlu adına teşekkür ederiz. Engelli dostlar için birçok “engelsiz yaşam” proje ve aktiviteleri yapılmış ve yapılmaktadır; KEYDER’in projesinin amacı ise fiziksel olarak engelli durumda olan bölge çocuklarının, tüm özgürlükleri sağlanarak, yeteneklerini açığa çıkarmaktır.
Değerli dostlar; birçok çalışma ve çaba sonunda iyiye, başarıya dair bir hedef ve odaklanma vardır. Kanımca Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği kurulmasıyla bile başarıya ulaştığını gösteriyor. Kapadokya’nın orta yerindeki Göreme kasabasının yanı başında, 17 dönüm arazi içerisinde, peri bacalarıyla çevrili bir büyülü ortamda, tertemiz bir hava ve yaşam alanında, atların ve kümes hayvanlarının olduğu bir çiftlikte engelli çocuklarımız enstrüman çalarak, dans ederek, sebze-meyve ekerek, resim yaparak, tiyatro yaparak, en en eğlencelisi olan ayna karşısında dans ederek hem eğleniyor hem öğreniyor hem de beceri ve yetenekleriyle kendilerini bir başka türlü keşfetmenin tadını çıkarıyorlar.
Bu noktada tüm bu olanakları hiçbir maddi talepte bulunmadan çocuklarımıza sunarak onları hayata çok daha sağlam bir şekilde bağlayan tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.
Onlara aşk olsun
KEYDER gönüllü olarak engelli çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olacak dostlara ihtiyaç duymakla birlikte maddi ve manevi anlamda okullarının devamlılığını sağlayacak desteğe de açıktır. Dünyanın ilk kimsesiz çocuklar yerleşkesi olan Göreme’de Anadolu’nun ilk engelli yetenek köyünün kurulmuş olması KEYDER’in gururu olmakla birlikte derneğin en büyük arzusu Anadolu’nun diğer bölgelerinde de engelli çocuklarımız için bu çabaya yönelik köylerin açılmasıdır.
Değerli dostlar; birçok insan akılla yol alır ve akıl doğası gereği hesap eder. Çok az insan vardır ki aşkla yola çıkar ve aşk da doğası gereği yolda engel tanımaz. Aşkla engelli çocukların yeteneklerini keşfetmelerine aşkla yardımcı olan herkese aşk olsun! n
Özay Şendir
F-35 meselesinde kitabın orta yeri...
29 Kasım 2024
Didem Özel Tümer
Ankara’da ‘değerlendirme’ kulisi: Öcalan ile kim görüşecek?
29 Kasım 2024
Abbas Güçlü
Diploma mı, meslek mi?
29 Kasım 2024
Abdullah Karakuş
Bölgede satranç ve terörle mücadele
29 Kasım 2024
Mehmet Tez
Suudi Arabistan başarabilecek mi?
29 Kasım 2024