TeknolojiHonor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

28.11.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

Honor 8X, şık tasarımıyla iyi görünen ve çok fazla para harcamak istemiyorsanız satın alabileceğiniz bir akıllı telefon. Biz de şirketin yeni akıllı telefonu Honor 8X’i sizler için detaylı bir şekilde inceledik.

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Honor, 2018'de bir dizi akıllı telefonu piyasaya sürdü. Hepsi, fiyat etiketlerinin üzerinde iyi performans gösterme ve sağlam yapı kalitesi sunmayı amaçlıyor. Honor 8X de bunlardan biri.

Yüzde 85’e varan ekran-kasa oranı Honor 8X'in yıldız özelliği. Tasarımın diğer kısımları elbette daha az parıltılı ve donanımda birkaç küçük sıkıntı var. Ancak en büyük sorun USB-C yerine mikro USB portunun kullanılması.

Peki 8X, uygun fiyatlı telefon segmentinde Honor'un mirasını başarılı bir şekilde devam ettirecek mi? Bu sorunun cevabını öğrenmek için incelememizin devamını okuyabilirsiniz.

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

Tasarımsal anlamda pahalı telefonlardan farkı yok

Honor 8X, tasarımsal anlamda piyasanın en pahalı telefonlarından bazılarına benziyor.Ancak bunların çeyrek fiyatında. Bu sadece telefonun ana noktasını değil, şu anda tüm Honor stratejisini özetliyor. Uygun fiyata diğer tanınan markalardan daha fazlasını elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yüksek ekran-kasa oranı, Honor 8X'in sadece benzeme değil, elde ettiği özel görünüş. Telefonu ilk açtığımda biraz şaşırdım. Çünkü bugüne kadar hiçbir model bu fiyata tam ekran görünüm sunmamıştı. Paneli tek elle kullanmak da rahat. Önden görünüşü ise ilk bakışta iPhone XR veya OnePlus 6'ya oldukça benziyor.

Honor 8X'in yapı kalitesi piyasada kendinden daha pahalı modellerle karşılaştırılabilir. Cam levhalar ön ve arka kısımları oluşturuyor. Kenarları ise mat alüminyumdan. Bunlar üst düzey amiral gemilerinde gördüğümüz detaylar!

Arkadaki yüzey oldukça düz ve parmak izini epey belli ediyor. Burada kamera lensleri dışında çıkıntı yapan başka bir şey yok. Bu telefon iki tonlu olabilir, ancak bu iki ton da siyah renkte. Işık altında bunları fark edebilirsiniz.

Honor 8X bence iPhone XS'den daha pahalı hissettiriyor. Radikal fiyat farkı göz önüne alındığında, durum böyle olmasaydı garip görünecekti.

Honor'un USB-C yerine mikro USB portu kullanması, en kötü yanlarından biri. Bu fiyat bandında Honor 8X gibi dolu olan bir telefona 2018 yılında neden USB-C eklenmedi Honor’a soruyorum.

Cihaz suya karşı dirençli değil. Arkadaki parmak izi tarayıcısı çok hızlı ve güvenilir. 64GB depolama alanı ise fiyatına göre harika. SIM tepsisinde ekstra bir nanoSIM kart ve microSD kart için yer var.

Haberin Devamı

Ultra ince çerçeveler, 6,5 inçlik Honor 8X'in kullanımı ve tutmasını daha hoş hale getiriyor. Bunun dışında çoğu Honor telefonunda olduğu gibi 7.8mm kalınlığıyla oldukça ince.

Bazıları Honor 8X’in ultra-premium bir mobil cihaz olmadığını söyleyebilir. Ancak, cihaz şık olduğu kadar, fiyatının iki katına denk gelen rakipleri gibi iyi işler çıkartıyor.

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

Yüksek ekran/kasa oranı, gizlenebilir çentik

Honor 8X, oldukça dar bir çentikle 19.5: 9 oranıda 6.5inç LCD ekrana sahip. Çentikten hoşlanmayanlar, üst alanı siyah bir çubukla da gizleyebilir. Honor 8X kutudan ilk çıktığında, pek de pahalı durmayan 'canlı' renk modunu kullanıyor. Bazı tonlar bu modda size pek canlı gelmeyebilir. Normal renk moduna geçerseniz, kendi fiyat segmentinde bir telefonda bulabileceğiniz en iyi ekranlardan biri sunuluyor.

Renkler yeterince iyi ve doygun görünüyor. Honor 8X, 1080 x 2340 çözünürlükle aynı zamanda oldukça keskin. iPhone XR'den daha keskin olduğu söylenebilir. Fiyatlarını karşılaştırırken oldukça eğlenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ekran büyüklüğü Honor 8X’i, oyun oynama, video izleme, uzun makale ve kitapları okumak için çok uygun bir telefon haline getiriyor.

Parlaklık, en iyi telefonlarınki kadar yüksek değil. Bununla birlikte, ekran ışığın fazla olduğu, parlak yerlerde rahatlıkla okunabilir. Bu yüzden orta menzilli bir model için gerekli olanları kapsıyor.

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

Pil ömrü dayanıklı

Honor 8X, 6.5 inç ekrana sahip bir telefon için büyük görünmeyen 3750mAh bataryaya sahip. Son çıkan Huawei ve Honor telefonlarının birçoğu gibi, gerçek dünyadaki dayanıklılıkları ortalamanın oldukça üzerinde.

Bu batarya ile Honor 8X, en zorlu kullanıcıya bile tam bir gün dayanabilir. Çok fazla fotoğraf çekmez ve oyun oynamazsanız ikinci günü de görebilirsiniz. Daha hafif kullanıcılar, sadece internette gezinme ve müzik akışı ile üç günü görebilir.

Haberin Devamı

Birkaç saat müzik dinleme, web’de gezinme ve yaklaşık 30 dakikalık YouTube videoları dahil olmak üzere çok ağır bir kullanım süresiyle, Honor 8X hala 23: 00’da ayaktaydı

Pili iPhone XS'den daha uzun gidiyor. Android arkadaşları arasında Honor 8X sınıf lideri değil, ama yine de sağlam.

Maksimum parlaklıkta 90 dakika 720p video oynattığımda pilin yüzde 13’ü gitti. Bu, kendi fiyat segmenti için harika. Ancak Huawei'nin bazı telefonları aynı testte% 8 ile daha az değer kaybediyor.

Honor 8X, mikro USB portundan şarj oluyor. Hızlı şarj var. Ancak şarj cihazı değişken voltaj sunuyor. Denediğim en hızlı adaptör değil, ancak hala temel şarj aleti kullanmadığımdan çok memnunum.

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

Yapay zeka destekli çift kamera

Son teknoloji Huawei ve Honor telefonlarının neredeyse en önemli parçası kamera. Honor 8X'in kamerası da üst düzey gibi görünüyor. Cihaz 20 MP f/1.8 + 2 MP f/2.4 ana ve 16 MP f/2.0 ön kamerayla geliyor.

Arka plan bulanıklığı için çift arka kamera, AI modu, Huawei P20 Pro’daki gibi ultra düşük ışık modu vs…. Bunlar, işleme yardımcı olmak için sahneyi tanıyor ve daha iyi kareler üretebiliyorsunuz.

Tahmin edebileceğiniz gibi bunların çoğu, en pahalı Honor / Huawei modelleriyle karşılaştırıldığında detaylar ama daha az etkili.Bunu küçük bir kesim gibi düşünün. Honor 8X yine de kamerasıyla pahalı bir telefon gibi hissettiriyor.

Fark ettiğim şey, Honor 8X'in çekim hızıydı. Hafif deklanşör gecikmesi var ama bu anlık şey, önemli bir sorun değil.

F / 1.8 ile 20MP ana sensörden çıkan görüntü kalitesi de iyi. Gün ışığı çekimleri, yüksek çözünürlüklü, dinamik aralığı yüksek, keskin ve ayrıntılı. Kamera, karma aydınlatma seviyelerini iyi işliyor.

Doğal çekimler için, AI modunu çok fazla kullanmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz. AI kamera, özel pozlama ve renk düzeltmeleri uygulayabileceği 22 farklı senaryoyu tanıyabiliyor. Ancak bu mod, gökyüzü, cam veya yiyeceklere“daha fazla canlılık” için doygunluk katıyor. Bazen sonuçlar çok abartı olabilir. Sosyal ağ takipçileri açısından zenginseniz, Honor 8X'in AI modu cebinizde olmalı. Standart çekim ise filtreler ve doygunluk gibi yaratıcılık işleri için size daha fazla yer bırakıyor.

Arka planı bulanıklaştıran portre modu, telefon yerine geniş objektifli bir kamerayla çekilmiş gibi görüntüler sunuyor. Belirgin hat ve kesimlere sahip kareler elde edebilirsiniz. Hangi bölümlerin bulanıklaştırılması gerektiğine karar vermek için ikincil arka kamerayla sahnenin 3B derinlik haritasını oluşturabilirsiniz. Bu sayede bulanıklık üzerinde, sonrasında ayarlamalar yapabilirsiniz.

İkinci kamera sadece 2MP sensöre sahip olduğundan, diyafram modu iPhone XS veya Huawei P20 Pro'dan daha fazla hata yapıyor. Bazen bulanık olmaması gereken yerlerle karşılaşabilirsiniz. Sonuçlar çekim yaparken gördüğünüzden çok daha iyi. Dinamik görünümlü sonuçlar alabilirsiniz.

Ultra-düşük ışık modu, buradaki en ilginç kısım. Aynı fiyata neredeyse pek çok telefon gibi, Honor 8X'in normal düşük ışık veya gece fotoğrafları özel bir şey sunmuyor. Çekilenler, yüksek kaliteli bir telefon kamerasının keskinliğinden yoksun, gürültülü ve karışık görünüyorlar.

Eğer özel gece modunu kullanırsanız, keskinlik bir anda artıyor. Bu mod, bir dizi farklı çekimi bir araya getiriyor. İşlem 5-7 saniye arası sürdüğünden sabit bir şekilde kalmanız gerekiyor. Hareketli nesnelerle iyi çalışmıyor. Bu modu gerçekten kullanabilirseniz, kendi fiyat segmentindeki bir telefonda görülen en iyi düşük ışıklı fotoğraflardan birini elde edeceksiniz. Özel gece modunu kullanırken, bazen tripod kullanmak işinize yarayabilir.

Video çekimi sınırlı. Tüm bu piksellere rağmen, Honor 8X saniyede 60 kare1080p’ye kadar çıkabiliyor. Ön kamera saniyede 30 kare hızında 1080p çekimler yapabiliyor. 4K çekim yok.

Ön kamera 16MP sensöre sahip. Daha yumuşak bir görünüm için cilt dokusunu pürüzsüzleştiren Güzellik modu da var. Çoğu zaman bu modlar, selfie'leriniz için fotoğraf düzenleme yazılımıyla ileiç içe çalışıyor. Bununla birlikte, güzellik kaydırıcıyı sıfıra ayarlarsanız görüntüler keskinleşecek ve cildinizdeki gözenekler dışarı çıkacak. Bu yüzden kaydırıcıyı birkaç çentik yukarı çekmek isteyebilirsiniz.

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

Honor 8X ve EMUI 8.2 harika bir ikili

Honor 8X, Android 8.1 ve Huawei'nin EMUI 8.2 sürümüyle geliyor. EMUI'nin uzun süredir devam eden birçok sıkıntısı vardı. Ancak şimdilerde tartışmasız daha iyi ve yenilenmiş özel arayüzlerden biri.

EMUI, görsel açıdan oldukça tutarlı ve çok fazla kişiselleştirme sunuyor. Arayüz, standart olarak ana ekran tuşuna sahip değil. Ancak bu Android zımbasını, Ayarlar menüsünde ekleyebilirsiniz.

Uygulamalar menüsü de normalden biraz farklı. Tek bir dikey kaydırma ve sağ tarafta alfabe kısayolu var. Böylece çok büyük uygulama koleksiyonu içinde kaybolmayacaksınız.

Ayrıca, ana ekrandaki uygulama satırlarının ve sütunlarının sayısını değiştirebilir, geçiş animasyonları üzerinde çalışabilir ve farklı temalar kullanabilirsiniz. Çoğu zaman standart temayı yerinde bırakmak ve sadece bir duvar kağıdı seçmek en iyi seçenek olabilir.Çünkü birçok özel tema, simge ve yazı tipi var.

Her zamanki gibi Honor, 8X'i birkaç ekstra uygulama ile paketliyor. Bazıları sadece yıllar önce popüler olan oyunlar gibi istenmeyen cinsten. Diğerleri ise daha az göze batanlardan: pusula, fener, telefon yöneticisi gibi.

Örneğin Parti modu, bir Wi-Fi hotspot oluşturarak diğer Honor telefon kullanıcılarıyla şarkıları paylaşmanızı sağlıyor. Tüm telefonlar daha sonra dahili hoparlörler aracılığıyla aynı melodiyi çalıyor.

Karaoke Modu, telefonunuzun kendi mikrofonunu kullanarak şarkılarınızı kulaklıklarla izlemenizi sağlıyor. Tam olarak bildiğimiz karaoke tarzı değil ama Honor 8X de bu özelliği kullanmanız için sizi zorlamıyor. Muhtemelen kullanmayacaksınız, ama bu 8X'i daha da kötüleştirmiyor.

En önemlisi, Honor 8X ve EMUI yazılımı harika bir ikili oluşturuyor. Hızlı, pürüzsüz ve duyarlı, hiçbir gecikme ve yük karşısında kendi fiyat sınıfındaki diğer telefonlar gibi yavaşlamıyor.

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

Oyun oynamak için en iyi seçenek değil

Büyük ekranı Honor 8X'i oyuncular için bariz bir seçenek haline getiriyor.Ancak Honor aslında size daha güçlü bir şey sunmuştu: Honor Play. Bu telefonun, Ark: Survival Evolved gibi zorlu 3D oyunlarla uğraşırken daha iyi performans gösteren daha güçlü bir işlemcisi var.Ark, PS4 veya PC'de oynayabileceğiniz kadar evrim geçirdi.

Honor Play'in özelliklerine bir göz atın ve oyunların neden bu telefonda daha iyi oynandığını anında anlayacaksınız. Kirin 970 CPU'nun 12 çekirdekli Mali-G72 grafik yonga seti var. Honor 8X’te Kirin 710'unun dört çekirdekli Mali-G51'i var. Yakın bile değil.

Mali-G51 GPU, yüksek performanslı bir oyun sınıfı bileşen değil. Bu da kesinlikle performans kategorisinde telefonun en zayıf bölgesi. Honor, bunu GPU Turbo teknolojisi ile çözmeyi denese de bunun çok fazla etkisi olduğunu söylemek zor. Genel olarak, grafik ayarlarını düşürüp, 60 fps yerine 30 fps ile PUBG veya Fortnite gibi zorlu oyunların tadını çıkarabilirsiniz.

Video izlerken performans farkı yok. Ekran, büyük ve canlı olduğundan film seyretmek için oldukça iyi. İster oturma odasında isterseniz de seyahat ediyor olun, ekran isteklerinizi yerine getirebilir.

Ses kalitesi ortalama, hoparlör ise oldukça gürültülü. Alt kenarda sadece bir sürücü var. Yani burada stereo ses yok. Üstteki hoparlör sadece aramalar için kullanılıyor. Hoparlör yüksek miktarda ses çıkarsa da mono sunum dikkate değer bir dezavantaj.

Honor, 3,5 mm kulaklık bağlantı noktasını bu modelde korudu.Bu nedenle henüz yapmadıysanız, kablosuz bir cihaza yükseltme yapmanıza gerek yok.

Honor 8X inceleme: Tarz ve performansın mükemmel evliliği

İşlemci iyi ama sınıfının lideri değil

Kirin 710 ne kadar güçlü? Daha pahalı Honor Play'in altında olmasına rağmen, Honor 8X hala güçlü telefonlardan biri.

Kirin 710'da sekiz ana işlemci çekirdeği var. Bunlar dört adet Cortex-A73 ve dört adet Cortex-A53. Daha yüksek güçteki Cortex-A73 çekirdekleri, Honor 8X'in belki de en çekici rakibi olan Moto G6 Plus'ı geride bıraktığı anlamına geliyor.

Honor 8X, 4GB RAM ile geliyor. Bu RAM, günümüzün en üst düzey telefonlarında göreceğiniz, ultra hızlı şeyler değil. Birkaç sene öncesindeki amiral gemilerinin performans seviyesiyle eşleşiyor.

Sonuca bağlıyorum

Honor 8X, Honor markasının neyle ilgili olduğuna dair büyük bir özet. Şirket, olduklarından daha pahalı görünen ve hissedilen telefonlar üretiyor.

Bu model, ön yüze odaklanıyor. Son derece ince ekran çerçeveleri ve ekran çentiği, onu ulaşılamaz yapmıyor.Rakiplerine nazaran onu daha kolay satın alabilirsiniz.

Donanımda zayıf ikincil arka kamera, mikro USB bağlantısı ve orta sınıf yonga seti gibi bazı tavizler var. Bunlar pek dikkate alınmadığında, Honor 8X çekici bir telefon haline geliyor.USB-C, stereo hoparlörler ve daha yüksek ikincil arka kamera ile Honor Play’i de tercih edebilirsiniz.

Honor 8X, bir telefona harcadıkları her kuruş için çok fazla teknoloji bekleyenler için. Stili önemsiyor, ancak cebinizde bulunan telefonun markasını umursamıyorsanız, Honor telefonları bu cümleye mükemmel bir uyum sağlıyor.

Honor 8X’e 2299 TL’te sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Modern görünüm
  • İyi performans
  • İki güne yakın pil ömrü
  • 3.5 mm kulaklık jakı

EKSİLERİ

  • Tutarsız kamera performansı
  • IP sertifikası yok, suya dayanıklı değil
  • Mikro USB şarj portı
  • Honor Play daha güçlü
Yazarlar