25.09.2023 - 16:20 | Son Güncellenme:
Kilo vermek isteyen kişiler genellikle kendilerini yemek yemekten koparıp uzun süreler boyunca aç kalabiliyor. Ancak uzmanlar, aç kalmak yerine beliraralıklı ve doğru besinleri tüketmenin zayıflama sürecinde çok daha etkili olduğunu belirtiyor.
Besin tüketimi insanlarda kilo artışına neden olmayabilir. Ancak dengesiz ve sağlıksız besinlerin tüketimi aşırılaştığında kilo almaya başlayabilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için de aralıklı bir diyet planı oluşturulması gerekir.
Aralıklı diyet programına adaptasyon sağlarken açık krizlerini önlemek için tüketebileceğiniz bazı besinler mevcut. Bu besinleri hem yağ yakımınızı hızlandırmak hem de açlık krizlerini önlemek için tüketebilirsiniz.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan tarçın, insülin direncini de önler. Birçok kişi tarafından bilinen tarçınlı su karışımı da içerisindeki enzimler sayesinde karın bölgesindeki kan damarlarının uyarılmasını sağlar. Tarçın, ara öğünlerde acıkmanızı önleyerek kısa bir süreliğine tokluk hissi verebilir.
Diyet programına adapte olurken oluşacak açlık krizi veya tatlı krizleri tarçın tüketimi sayesinde engellenebilir. Ayrıca sindirim sırasında vücudun sıcaklığını yükselterek metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
Sindirimi kolaylaştıran zencefil, iştahın kesilmesine yol açar. Böylece uzun bir süre boyunca yemek yemek istemeyebilirsiniz. Bağışıklığı güçlendiren zencefilin sağlığa sayısız faydası mevcut. Diyet programınızda mutlaka yer verin.
Yağ yakımını hızlandırdığı bilinen biberiye çayının içerisindeki bileşenler sayesinde metabolizma hızı artar. Bu da yağ yakımını hızlandırarak yağ hücrelerinin girişini de önlemeye yarar.
Kalorisi oldukça düşük olan meyvelerden elma, lif bakımından fazlasıyla zengindir. Elmanın kilo verme sürecine iyi gelen en temel ve önemli etkisi, yarattığı tokluk hissi. Sindirimi destekleyen elma, beslenme düzeninin yanında takviye olarak alınacak meyvelerden biri olabilir.
Çileğin içerisindeki C vitamini bolluğu sizi birçok hastalığa karşı korur. Çileğin faydaları, genellikle koruyucu özellikler barındırır. Ancak kilo vermek için de çilek tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Tatlı ihtiyacını karşılayan çileği yoğurtla birlikte püre haline getirerek tatlı haline dönüştürebilirsiniz.
İçerdiği bol miktarda vitamin ve mineraller sayesinde ıspanağı diyet listenize mutlaka dahil etmelisiniz. İçindeki kalsiyum ve demir gibi mineraller ekstra enerji depolamanızı sağlar. Beslenme aşamasında açlık dengesini kurmada katkı sağlayabilir.
Bolca lif barındıran kabak, tükettiğinizde doyurucu bir his bırakır. Bu sayede açlık hissinden bir süre daha kurtulabilirsiniz. Kilo verme sürecine yardımcı olan kabağın düşük kalorili olması diyete uyumlu bir yiyecek olmasını destekler.
Kış aylarının vazgeçilmezi brokoli de hem besleyici hem de doyurucu özelliğiyle aralıklı diyet programlarına dahil edilebilir. Buna ek olarak düzenli brokoli tüketimi, vücuttaki toksinlerin atılmasında etkili olur.
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın sağlığı olumlu yönde etkileyen birçok yararı mevcut. Kilo verme aşamasında da sarımsak tüketimi öneriliyor. Kış aylarında güçlü bir bağışıklık ve kötü kolesterol dengesi için sarımsak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda diyet sürecine de katkı sağlar.
Sindirim sistemi için yeri hep ayrı tutulan biber çeşitleri, zayıflamak isteyen kişilerin de tüketmesi gereken besinler arasında yer alır. Kırmızı biberin içeriğindeki 'kapsaisin' maddesi, kilo verme sürecinde büyük faydalar sağlayabilir.
Kırmızı biberi birçok alternatifle tüketebilirsiniz. Kapsaisin maddesi, bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyerek kilo vermeye yardımcı olur. Orta boy bir kırmızı biberin kalorisi yaklaşık 19 kaloridir.