23.03.2024 - 16:46 | Son Güncellenme:
Çarşaflar ve yastık kılıfları, özellikle geceleri terliyorsanız veya uzun süre değiştirmiyorsanız kirlenmeye başlar. Yatak takımları teri kolayca emer, sebum, ölü epitel parçacıkları üzerinde birikir ve dairede bol miktarda bulunan toz akarlarını barındırabilir.
Bakterileri, akarları öldürmek için çarşafları kaynatmanıza gerek yoktur. Bu yöntem eşyaların zarar görmesine neden olur. Çoğu yatağın kumaşını bozar, solmasına ve buruşmasına neden olabilir. Yüksek sıcaklıklar enerji faturalarına da artışla yansıyabilir.
Çamaşırlarınızı orta sıcaklıkta yıkamak, yatağınızda bulunan bakterilerin yok olmasına yardımcı olacaktır. Kumaşlar 40 derecede yıkanabilir. Eşyalar üzerinde kalan kir, doğal vücut yağları ve mikroplar bu sayede giderilir.
Uzmanlar, nevresimleri yıkamadan önce ürünlerin bakım etkiketinde birçok ayrıntı olduğunu, belirtilen tavsiyelere uyulması gerektiğini söylüyor. Peki, yatak eşyalarını hangi sıklıkla yıkamalıyız?
Nevresimlerin hafatda bir defa değiştirilmesi gerektiği söyleniyor. Özellikle beyaz çamaşırlarda birçok leke ve kir görünür olmaya başlar. O nedenle hem uyumak rahatsız edici olacaktır hem de görüntü kirliliği yayar. Özellikle alerji problemleri yaşıyorsanız mutlaka aralıklı olarak değiştirin.
Alerjisi veya astımı olan kişilere yatak takımlarını sık sık yıkamaları tavsiye edilir. Aynı şekilde evcil hayvanlarla uyuyorsanız yatak takımlarını haftada bir defadan fazla yıkayabilirsiniz.
Görünümü mümkün olduğu kadar uzun süre korumak için desenli ve renkli takımlr tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda uzmanlar çamaşır makinesine koymadan önce ters çevirmeniz gerektiğini söylüyor. Bu tüyo, işinize yarayacak.