15.10.2023 - 12:31 | Son Güncellenme:
Sindirim sistemine inanılmaz etkileri olan zencefili çay olarak da tüketebilirsiniz. İçinizi ısıtıp bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çayın tarifi şöyle, birkaç ince dilim zencefili ve çubuk tarçını fincana koyun. Üzerine kaynattığınız suyu ekleyin. Bir tatlı kaşığı bal ve birkaç damla limonla tatlandıracağınız çayınız yeniden doğmuş gibi hissettirecek.
Doğada kendiliğinden yetişen kuşburnu, idrar yolunda oluşabilecek rahatsızlıklara, böbrek hastalıklarına, ödem, gut, şeker hastalığına, yüksek kolesterole, ateş ve bitkinliğe iyi gelmesiyle biliniyor. Son derece faydalı çayın yapımı ise çok kolay. Yarım litre kaynamış suyun içerisine 2 yemek kaşığı kuşburnu ekleyin, 5 dakika kaynadıktan sonra ateşin üzerinden alın. 10 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz.
Kan şekerini dengeleme etkisiyle bilinen tarçının çayı da son derece faydalı. Kış günlerinde grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudu koruyan tarçın çayı sindirim sisteminin düzenli çalışmasına da destek olur. Faydaları saymakla bitmeyen tarçın çayı yapmak için, demliğe siyah çay yerine 2 3 kaşık tarçın koymanız yeterli.
Karahindiba çayı güçlü bir idrar söktürücü olduğundan, ödem atmaya ve vücuttaki toksinleri uzaklaştırmaya destek olur. Karaciğer dostu olan bu çay için ihtiyacınız olan 1 çay kaşığı kurutulmuş karahindiba otu ve kaynamış su. 1 fincan kaynamış suya 1 çay kaşığı karahindiba atıp 3 ila 4 dakika demlenmeye bırakmanız yeterli.
Vitamin deposu nane, çayını içtiğinizde mide ve solunum yollarını rahatlatıyor. Sıcak su ile nane yapraklarını buluşturup 15 dakika demlenmeye bırakın. Hazır olduğunda mis gibi kokusu tüm evi saracak.