Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Genel SağlıkSinsi katil hipertansiyonu A'dan Z'ye tanıma rehberi
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerGenel Sağlık Haberleri

    Sinsi katil hipertansiyonu A'dan Z'ye tanıma rehberi

    17.05.2021 - 09:15 | Son Güncellenme: 17.05.2021 - 10:59

    #hipertansiyon belirtileri#bilekten ölçen tansiyon aleti#koldan ölçen tansiyon aleti#stres tansiyonu yükseltirmi#tansiyon ve Kovid-19#Dünya Hipertansiyon Günü#Prof.Dr. Mustafa Kemal Erol#büyük tansiyon yüksekliği#tansiyon ilacı#tansiyon ilacı ne zaman alınır#tansiyon ilacı nasıl bırakılır#ilaçsız tansiyon düşürme#tansiyonu ne düşürür#koronavirüs risklerini artıran kronik hastalıklar
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Yüksek tansiyon yani tıp dilindeki adıyla hipertansiyon, uzun süre belirti vermeden ilerleyerek vücuda telafisi zor zararlar verebiliyor. Pandemi sürecinde de yüksek riskli hastalıklar grubunda yer alan hipertansiyonu kontrol altında tutmak için neler yapılmalı? Hipertansiyon kronik hastalık mıdır? Hipertansiyon için neden 'sinsi katil' deniyor? Stres, tansiyonu yükseltir mi? Büyük tansiyon neden yükselir? Küçük tansiyon neden yükselir? Doğru tansiyon ölçümü nasıl yapılır? Tansiyon ölçerken nelere dikkat edilmeli? Bilekten ölçen tansiyon aletleri güvenilir mi? 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü kapsamında Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kemal Erol, milliyet.com.tr Sağlık Editörü Senim Tanay Karakuş'un sorularını cevapladı.

    1/25SENİM TANAY KARAKUŞsenim.tanay@milliyet.com.trOlması gereken normal tansiyon aralığımız nedir, tehlike nereden sonra başlar

    SENİM TANAY KARAKUŞ
    senim.tanay@milliyet.com.tr

    Olması gereken normal tansiyon aralığımız nedir, tehlike nereden sonra başlar?

    Erişkinde poliklinik ya da muayenehane ölçümlerinde büyük tansiyonun 120, küçük tansiyonun 80 mmHg’nin altında olmasını normal tansiyon olarak kabul ediyor, büyük tansiyon için 120-140 mm, küçük tansiyon için 80-90 mmHg arasına ise artmış kan basıncı diyoruz. Erişkinde büyük tansiyonun 140 mmHg, küçük tansiyonun 90 mmHg’nin üzerinde olması ise artık hipertansiyon olarak adlandırılıyor. Bu değerler, sağlık kuruluşlarında doktor tarafından ölçümlerde dikkate alınması gereken rakamlardır.

    Evde kişinin kendi ölçümünde büyük tansiyonun 135, küçük tansiyonun ise 85 mmHg’den yüksek olmasını hipertansiyon olarak kabul ediyoruz. Bu değerlerin üzerinde risk başlar. Dolayısıyla 140/90 mmHg’nin üzerinde tedavi başlanması gerekir.

    2/25Hipertansiyon bir anda mı ortaya çıkar Öncesinde verdiği sinyaller yok mu

    Hipertansiyon bir anda mı ortaya çıkar? Öncesinde verdiği sinyaller yok mu?

    Hipertansiyon kronik seyirli bir hastalıktır. Genelde 35-40’lı yaşlarda çıkmaya başlar, görülme oranı yaş arttıkça artar. Ense kökünden gelen baş ağrısı, kulak çınlaması, göz kararması gibi başka hastalıklarda da olabilecek genel belirtiler verebilir, bazen de hiç belirti vermeyebilir. Çoğu zaman böyle belirtisiz başlıyor.

    3/25

    Beynimiz yüksek kan basıncına göre ayarlama yapıyor ve yeterli kanını alıyor, buna bağlı belirtiler ise hiç olmayabiliyor. Dolayısıyla tanısı kan basıncını ölçmekten geçiyor. Erişkinler belirtisi olmasa da zaman zaman kan basınçlarını ölçtürmelidir.

    4/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Kan basıncı 120/80 mmHG’nin altında olanlar en azından yılda bir kez, 120-129/80-84 arasında olanlar 6 ayda bir, 130-139/85-89 arasında olanlar 3 ayda bir kan basıncını ölçtürmelidir. Böylelikle hipertansiyon tanısı gecikmeden konmuş olur.

    5/25Kronik olarak hipertansiyona sahip ancak bunun farkında olmayan biri hangi tehlikelerle karşı karşıyadır

    Kronik olarak hipertansiyona sahip ancak bunun farkında olmayan biri hangi tehlikelerle karşı karşıyadır?

    Kronik yüksek tansiyon hastaları uygun tedavi edilmediğinde; kalp duvarlarında kalınlaşma ve kalp yetersizliği, kalp damar hastalığı gelişmesi ve kalp krizi, böbrek fonksiyonlarında bozulma ve böbrek yetersizliği, beyin damar hastalıkları gelişmesi, beyin kanaması ve felçler, ani ölüm, kalpten çıkan aort damarında genişleme, bazen yırtılma ve ani ölümler, göz damarlarında bozulma ve göz kayıpları gibi birçok tehlikeyle karşı karşıyadır.

    6/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Toplumda hipertansiyon hastalarının erken dönemde tedavi edilmesi ve uygun tedavisiyle kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, felçler, görme kayıplarını ve bunlara bağlı hasta yükünü, hastaneye yatış ve masrafları da önlemiş oluruz. Tabiri caizse hipertansif hastaların erken tanısı ve tedavisi ile hem birçok hastalığı önlemiş hem de kaynaklarımızı doğru kullanmış oluruz.

    7/25Pandemi sürecinde hipertansiyon tanısı alanların da sayılarında artma oldu. Bu tabloya sadece pandemi stresinin bir sonucu olarak bakmak doğru mu Yoksa pandemi altta yatanları su yüzüne mi çıkardı

    Pandemi sürecinde hipertansiyon tanısı alanların da sayılarında artma oldu. Bu tabloya sadece pandemi stresinin bir sonucu olarak bakmak doğru mu? Yoksa pandemi altta yatanları su yüzüne mi çıkardı?

    Pandemi, hipertansiyon üzerinde maalesef olumsuz etkilere neden oldu. Hareketsizlik, obezite, stres ve üzüntü, hipertansiyonda artırıcı yönde etki eden faktörler. Uzunca süredir evlerde kapalı kalındı. Özellikle de hipertansiyonun çok daha sık görüldüğü 65 yaş ve üzeri kişiler, evlerde hareketsiz kaldıkça bu durum hipertansiyona olumsuz etki yaptı diyebiliriz.

    8/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Aslında evlerde kapalı da kalsak hareket etmeyi bırakmayalım, ev içinde de hareket edelim, yürüyelim, pilates gibi sporlar yapalım. Kültür fizik hareketleri yapalım, kalori alımını artırmayalım, kilo almayalım, kısıtlamanın olmadığı saatlerde maskemizi takıp mesafemizi koruyarak bol bol tempolu yürüyüş yapalım. Hipertansiyon hastaları ilaçlarını mutlaka düzenli alsın, tuzsuz yemeye devam etsin, sigara içmesin.

    9/25Panik atak, anksiyete gibi ruhsal problemler ile tansiyon arasında nasıl bir ilişki var

    Panik atak, anksiyete gibi ruhsal problemler ile tansiyon arasında nasıl bir ilişki var?

    Anksiyete, panik, stres, sıkıntı… Bunların hepsi vücutta stres hormonlarında artışa yol açarak kan basıncını artırıcı yönde olumsuz etkiye yol açar. Onun için "Stresten uzak durun; boş ver demeyi öğrenin, çok ince fikirli olmayın" önerisinde bulunuyoruz. Bazen tedavide anksiyete giderici, stres azaltıcı ilaçlar da kullanabiliyoruz.

    10/25Yüksek tansiyon deyince çoğumuz büyük tansiyonu dikkate alıyoruz. Peki, büyük tansiyonun normal ama küçük tansiyonun 9-10 mmHG aralığında seyretmesi normal mi Küçük tansiyonu yüksek olanları, hipertansiyon açısından nasıl değerlendiriyorsunuz

    Yüksek tansiyon deyince çoğumuz büyük tansiyonu dikkate alıyoruz. Peki, büyük tansiyonun normal ama küçük tansiyonun 9-10 mmHG aralığında seyretmesi normal mi? Küçük tansiyonu yüksek olanları, hipertansiyon açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

    Tansiyonun her iki bileşeninin de yüksek olması hipertansiyondur. Genelde her ikisi birlikte yükselir. Sadece büyük tansiyon yüksek, küçük tansiyon normalse sistolik hipertansiyon, büyük normal küçük yüksekse diyastolik hipertansiyondan bahsediyoruz. Genelde tedavide büyük tansiyon değerleri hedefleniyor, onu düşüren ilaçlar küçük tansiyonu da düşürüyor. Sadece küçük tansiyon yüksekliği ile giden hastalarda da yaşam tarzı düzenlemesi, tuzsuz diyet, kilo verme, yürüyüş yanında damar gevşetici ilaçlar verebiliyoruz.

    11/25Çocuklarda yüksek tansiyon görülür mü Buna neler neden olur

    Çocuklarda yüksek tansiyon görülür mü? Buna neler neden olur?

    Çocuklarda hipertansiyon olabilir ancak çok şükür ki erişkinlere göre çok çok az görülür ve çocuklarda hipertansiyonun hemen tamamında altta yatan bir neden vardır. Böbrek damarında darlık, aort damarında darlık, tiroit hormon fazlalığı, böbrek üstü bezi tümörü, hormonal bozukluklar gibi altta yatan bir hastalığa bağlı tansiyon yükselir, Hastalık vaktinde ve uygun tedavi edilirse tansiyon da düzelir.

    12/25Doktor takibinde olan hipertansiyon hastaları pandemi sürecinden nasıl etkilendi Bu hastalar en çok nelere dikkat etmeli

    Doktor takibinde olan hipertansiyon hastaları pandemi sürecinden nasıl etkilendi? Bu hastalar en çok nelere dikkat etmeli?

    Az önce dediğim gibi hareketsizlik, aşırı yeme, kilo alma, stres riski ile karşı karşıya kaldılar. Hareket edelim, kalori alımını artırmayalım, aşırı gıda tüketmeyelim; evde sıkıldıkça yemeyelim, tuzsuz diyetimizi bozmayalım, ilaçlarımızı uygun bir şekilde doktorun önerdiği doz ve sürede kullanalım, aralıklı kan basıncımızı ölçelim, sürekli normal değerlerden yüksek seyrediyorsa hekimimizle iletişime geçelim.

    13/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Ülkemizde alınan güzel bir karar ile kronik hastalıklar ilaç raporları pandemi döneminde uzatıldı. Hastalarımız ilaçlarına çok daha rahat ulaşabiliyor, hastalar ilaçlarını doğrudan eczaneden alabilir oldular. Bu da hastalar açısından güzel bir uygulama diye düşünüyorum.

    14/25Çoğu kişi hipertansiyon ilacı kullanmaktan kaçınıyor. Özellikle genç yaşta hipertansiyon tanısı alanlarda bu yönelim daha fazla. Hipertansiyonu ilaç kullanmadan doğru bir beslenme ve egzersiz programıyla kontrol altına almak mümkün mü Yoksa ilaçsız tedavi olmaz mı

    Çoğu kişi hipertansiyon ilacı kullanmaktan kaçınıyor. Özellikle genç yaşta hipertansiyon tanısı alanlarda bu yönelim daha fazla. Hipertansiyonu ilaç kullanmadan doğru bir beslenme ve egzersiz programıyla kontrol altına almak mümkün mü? Yoksa ilaçsız tedavi olmaz mı?

    Hipertansiyon tedavisi eşittir ilaç değildir. Hipertansiyon tedavisinin iki ayağı var. Birincisi yaşam biçimi düzenlenmesi yani sağlıklı beslenme, tuzsuz yemek, hareket etmek spor yapmak, şişmanların kilo vermesi, sigarayı bırakmak, stresten uzaklaşmak, alkol kullanımının kısıtlanması. Bunlar her hipertansiyon hastasının yapması gereken olmazsa olmazlar. Yabana atılmamalıdırlar.

    15/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Kilolu bir kişinin 10 kilo vermesi 20 mmHg’ye kadar büyük tansiyonda düşüş sağlayabilir. İdeal kiloya vücut kitle indeksimizi 25’in altına düşecek şekilde kilo vermek hedeflenmeli, belli bir program ile bu hedefe ulaşılmalıdır.

    16/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Günlük tuz tüketimi 5.5 gr’ın altına çekilmelidir. Sadece ekmekle dahi bunun çok üzerinde tuz alıyoruz. SALTURK çalışması ülkemizde Türk yeme alışkanlığına göre günlük tuz tüketiminin 15 gramın üzerinde olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla hipertansiyon tanısı almış hastaların ekmek dahil tuzsuz yemesini, kilolu olanlarda ekmekte yememelerini öneriyoruz. Yaşam tarzı iyi şekilde düzenleyen hastalarda kan basıncında ciddi azalmalar elde edilir.

    17/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Evre 1 dediğimiz hafif hipertansiyonlu hastalarda ilaç ihtiyacı kalkabilir veya hasta iki ilaç alacağına bir ilaç, üç alacağına iki ilaca düşebilir. Zaten artmış tansiyonda ve hafif hipertansiyonlarda biz direkt ilaç vermeyiz. Öncelikle 3-6 aylık bir yaşam tarzı değişikliği yaratmasını isteriz, hastayı kontrollere çağırır, yeterli kan basıncı düşüşü sağladıysak hiç ilaç başlamayabiliriz.

    18/25Bilekten ölçüm yapan tansiyon aletleri çok rağbet görüyor. Bu aletler de koldan ölçüm yapanlar gibi doğru sonuç veriyorlar mı

    Bilekten ölçüm yapan tansiyon aletleri çok rağbet görüyor. Bu aletler de koldan ölçüm yapanlar gibi doğru sonuç veriyorlar mı?

    Koldan ölçen aletler çok daha doğru sonuç verir ancak modern teknoloji ile bilekten ölçenler de gayet güzel ölçüm sağlıyor. Sadece bu aletleri belli aralarla test etmek gerekir. Ben hastalarıma "Poliklinik ya da muayenehaneye gelirken cihazınızı da getirin" diyorum.

    19/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Önce onlara ölçmelerini söylüyor sonra kendim ölçüyorum. Bu şekilde aletlerinin doğru ölçüp ölçmediği, hastanın doğru ölçüp ölçmediğini de test etmiş oluyoruz.

    20/25Tansiyon ölçümü ne zaman yapılmalı Tansiyon ölçmek için en doğru saat ya da zaman aralığı nedir Tansiyon ölçümü ne zaman yapılmalı

    Tansiyon ölçümü ne zaman yapılmalı? Tansiyon ölçmek için en doğru saat ya da zaman aralığı nedir? Tansiyon ölçümü ne zaman yapılmalı?

    Tansiyon her zaman ölçülebilir ama kronik takipte sabah kalktığında aç karnına, mesane boş (idrar yapılmış), en az 5 dakika dinlenme sonrası, koltukta konforlu bir vaziyette otururken, bacak bacak üstüne atmadan, ayaklar sarkık vaziyette, ön kol kalp hizasında tutularak ölçülmeli.

    Ölçümler sabah ve akşam aç karna yapılmalı, bir çizelgeye yazılıp hekime gösterilmeli. Bunun dışında beklenmedik bir belirti olduğunda günün her saatinde ölçüm yapılabilir. Hastanın son bir saatte sigara içmemiş, kafein almamış olması da önemli.

    21/25Tansiyon ölçümünü sağ ya da sol koldan yapmak sonuç için önemli mi İki kol arasında ortaya çıkan farkı önemsemeli miyiz

    Tansiyon ölçümünü sağ ya da sol koldan yapmak sonuç için önemli mi? İki kol arasında ortaya çıkan farkı önemsemeli miyiz?

    Tansiyon ilk ölçümde her iki koldan ayrı ayrı ölçülür, takipte de yüksek olan taraftan takip yapılır. Normal anatomiye göre sağ kolda sol kola göre büyük tansiyon 5 mmHg’ye kadar yüksektir.

    22/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Bu farkın 10’dan fazla olması, sol kola giden damarlarda darlık şüphesi doğurur. Sağda soldan düşük olması da sağ kol damarlarında darlık düşündürür. Takipte yüksek olan taraftan ölçüm yapılmalıdır.

    23/25Türk Kardiyoloji Derneği olarak bu konuda toplumu bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak adına da aslında pek çok çalışma yapıyorsunuz...

    Türk Kardiyoloji Derneği olarak bu konuda toplumu bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak adına da aslında pek çok çalışma yapıyorsunuz...

    Türk Kardiyoloji Derneği olarak tüzüğümüzdeki amacımız; mesleki ve toplumsal eğitimi, bilimsel çalışmaları destekleyerek Türk halkının kalp damar sağlığını korumak. Bu amaca uygun olarak halkımızı bilinçlendirici birçok aktivite yapıyoruz.

    24/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Hipertansiyon konusunda da iki yıl önce 'DEĞERİNİ BİL' kampanyasını başlattık. 'KAN BASINCINI ÖLÇ/ÖLÇTÜR, DEĞERİNİ BİL' diyoruz. Bu şekilde toplumda hipertansiyonu olup da farkında olmayan kişileri ortaya çıkarıp uygun tedavilerini yaparak toplum düzeyinde hipertansiyona bağlı hastalıkları azaltmayı hedefledik.

    25/25Sinsi katil hipertansiyonu Adan Zye tanıma rehberi

    Her erişkinimizin mutlaka bir kan basıncını ölçtürmelerini, değerlerini bilmelerini, 120/80 mmHg altındalarsa yılda bir, 120-129/80-84 aralığındalarsa 6 ayda bir, 130-139/85-89 aralığındalarsa 3 ayda bir kan basınçlarını ölçtürmelerini, sağlıklarının değerini bilmelerini, hipertansiyon ortaya çıktığında da erken tanı almalarını sağlamak istiyoruz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası ancak spor ağrısı 24 saatten fazla sürmemeli
    Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası ancak spor ağrısı 24 saatten fazla sürmemeli!
    Üzüntü ve kaygı seviyeleri daha yüksek Anne kalbindeki şaşırtan değişim
    Üzüntü ve kaygı seviyeleri daha yüksek! Anne kalbindeki şaşırtan değişim
    Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin Bir lokması bile büyük riskmiş
    Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş
    Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor Karbonat tek çaresi
    Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi
    Yazarlar
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu14 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kadersel rotada netleşme zamanı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSabah ağız kokusunun 7 nedeni ve çözüm yolları
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta astroloji bize ne diyor? 'Kararınızı net olarak verin'
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13 Nisan terazi dolunayı! Denge geliyor: Burçları nasıl etkileyecek?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu7 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kırılmadan güçlenmek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş ipi mi, ağız duşu mu? Hangisini tercih etmelisiniz?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta değişim haftası! 'Yaşamın iplerini kendi elinize alın'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu31 Mart Haftası burç yorumları: Derin bağlar ve şans kapıları
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZen gibi yaşamak: Nepal ve Tibet'te dinginliği bulmak
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu24 Mart Haftası burç yorumları: Gökyüzü sahnesinde final perdesi
    İlgili Haberler
    Şimal yoğun bakıma kaldırıldı Sağlık durumunu günler sonra açıkladı
    Şimal yoğun bakıma kaldırıldı! Sağlık durumunu günler sonra açıkladı
    Survivorda diskalifiye kaosu Almeda Baylan tek tek paylaştı, Pınar Saka anında onayladı
    Survivor'da diskalifiye kaosu! Almeda Baylan tek tek paylaştı, Pınar Saka anında onayladı
    Kanal Dde Kuzey rüzgarı Ayrılsa da yollar, kavuşturur bizi hatıralar…
    Kanal D'de Kuzey rüzgarı! Ayrılsa da yollar, kavuşturur bizi hatıralar…
    Sıcak Büfe içi geri sayım Görüntüleri viral oldu
    Sıcak Büfe içi geri sayım! Görüntüleri viral oldu

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo