19.07.2023 - 12:24 | Son Güncellenme:
Temel besin kaynağımız olan meyve ve sebzeler çeşit çeşit renkleri, birbirinden farklı lezzetleriyle hepimiz için oldukça önemli. Ancak içlerinden bazıları çok hızlı çürüyebilirken bazılarını daha taze kullanabilmek için küçük ipuçlarına ihtiyacımız var. İşte bu yazıda meyve ve sebzelerin nasıl saklanması gerektiğiyle ilgili pek çok bilgi bulacaksınız!
Yemeklerimizin olmazsa olmazı patatesin karanlık ve soğukta kalmaya ihtiyacı vardır. Patatesi çürümeye karşı koruyan, fitosit yayan üvez yapraklarıyla birlikte saklamak ise daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Küçük bir tüyo da patatesi soğanla yan yana koymamak gerektiğini. Soğanın çıkardığı gazlar patatesi olumsuz yönde etkiler ve ömrünü kısaltır.
Sarımsağın saklanması ise çok zor değil, sadece havaya ve çok fazla nem olmayan karanlık bir yere ihtiyacı var. Genellikle mutfaklara asılır. Bunun yanı sıra havalandırma özelliği olan bir saklama kabının içinde de sarımsaklarınızı saklayabilirsiniz.
Bal kabağı çok hızlı bozulabilen bir yapıya sahip değil ancak yine de çok sıcak alanlarda saklanmamalı. Bal kabaklarını tahta veya karton bir zeminin üzerine koyabilir, gazete kağıdıyla kaplayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey birden fazla ba lkabağınız varsa hiçbirinin birbirine değmemesi gerektiği.
Lahana ev ortamında saklanması zor bir besindir. Lahananın soyularak ve yaprakları birbirine değmeden saklanması gerekir. Bunun da çürüme riskine karşı yapıldığı biliniyor.
Elma, kiler gibi serin ve karanlık yerlerde saklanmalı ancak hava alması uzun süre taze kalabilmesi için önemli. Elmalarınızı eğer soğuk bir alanda saklarsanız 3 aya kadar taze kalabildiğini göreceksiniz.