Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Anasayfa
Borsa
Döviz
Altın
Skorer
Anasayfa
Canlı Skor
Fikstür
Puan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet Çocuk
Oyun
Eğitim
Kültür Sanat
Milli Piyango
Yerel Haberler
Pazar
Ege
Gazete Arşivi
Milliyet Executive
Milliyet Arkeoloji
Milliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Çocuk
Vikingler'in yöntemi işe yaradı! Mutlu ve öz güvenli çocuk yetiştirmenin 6 kuralı
Öğretmenleri tarafından keşfedildiler! 2 kızın hayatını değiştiren olay
Vanlı minik öğrenciler Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti
Anaokulunda açılan yaz kurslarında çocuklar eğlenirken öğreniyor
Deprem bölgesinde çocuklar için bisiklet istasyonları
Çocuk gelişimi için verimli tatil nasıl olmalı? Anne-babalara tavsiyeler
Tatilin değerlendirilme şeklinin çocuğun bütüncül gelişimini doğrudan etkilediğini belirten çocuk gelişim uzmanı Arş. Gör. Begüm Gamiş Çiftçi, bu sürecin eğlenme ve dinlenme zamanı olarak görülse de anne-babaların zihinlerinde pek çok düşünce barındırdığını ifade etti. Çiftçi, tatilin amaçsızca ve sorumluluk almadan geçirilecek bir vakit olmadığını söyleyerek ebeveynlere de öncelikle yapılabilecek aktivitelerin yer aldığı bir plan oluşturmalarını tavsiye etti.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nasıl anlaşılır?
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir, ne kadar yaygındır? Bir çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olduğu nasıl anlaşılır? Klinik Psikolog Ayşe Topak ve Klinik Psikolog İrem Göncüoğlu özellikle çocukluk döneminde belirtileri ortaya çıkan DEHB ile ilgili bilgiler verdi.
1-2 yaş çocuklarda beslenme ve öğün sayısı nasıl olmalı?
Bebeklik dönem diye adlandırdığımız, yavaş yavaş aile sofralarında yerini almaya hazırlanan çocuklarda öğünler ve gıdalar nasıl olmalı? Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi. İşte bebeklik döneminde beslenme konusundaki o önemli bilgiler…
Çocuğunuzda dikkat eksikliği mi var?
Sözlükler dikkati, “duygularla düşünceyi bir şey üzerinde toplama, uyanıklık halini ifade eder” şeklinde tanımlar. “dikkat becerisi” ise: “ilgili uyarıcıları seçebilme ve uyarıcılara yoğunlaşabilme yeterliliğidir.” Dikkat, duyguların, düşüncelerin işe karıştığı ve dikkatimizi yoğunlaştırmak için ilgili uyarını seçmemizi, makul bir süre odaklanabilmemizi ve gerektiğinde odaklamış olduğumuz dikkati başka uyaranlara yönlendirebilmek gibi son derece karmaşık işleri içeren bir süreçtir.
Çocuklarda tuvalet eğitiminde dikkat edilmesi gerekenler
Tuvalet eğitimi çocuğun tuvalet alışkanlığını kazanması, bağımsızca tuvaletini yapabilmesi anlamına gelir. "Tuvalet eğitimi için 18-24 ay arası en uygun zaman olduğu söylense de 2.5 yaşından sonra verilen tuvalet eğitimlerinde başarı oranı yüksektir." diyen Uzman Psikolog Tuğçe Yılmaz konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Okullar çocuklara hangi becerileri kazandırmalıdır?
Okulların bireyin tek başına edinemeyeceği ve sunamayacağı bilgi, beceri ve tutumları sistemli biçimde kazandırmak ve eğitimle ilgili kurumsal amaçları gerçekleştirmek üzere oluşturulan toplumsal sistemler olduğunu belirten Eğitimci Can Uysal, okulların çocuklara hangi becerileri ve önemli sorumlulukları kazandırdığını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Çocuklarda öfke kontrolü nasıl sağlanmalı?
Uzman Psikolog Arzu Yıldırım, bizim ve çocuğumuzun öfkesi başımıza sıçramadan önce zihnimizde bazı doğru sıçramaları yapmış olmamız gerektiğini vurgulayarak, “Empati, psikolojik olarak zorlandığımız durumlarda hemen hemen her gerginliğin gevşetilmesine veya her aşırı rahatlığın biraz sıkılaştırılmasına yarayan bir İngiliz anahtarı gibidir ve öfkeyle başa çıkmada mucizeler yaratır” dedi.
Çocuğun okuma sevgisini kaybetmesine neden olan 7 hata ve çözüm yolları
Okumak hayattaki en büyük zevklerden biri ama bazen istemeden çocuklarımızı okumaktan vazgeçirebiliriz. Bu yüzden çocuklar gitgide daha az okuyor. Zevk için kitap okuyan çocukların sayısında önemli bir düşüş var. Yazar Turgut Tunç, çocukların okuma tutkusunu kaybetmesine neden olan en yaygın hataları ve çözüm yollarını açıkladı.
Çocuklarda diş hekimi korkusu nasıl engellenir?
Diş hekimi. Bu kelimeyi duymak bile bir çoğumuzda korkulu rüyalara neden olabiliyor. Kafamızda eski deneyimler, iğneler, zor çekilen yirmilik dişler, uzun süren kanal tedavileri gibi birçok anı ya da hikâye canlana biliyor. Diş hekimi korkusunun büyük bir kısmı bu hikayelere dayanmaktadır. Kafamızda oluşturduğumuz ön yargılar bizi o koltuktan uzak tutar ve en zor tedavilere hatta dişimizi kaybedene kadar hekime gitmemize engel olur. Global Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, diş hekimi korkusuna karşı yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı.
Aile içi aktivitelerin artırılmasının çocuklar üzerindeki etkileri
Özellikle ebeveynler için hayat çok yoğun geçiyor. Her geçen gün yapılacaklar artıyor ve bu işlerin çoğu birlikte geçirilen aile zamanından öncelikli gibi görünüyor. Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki çocuklarla düzenli bir şekilde evde kaliteli zaman geçirmek büyük önem taşıyor. Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, çocuklarınızla birlikte yapacağınız aktivitelerin kazandıracağı sınırsız faydaları sizler için anlattı.
Özgüvenli çocuk yetiştirmenin püf noktaları
Uzman Psikolog Arzu Yıldırım, çocuklar büyürlerken, her şeye güçlerinin yeteceği, her istediklerine ulaşabileceklerine dair şişirici söylemlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde “Kahve Kokulu Defter” adlı ilk romanı da piyasaya çıkan Uzman Psikolog Arzu Yıldırım, çocukların anne-babalarını rol model olarak aldıklarını, başarabileceğimize olan inancımızın bizdeki yansımalarının çocuklar tarafından taklit edildiğini vurgulayarak, özsaygı ve özgüvenli çocuklar yetiştirmenin püf noktalarını aktardı.
Ebeveyn mükemmeliyetçiliği çocuğu nasıl etkiliyor?
Her ailenin; çocuklarının mutlu, başarılı ve refah seviyesi yüksek bir yaşam sürmesini istemesi doğal bir durumdur. Ebeveynler bazen farkında olmadıkları mükemmeliyetçi yaklaşımlarla çocuklarının gelişiminde kaygıya sebep olmakta ve onun tüm hayatını etkileyebilecek izler bırakabilmekteler. Eğitmen ve Yazar Feza Karakaş ebeveyn mükemmeliyetçiliğini ve çocukların hayatındaki etkilerini açıkladı.
Yazarlar
Mine Ağır
Çocuklarda okula uyum sorunu
Seviye Yıldız
Hayatın sırları
Psikolog Ayşe Düşüngülü
Pandemi sürecinde ruhsal etkilenim
Gökşen Kübra Türkmen
Başarılı olmanın sırrı rezilyant olmaktan geçiyor!
Çocukların kabusu "Krup"
Uzm. Aile Danışmanı Şeyma Abay
Mood tracker nedir?
Fazilet Seyitoğlu
Hayatımızda şükretmeye yer var mı?
Büşra Genç
Yaşam ve ölüm
Melis Sonkaya
Çocuklar kurallara nasıl uyar?
Uzman Psikolog Melis Demircioğlu
Çift terapisinde Gottman yöntemi ile ilişkinizi güçlendirin!
Esra Ertuğrul
Yenidoğan bebeklerin cilt bakımı ve ipuçları
Ayşegül Karahan Ertuğrul
LGS ve YKS öncesi ebeveynlere öneriler
Bir Masal Annesi
Bir aşk masalı: Emzirmek
Merve Kantarcı Çulha
Az parayla yurt dışında nasıl gezilir?
Kübra Duru
Evliliğinize 2020 Enerjisi
En Çok Okunan Haberler
Kaygının azı tembelleştiriyor, fazlası konsantrasyonu bozuyor
YKS'ye girecek adaylara çok önemli 'uyku' uyarısı
Üniversite adaylarına YKS için son dakika tavsiyeleri
Sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Uzmanından tavsiyeler