Kültür SanatPiu Entertainment çocuklara özel sanat atölyeleri

Piu Entertainment çocuklara özel sanat atölyeleri

16.04.2021 - 12:07 | Son Güncellenme:

Piu Entertainment hafta sonları çocuklara özel Çevrimiçi sanat atölyeleri düzenliyor. Bu çevrimiçi programa Türkiye’nin her yerinden katılan çocuklar, uzman eğitmenler ile buluşup, sanat alanından konular hakkında bilgi ediniyor ve oyunlar eşliğinde örnekler inceliyor. Atölyenin uygulama bölümünde ise, etkinlik kağıtlarında kendilerine özgü sanatsal üretimler yapıyor, tartışıyor ve değerlendiriyor.

Piu Entertainment çocuklara özel sanat atölyeleri

Programda yer alan farklı konulardaki toplam dört atölyenin hepsine kayıt yaptıranlara avantajlı katılım koşulu sunuluyor ve tamamlandığında Piu Entertainment Sanat Atölyeleri Programı Katılım Belgesi veriliyor.  

Programdaki atölyelerden birine veya seçtiğiniz atölyelere kayıt yaptırabilirsiniz.

Çocuklara özel Çevrimiçi Sanat Atölyeleri Programı 15 katılımcıya özel kontenjanla sınırlıdır. Atölyeler, video konferans sisteminde canlı olarak gerçekleştirilir.


Atölye: Sanat ve Teknoloji  (8 – 12 yaş grubu)

25 Nisan 2021, Saat: 12:00
Atölye Süresi: 70 dakika

Günümüz sanatında neler görüyoruz?ÂTeknoloji sanata nasıl yön vermiÅŸ?  Teknoloji ile nasıl sanat yapılabilir?

Bu atölyede katılımcılar, teknolojiyi kullanan sanatçıların eserlerini inceleyerek, detaylarını çözümleyen soruların cevaplarını birlikte arıyor ve keşfediyor. Teknoloji ve sanat tarihinin gelişiminin ele alındığı eğlenceli bir grup oyununa katılıyor ve uygulama bölümünde bu alandaki üretim pratiklerinden ilhamla etkinlik kağıtlarında uzman eğitmen eşliğinde kodlar kullanarak kendilerine özgü bir çalışma yapıyor.  

İncelenecek sanatçılar: Leonardo da Vinci, Nam Jun Paik, Olafur Eliasson, Refik Anadol, Ali Alışır, Memo Akten ve sanat tarihinden başka örneklerle birlikte.

Gerekli Malzemeler: Etkinlik kağıdı, renkli keçeli kalemler veya kuru boya kalemleri. Etkinlik kağıdı kayıt yapıldığında katılımcının velisi ile paylaşılır.


Atölye: Sanat ve Sahne Tasarımı (8 – 12 yaş grubu)

2 Mayıs 2021, Saat: 12:00
Atölye Süresi: 70 dakika

Performans sanatlarının görsel sanatlar ile nasıl bir bağı olabilir? Farklı alanlarda üreten sanatçılar birlikte nasıl ortak işler yapabilir?

Bu atölye, dans, tiyatro ve opera alanlarında çalışan sanatçıların, resim, heykel ve tasarım yapan sanatçılar ile olan işbirliklerine odaklanıyor.  Çocuklar, Mozart’ın Sihirli Flüt operası gibi sanatçıların dünyaca ünlü eserlerini inceliyor ve bu eserlere sahne tasarımları yapan sanatçıları tanıyor. Hangi malzemelerle ürettiklerini, sanatçıların bakış açılarını ve ilham kaynaklarını değerlendiriyor. Uygulama bölümünde etkinlik kağıtlarından yola çıkarak, uzman eğitmen eşliğinde üç boyutlu sahne tasarımlarını ve kendi öykülerini oluşturuyorlar.

İncelenecek sanatçılar: Amadeus Mozart ve Marc Chagall, Samuel Beckett ve Alberto Giacometti, Antony Gormley ve Sidi Larbi Cherkaoui, Martha Graham ve Isamu Noguchi ve başka örneklerle birlikte.

Gerekli Malzemeler: Etkinlik kağıdı, iki adet kalın fon kartonu, renkli kartonlar, makas, yapıştırıcı, keçeli kalemler veya pastel boya. Etkinlik kağıdı kayıt yapıldığında katılımcının velisi ile paylaşılır.


Atölye: Sanat ve Kostüm Tasarımı (8 – 12 yaş grubu)

9 Mayıs 2021, Saat: 12:00
Atölye Süresi: 70 dakika

Moda ve kostüm tasarımı sanattan nasıl beslenir? Disiplinlerarası çalışma ne demektir? Geçmişten günümüze kültürel özellikler tasarımda nasıl rol oynar?

Bu atölyede katılımcılar sanat tarihinden önemli yapıtları içeren bir oyunu oynarken, dönem, kültür ve mevsim gibi özelliklere göre kıyafet tasarımlarında detaylı incelemeler yapıyor. Kostüm tasarımı ile görsel sanat arasındaki ilişkiyi değerlendirdikten sonra, uygulama bölümü için hazırlanmış etkinlik kağıtlarındaki boş bir modelin üzerinde kolaj tekniği ile kendilerine özgü kostümlerini tasarlıyor. Çeşitli malzemeler ile dokular oluşturup, kendi desenlerini yaratıyorlar.  

İncelenecek sanatçılar: Andy Warhol, Marc Chagall, Oskar Schlemmer, Sonia Delaunay, Hüseyin Çağlayan, Kazimir Malevich ve sanat tarihinden başka örneklerle birlikte.

Gerekli Malzemeler: Etkinlik kağıdı, makas, yapıştırıcı, kurşun kalem, bir adet karton, keçeli kalemler, pastel boya, dergilerden sayfalar ve farklı dokularda malzemeler örneğin alüminyum folyo, pişirme kağıdı, naylon, pamuk gibi evde bulabileceğiniz malzemeler. İsteğe bağlı olarak oluklu karton, el işi kağıdı, keçe vb. farklı dokulu malzemeler. Etkinlik kağıdı kayıt yapıldığında katılımcının velisi ile paylaşılır.


Atölye: Soyut Sanat ve Müzik (8 – 12 yaş grubu)

16 Mayıs 2021, Saat: 12:00
Atölye Süresi: 70 dakika

Soyut resim nedir? Sanatçılar çalışmalarında soyutlamayı nasıl ele alır? Müzik ile soyut resim arasındaki bağ nasıldır?

Bu atölyede katılımcılar, soyut sanatın temsilcilerinin eserlerini inceleyerek kavramlar hakkında bilgiler ediniyor. Hızlı mı, yavaş mı, neşeli mi, gizemli mi? Duyduğu müziklere çizimleriyle karşılık verdikleri eğlenceli bir oyun oynuyor ve uygulama bölümü için hazırlanmış etkinlik kağıtlarında kendi soyut kompozisyonlarını oluşturuyorlar.

İncelenecek sanatçılar: Ömer Uluç, Devrim Erbil, Nejad Melih Devrim, Wassily Kandinsky, Piet Mondrian, Jackson Pollock ve başka örneklerle birlikte.


Gerekli Malzemeler: Etkinlik kağıdı, kurşun kalem, bir A4 kağıt, cetvel, bir adet ip (10cm). Boya isteğe bağlı; suluboya, pastel boya veya keçeli kalemler olabilir. Etkinlik kağıdı kayıt yapıldığında katılımcının velisi ile paylaşılır.