28.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet - Genelgeye göre, mevsimlik tarım işçilerinin yoğun çalıştığı yerlerde, iklim şartlarına uyumlu barınma ve yeterli altyapı ve üstyapısı olan ortak kullanım alanlarının oluşturulması valilik koordinesinde gerçekleştirilecek.
Kıyafetler devletten
İşçilerin ve ailelerinin aşılamalarının takibi, bulaşıcı hastalık, kanser, verem taramaları ile kronik hastalık tarama ve izlemlerine yönlendirmeye ilişkin faaliyetler periyodik olarak yürütülecek. Ayrıca mevsimlik tarım işçiliğinin yoğun olduğu bölgelerde yeterli sayıda sağlık personeli istihdam edilecek.
Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar rehberlik araştırma merkezi müdürlükleri tarafından eğitim imkânlarından faydalandırılacak. İl milli eğitim müdürlüklerince, çocukların daimi ikametgâhlarındaki okullarına döndüklerinde öğrenme kayıplarına yönelik telafi eğitimleri yapılacak ve geçici yerleşim alanlarında eğitim ve sosyal faaliyetler için oluşturulan merkezler, çocuklar için etkin bir eğitim merkezi olarak kullanılacak. Eğitim çağındaki çocukların eğitimlerini devam ettirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili yönerge-genelge hükümleri uygulanırken, ayrıca çocukların okul kıyafetleri ve malzemeleri valiliklerce sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla temin edilecek.
Gece yolculuk yok
Genelgeye göre işçileri taşıyan karayolu araçları, 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapamayacak. Göç alan ve göç veren yerler arasında trafik denetimleri artırılacak.