11.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet
Genel Müdürlüğe gelişinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından karşılanan Gül, radyo stüdyosunda Arınç ile mikrofon başına geçti. Gül’e, sanal stüdyoda TRT Çocuk kanalında yayınlanan ”Keloğlan” çizgi filminin yapımı anlatıldı. Gül, “blue box” teknolojisiyle çizgi karakter Keloğlan ile konuştu. Canlandırma stüdyosunu gezen Gül, daha sonra özel gözlük takarak müzenin açılış görüntülerini üç boyutlu yayında izledi.
Atatürk’ün mikrofonu
Gül, TRT Haber Merkezi’ni ziyaretinde haberleşme teknolojisinin her gün değiştiğini, bunun çok iyi takip edilmesi gerektiğini belirtti. Gül, haberlerin iyi takip edilmesinin taşıdığı önemi vurgularken, “Herkesin malı ekranda, doğrusu kimin malı daha iyiyse o daha çok alıcı buluyor. Dolayısıyla TRT’nin bu kadar seyrediliyor olması, TRT haberin en çok seyredilen haber kanalı olduğunu biraz önce anlattılar, demek ki bu kadar çok seyredildiğine ve bu kadar çok talep edildiğine göre gayet iyi, kaliteli bir ürün ortaya çıkıyor. Dolayısıyla haberciliği iyi yapıyorsunuz” diye konuştu.
TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi’nin açılış kurdelesini Arınç ve Şahin ile birlikte kesti. Gül’e, müzenin giriş bölümünde, camekan içinde sergilenen ve 1933’te Cumhuriyet’in 10. yılı törenlerinde Atatürk’ün kullandığı radyo mikrofonun da bulunduğu cihazlarla ilgili bilgi verildi. Müze, Türkiye’de radyo yayınlarının başladığı 1927’den itibaren Türkiye’nin yayıncılık ve toplumsal alanda geçirdiği teknolojik, sosyolojik, ekonomik ve kültürel gelişmenin günümüze ve sonraki nesillere aktarılması amacıyla oluşturuldu.
Gözleri doldu
Gül, TRT tarafından çekilen ve hayat hikâyesini anlatan belgeseli izledi izledi. Çocukluğundan ve siyasete girişinden kesitler izleyen Gül’ün, belgeselde annesi Adeviye Gül’ün ses kaydını dinlerken gözleri doldu.