Gündem7 Aylık Bebek Gelişimi

7 Aylık Bebek Gelişimi

23.04.2018 - 11:22 | Son Güncellenme:

Bebeğiniz 7 aylık olduğunda yavaş yavaş daha bağımsız olmaya başlar ve kendi eşsiz kişiliği belli olmaya başlar. En sevdiği oyuncağı eline alıp odadan odaya sürünerek ilerlemesiyle 7 aylık bebeğiniz etrafı nasıl kontrol edebileceğini ve bunun ne kadar eğlenceli olduğunu keşfetmeye başlar. 7. Ayından başlayarak ilerleyen birkaç ayda bebeğinizin hareketli olmasını, merakını ve yaratıcılığını desteklemeniz onun için çok önemli olacaktır.

7 Aylık Bebek Gelişimi

Motor Becerileri

Haberin Devamı

7 aylık bebekler artık hareket etmeye başlarlar ama bunu her bebek aynı şekilde yapmaz. Bazıları yuvarlanarak, bazıları sürünerek bazıları emekleyerek hareket ederken bazıları ise bu hareketlerin hepsini kullanırlar. Bu hareketi sevdiği oyuncakları bebeğinizin görebileceği ama durduğu yerden ulaşamayacağı yerlere koyarak destekleyebilirsiniz, bu bebeğinizin sağlığı ve gelişimi açısından oldukça önemlidir.

7 aylık bebekler artık destek olmadan da oturur pozisyonda durabilir, oyuncaklara uzanıp ellerine alabilirler.

Diş Çıkarma

Bebeğinizin beşinci ve yedinci ayı arasında damaklardan ufak ufak görünen beyaz diş başlarını fark edeceksiniz. 7 aylık bebeklerde bu durum daha net görülebilir. Bebeğinizin diş çıkardığını normalden daha huysuz olması ve daha çok salya akıtması sayesinde anlayabilirsiniz. Damaklarını kaşıması için ona çeşitli oyuncaklar vermelisiniz, böylece hissettiği rahatsızlık büyük ölçüde azalacaktır. Damaklarına kesinlikle ağrı kesici ilaçlar sürmeyin, bu bebeğinizin ağlamasını kesse de yan etkileri çok fazla olacaktır.

Haberin Devamı

Bebeğinizin ilk dişleri görünmeye başladığında onları her gün su ve bebek diş fırçasıyla yumuşak hareketler ile fırçalamalısınız. Birkaç günde bir mercimek tanesi büyüklüğünde diş macunu da kullanabilirsiniz ama bebeğinizin bunu yutmadığından emin olun.

Yemek Yeme

7 aylık bebeğiniz çoktan sert yemekleri yemeye başlamış olmalıdır. Şimdi biraz daha sert yemeklere geçebilirsiniz, püre yerine bir çatal yardımıyla ezilmiş meyveler ve sebzeler gibi. Bunların içine 2-3 çay kaşığı kahvaltılık gevrek karıştırarak bebeğinizi ilerisi için daha sert dokudaki yemeklere alıştırabilirsiniz, böylece bebeğiniz yemek konusunda daha az seçici olacaktır. Her yeni yemeği denediğinizde yeni bir yemek denemek için birkaç gün beklemelisiniz, böylece eğer bir alerji ya da sindirim problemi olduğunda sorunun ne olduğunu rahatça bilebilirsiniz.

Yazarlar