27.12.2024 - 02:29 | Son Güncellenme:
Sergide bulunan yerleştirme, Maçka Sanat Galerisi'nin ritüelleri ve Konuralp'in tasarladığı güçlü mekansal atmosferden ilham alarak kavramsal çerçevesini gridal düzen ve insan eyleminin kaotik ilişkisi üzerine kuruyor. Yılbaşı ağacını bir kutlama nesnesi, bir temsil olarak görmenin yanında onu içine girilebilen bir mekan, eylem ile düzeni bozulan bir mobilya, üzerinde etkinliklerin gerçekleştiği bir masa olarak kurguluyor. Bir cepheden masa, bir cepheden ise yılbaşı ağacı imgelemini taşıyan tasarım, normatif ölçülerden bilinçli bir şekilde yapılan ufak sapmalar ile hem galerinin hem de onu kullanan bedenlerin ölçek algısında bir şaşırma ve hayret duygusu uyandırmayı hedefliyor.
Sergi strüktürünün ana malzemesi olan ve Kastamonu Entegre desteği ile sağlanan kırmızı pigmentli mdf levhalar, özünde ağaç hammaddesinin öğütülerek ve kalıplara basılarak tekrar kullanılabilir hale getirilmesiyle elde edilmiş. Strüktür tasarımı, farklı kalınlık ve biçimlerde cnc kesim ile oluşturulan profil ve panel parçalarının çeşitli şekillerde birleştirilmesiyle ortaya çıkıyor; bu malzemenin olanaklarına ve tasarım için potansiyellerine işaret etmeyi amaçlıyor.
17 Ocak tarihine kadar ziyarete açık kalacak olan sergiye çeşitli etkinlik ve sohbet programları da eşlik ediyor. 7 Ocak’ta “5 Çayı Atölyesi” ve “Malzeme Evrimi: İleri Dönüşen ve 07 Ocak Biyo-Bazlı Gelecek”, 10 Ocak’ta “Sofra'da Sohbet Tan Nuhoğlu, Sarp Özgen ve Bilge Sayarlıoğlu”, 14 Ocak’ta ise “Maçka Sanat: Dünden Bugüne” başlıklı etkinlikler izleyicilerin katılımına açık olacak.