Ekonomiİflas idare memurluğu' için eğitim programı başlatılıyor: Aylık maaşı 100 bin lira!

İflas idare memurluğu' için eğitim programı başlatılıyor: Aylık maaşı 100 bin lira!

09.04.2025 - 12:52 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Adalet Bakanlığı'nın yetkilendirmesiyle iflas idare memurluğu için eğitim programı başlatıyor.

İflas idare memurluğu için eğitim programı başlatılıyor: Aylık maaşı 100 bin lira

19 Nisan'da başlayacak eğitim programına son başvuru üniversitenin internet sitesi üzerinden 15 Nisan'a kadar yapılabilecek. 36 saat sürecek eğitim programında ‘Hukuki Temeller’ ile ‘Muhasebe, Finans ve İşletme Yönetimi’ olmak üzere iki ayrı başlık altında dersler verilecek. Bu derslerde; iflas hukuku, süreç ve iflas masası yönetimi, güncel mevzuat analizi, mali analiz ve finansal raporlama, alacaklı-borçlu haklarının dengelenmesi ve tasfiye süreci yönetimi gibi konular ele alınacak.

Haberin Devamı

Eğitime yönelik bilgi veren Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Metin Özyürek, "İflas idare memurluğu, kişilerin ya da şirketlerin iflas etmesi durumunda borçlunun mal varlığını yönetmek ve faaliyetlerini sonlandırmakla görevlidir. Bu meslek yüksek kazanç fırsatına sahip, yeni nesil bir uzmanlık alanıdır. Tek bir dosyadan 40 bin liraya kadar gelir elde edilebilir. Ayrıca, aynı ay içinde üç farklı iflas dosyasını yöneten bir uzman, toplamda 100 bin liranın üzerinde ek gelir kazanabilir. Herhangi bir meslekte 5 yıllık deneyimi olan herkes, eğitim programına başvurabilir" dedi.

İflas idare memurlarının temel görevlerinden bahseden Özyürek, “İflas idare memurluğu, iflas süreçlerini yönetir, alacaklılar ve borçlular arasındaki işlemleri denetler. Sorumlulukları, iflas halindeki firmaların bu süreci kuralına uygun bir şekilde yürütebilmesini ve sonuçlandırmasını sağlamaktır. Bu nedenle, iflas eden kişi veya kurumun mal varlığının tespiti, korunması, yönetimi, alacakların tahsili, borçların ödenmesi, gerekli raporların hazırlanması, adli mercilere sunulması, alacaklılar toplantısının organize edilmesi, sıra cetvelinin hazırlanması ve paylaştırmanın yapılması gibi görevleri üstlenirler. İflas idare memuru, tek bir dosyada 40 bin liraya kadar gelir elde edebilir. Ayrıca, aynı ay içerisinde üç farklı iflas dosyasını yöneten bir uzman, toplamda 100 bin liranın üzerinde ek gelir kazanabilir. Bu süreç, üç kişilik bir heyet tarafından yürütülür. Heyette iflas idare memurunun yanı sıra yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci ile muavin müşavir de yer alır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘KAPSAMLI EĞİTİM PROGRAMI 19 NİSAN’DA BAŞLAYACAK’

Bu alanda profesyonelleşmek ve yeni bir gelir faaliyetine adım atmak isteyenler için eğitim programı düzenleneceğini belirten Özyürek, “Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirilen İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi koordinasyonunda, 19 Nisan’da kapsamlı bir eğitim programı başlatılacak. Alanında uzman eğitimciler tarafından sunulacak ve 36 saat sürecek olan bu programda, ‘Hukuki Temeller’ ile ‘Muhasebe, Finans ve İşletme Yönetimi’ olmak üzere iki ayrı başlık altında dersler verilecek. Bu derslerde; iflas hukuku, süreç ve iflas masası yönetimi, güncel mevzuat analizi, mali analiz ve finansal raporlama, alacaklı-borçlu haklarının dengelenmesi ve tasfiye süreci yönetimi gibi konular ele alınacak. Eğitimlerimizi İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Anadolu Yakası’ndaki Küçükyalı yerleşkesinde, Avrupa Yakası’ndaki Sütlüce yerleşkesinde ve yakında açılacak olan tarihi yarımadadaki Eminönü yerleşkesinde yüz yüze gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘MESLEĞİNDE 5 YILLIK DENEYİMİ OLAN HERKES BU EĞİTİMİ ALABİLECEK’

İflas İdare Memurluğu Temel Eğitimi programının içeriğine değinen Özyürek, “Uygulamalı eğitim kapsamında uzman hocalarımız katılımcıları gruplara ayırarak örnek vaka çalışmaları yaptıracak. Lisans veya ön lisans mezunu olan, mesleğiyle ilgili en az 5 yıllık deneyim kazanmış herkes bu eğitime katılabilecek. Bakanlığımızın belirlediği kurallara göre, eğitimden en az üç gün önce sınıflarımızı, gruplarımızı ve programı oluşturup ilgililere göndereceğiz. Planlamayı hafta içi ve hafta sonu olmak üzere, cuma-cumartesi-pazar günlerine denk getireceğiz. Hafta içi eğitimler 17.30’da başlayıp 21.00 veya 22.00'a kadar sürecek. Hafta sonu ise sabah 10.00’da başlayıp akşam 18.00’da sona erecek. Bakanlık tarafından belirlenen kurallara göre bir günde minimum dört, maksimum sekiz saat ders verilebiliyor. Sınıf mevcudu ise en fazla 30 kişi olabiliyor. Bu çerçevede ilerleyeceğiz. Eğitime katılmak isteyenler, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi internet sitesinden ‘İflas İdare Memurluğu Eğitimi’ başlığını seçerek 15 Nisan’a kadar kayıt yaptırabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ADALET BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK’

Kursiyerlerin eğitim sonunda kazanacağı yetkinliklerden de bahseden Özyürek, “Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, iflas idare memuru olarak görev alabilecek bilgi ve beceriye sahip olacak. Süreçleri yasal çerçevede ve etkin biçimde yönetebilecekler. Ayrıca Adalet Bakanlığı onaylı resmi sertifika sahibi olacaklar. Akabinde ilgili makamlara başvurularını yaparak iflas idare memuru olarak görev alabilecekler. Şu anda eğitim programına yoğun bir talep var. Özellikle yeni bir uzmanlık alanı olması nedeniyle katılımcıların dikkatini çekiyor. İflas idare memurluğu, profesyonel kariyer ve yeni bir gelir kapısı için önemli bir adım. Bu nedenle herkesi bu eğitimi almaya davet ediyorum” diye konuştu.

KEŞFETYENİ
Veda pastası kesilirken bomba sözler! Senaristlere gönderme
Veda pastası kesilirken bomba sözler! Senaristlere gönderme

Cadde | 09.04.2025 - 07:37

Diziden ayrılan Sibel Taşçıoğlu'na veda pastası kesildi. Usta oyuncunun imalı sözleri bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yazarlar