EğitimBarok Sanatı Nedir? Kısaca Özellikleri Ve Temsilcileri

Barok Sanatı Nedir? Kısaca Özellikleri Ve Temsilcileri

11.02.2022 - 14:55 | Son Güncellenme:

Barok sanatı sanata ilgi duyan kişiler tarafından araştırılan sanatlardan biridir. Özellikle sanatı seven ve barok sanatını merak eden kişiler tarafından bu bilgiler internetten araştırılan bilgiler arasındadır. Bu bakımdan barok sanatının ne olduğunu öğrenebilir ve bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Barok sanatı nedir, merak edilen özellikleri ve temsilcilerini sizler için derledik.

Barok Sanatı Nedir Kısaca Özellikleri Ve Temsilcileri

 Barok kelime anlamı olarak düzgün olmayan inci anlamına gelir ve sanatı da bu doğrultuda ilerler. Barok sanatı mükemmel ve güzel olanı değil yalnızca olan her şeyi konu alan ve konuyu olaya bağlayan bir sanattır.

Haberin Devamı

 Barok Sanatı Nedir?

 Barok sanatı 16.yüzyılın ortasından 18.yüzyılın ortalarına göre Avrupa sanatında hakim olan bir sanattır. Barok kelime olarak İspanyolca bir kelimedir ve anlamı da işlenmemiş inci anlamına gelir. Düzenli ve kurallı sanata tepki olarak doğmuş olan barok sanatında kural yoktur ve eserler büyük bir serbestlik ile yapılır. Barok sanatı Avrupa'da ortaya çıkmıştır ve sırasıyla önce resimde daha sonra da mimaride etkilerini göstermiştir. Barok sanatında daha çok hareket vardır ve bu eserlerde durağanlığa, basitliğe yer yoktur.

 Barok Sanatı Kısaca Özellikleri ve Temsilcileri

Barok sanatı dinamik, abartılı, süslemeli, canlı ve derin bir sanattır.

Barok sanatında sık sık ışıklara ve gölgelere rastlamak mümkündür. 

Haberin Devamı

Barok sanatında durağanlığa karşı olarak dinamizm, simetriye karşı asimetri ve geometriye karşı da eğrisel çizgiler tercih edilmiştir. 

Barok döneminde yapılmış olan eserler diğer dönemlere göre daha karmaşıktır.

Barok dönemi eserlerinde diğer dönem eserlerine göre daha fazla bütünlük vardır. 

Barok sanatı temsilcileri ise şu şekildedir:

Michelangelo (1571 - 1610)

Nicolas Poussin (1594 - 1665)

Giovanni Lorenzo Bernini (1598 - 1680)

Frans Hals (1582 - 1666)