DünyaNevres Kemal, konuşmak için yasağın kalkmasını bekliyor

Nevres Kemal, konuşmak için yasağın kalkmasını bekliyor

15.11.2008 - 12:21 | Son Güncellenme:

.

Nevres Kemal, konuşmak için yasağın kalkmasını bekliyor

İngiltere’de gözetimi altındaki bebeğin ölümünden sorumlu tutulan Londra’nın Harringey Belediyesinin eski çalışanı Kıbrıslı Türk Nevres Kemal, "belediyedeki ihmaller konusunda bütün bildiklerini anlatmak için belediye yetkililerinin mahkeme kararıyla çıkarttığı konuşma yasağının kalkmasını beklediğini" bildirdi.
Avukatına yapılan bütün görüşme başvurularını yanıtsız bırakan ve sadece evini bulmayı başaran birkaç İngiliz gazeteciyle konuşan Kemal, Daily Mail gazetesine yaptığı kısa açıklamada, Harringey Belediyesinde çocuklarla ilgili ihmallere itiraz ettiği için işten atıldığını, konuşmasına engel olunduğunu, o tarihten beri bir daha iş bulamadığını, hayatının mahvedildiğini bildirdi.
Kendisi gibi ailesinin de cehennem hayatı yaşamak zorunda bırakıldığını belirten Nevres Kemal, "Ancak şunu söylemeliyim ki, pişman değilim. Aynı noktada olsam yine çocuklar için mücadele ederdim. Harringey’in çocuklarının hatırına
aynı şeyleri yeniden yapardım" dedi.
14 yıllık sosyal hizmet görevlisi olarak, Harringey Belediyesinde 2004 yılının ağustos ayında 38 bin sterlin yıllık ücretle çalışmaya başladığını anlatan Kemal şunları söyledi:
"Burada işe başladığımda da Harringey Belediyesinin çalışılacak en iyi yer olmadığını biliyordum. Ölümü skandal yaratan küçük Victoria Climbie de bu belediye tarafından gözden kaçırılmış bir vakaydı. Pek çok sosyal hizmet görevlisi burada çalışmak istemiyordu. Ama ben belki iyi bir şeyler yapabilirim umuduyla düşünmeden kabul ettim. İşimi yapmak ve çocukların korunduğundan emin olmak istiyordum."
Nevres Kemal, kendisinin baktığı, 3-16 yaşlarındaki 7 çocuğun cinsel ve fiziksel istismara uğradığı ve devlet bakımı altına alınması gerektiği yolundaki raporların göz ardı edildiğini de hatırlatarak, kabine üyelerine yazdığı mektupların görmemezlikten gelinmesini de eleştirdi. Kemal, "Bu uyarılar dikkate alınsaydı bebek P’nin ölümü belki engellenebilirdi" dedi.