29.12.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Yüzdeki kırışıkları geçici süre yok etmek için uygulanan popüler bir estetik işlemi olan botoks, sosyal medyada korkunç yan etkilerle gündeme geldi. Son aylarda sosyal medyada botoks enjeksiyonlarından sonra göz kapaklarının düşmesi ve ağız bölgesinin donmasıyla ilgili sorunlar yayılırken, bir dizi ünlü de başarısız prosedürleri ifşa etti.
ABD’li şarkıcı Meghan Trainor (30), fazla botoks yaptırdıktan ve üst dudağının üstüne dolgu uygulandıktan sonra artık gülümseyemediğini açıkladı. İngiliz TV ünlüsü Sophie Habboo da diş hekiminin çene kasına yapılan botoksun dişlerini gıcırdatmasını durdurabileceğini söylemesinin ardından sorun yaşadığını söyledi.
‘Yüzüm dondu’
Sophie Habboo, 6 ay boyunca gülümsemesindeki donuk ifadeyle yaşadığını belirtti. Ayrıca, TikTok’ta her geçen gün daha fazla kullanıcı, botoks sonrası göz kapaklarının düştüğünü söylüyor. İngiliz Estetik Plastik Cerrahlar Birliği (BAAPS), göz kapağı düşüklüğünün yalnızca 100 vakada bir görüldüğünü, göz damlalarıyla düzeltilebileceğini ve botoksun etkileri azaldıkça üç ila dört ay içinde düzeleceğini açıkladı. Diğer yandan, 20’li yaşlarındaki birçok genç kadının botoksu kırışıklığı önlemek amacıyla kullandığı bilinirken, uzmanlar bu iğnelerin ciddi riskler taşıdığı konusunda uyardı.
Sinirler zarar görebiliyor
Botoksun yan etkileri arasında baş ağrısı, ifadesiz “donmuş” yüz, sinir hasarı, morarma ve şişliğin bulunduğu belirtildi. İngiltere’nin pek çok şehrindeki kliniklerinde botoks hizmeti sunan estetik hemşiresi Amanda Azzopardi, hastaları komplikasyonlardan kaçınmak için “anatomilerini çok iyi bilen bir uzmana” gitmeye çağırdı. Daily Mail gazetesine konuşan Azzopardi, “Botoks yalnızca reçeteyle satılan bir ilaçtır ve her bir müşteriye doğru dozda reçete edilmesi gerekir” dedi.
Yeni güzellik trendi: Kuyruk yağı
Sığırın iç yağından elde edilen “kuyruk yağının” kozmetik ürünlerinde popüler bir bileşen haline geldiği açıklandı. Ürünün “doğal nemlendirici” olarak popülerleşmesiyle sosyal medyada pek çok kişi, evde kuyruk yağı elde edip yüzüne sürdüğünü açıklamaya başladı. Markaların da talebi karşılamak için kuyruk yağı bazlı kremler satmaya başladığı bildirildi. Ancak dermatologlar, bir şeyin doğal olmasının onun yüzünüze sürülmesi gerektiği anlamına gelmediği konusunda uyardı.