30.09.2020 - 22:20 | Son Güncellenme:
Yaşadığımız Covid-19 süreci etkisiyle de ülke nüfusunun %30’u e-ticaret yapıyor olsaydı, şu an ekonomik açıdan birçok ülkenin önüne geçmiş olacağımızı söyleyerek bu projeyi geliştirme nedenini de açıklıyor.
‘Sermayesiz E-ticaret Projesi ile herkes markasını oluşturabilecek!’
Geliştirilmiş Sermayesiz E-ticaret Projesi için sıfırdan e-ticaret markası kurmak isteyen girişimci ve girişimci adaylarına yönelik ilk adım atamalarını sağlayacak sıfır riski bulunan ve her detayı özenle düşünülmüş bir proje diyebiliriz.
Tahir Otlu projesini geliştirme nedenini şöyle açıklıyor;
‘Bu projede amacım girişimci adaylarının kurmak istedikleri e-ticaret markalarının ilk adımlarında yanlarında olmak. Satış pazarlama eğitimi, dijital pazarlama eğitimi ve bir e-ticaret sitesi tek başına maliyeti oldukça yüksek büyük operasyonlardır. Bütün bunları üstleniyorum ve e-ticaret markası oluşturup dünyaya açılmaları için yanlarında oluyorum. Proje içerisinde ilerleyen dönemlerde en başarılı markalara “Yatırımcı Projesi” de açılacak, böylece ücretsiz depo hizmeti, ücretsiz kargo ve paketleme hizmeti gibi olanaklara sahip olabilecekler. Bu olanaklar sayesinde de kendi markalaşma süreçlerini tüm dünyaya yayabilecekler.’
‘Kazandığım deneyimleri, fikirlerini hayata geçiremeyenler için düzeni iyileştirmek için kullanıyorum!’
Uykusuz ve yoğun tempo ile geçirdiği günler sayesinde şu an bulunduğu bilgi düzeyine gelebildiğini söylerken, bu konuda Türkiye’de kaynak bulmakta zorlandığını açıklıyor ve mesai saatlerini başkası için çalışarak geçirmenin girişim ruhu taşıyan insanlarda ne kadar zorlayıcı olabileceğini de sözlerine ekliyor. Genç yaşına rağmen, bir eğitim ve danışmanlık şirketi, 4000’den fazla girişimciye eğitim, 2 kitap, 5 e-ticaret mağazası ve birçok projede yatırımlar gibi başarılarla imza atan Tahir Otlu, yeni adaylara ilham verici projeler sunuyor.
‘İnsanların kafasındaki riskli e-ticaret olgusunu tamamen değiştirmek istiyorum!’
Otlu, ticaret denilince insanların aklına yüksek sermayeler, büyük riskler gibi konuların geldiğini ve e-ticaret girişimi için heves kırıcı, yüklü sermayeli projelerin yerine ne yapılabileceğini ekibi ile derinlemesine araştırarak projesini geliştirdiğini söylüyor. 2021 yılında da projeye ekleyeceği e-ihracat eğitimiyle küresel pazarı öğrenmeleri için danışanlarına imkan sağlayacağını da söyleyerek sermayesi olmayan girişimci adaylarına müjdeyi veriyor.