Evcil HayvanKedilerin Ağzı Neden Kokar? Kedilerde Nefes Kokusu Sebepleri

Kedilerin Ağzı Neden Kokar? Kedilerde Nefes Kokusu Sebepleri

10.08.2021 - 04:09 | Son Güncellenme:

Birtakım nedenlerden dolayı sevimli dostlar olan kedilerin ağzı kokabilir. Tabii kedi besleyenlerin bu konuda dikkat etmesi gereken birtakım hususlar mevcuttur. Peki, kedilerin ağzı neden kokar? Kedilerde nefes kokusu sebepleri hakkında detayları derledik.

Kedilerin Ağzı Neden Kokar Kedilerde Nefes Kokusu Sebepleri


Her insanda olduğu gibi bazı nedenlerden dolayı kedilerin de ağzı kokar. Bu sebep onların hem biyolojik durumlarından hem de başka nedenlerden yaşanabilmektedir. Önemli olan bu tür sorunlara karşı ele alınacak olan çözüm yöntemleridir.

Kedilerin Ağzı Neden Kokar?

Kedilerin ağızları farklı zaman dilimlerinde birçok değişik sebepten dolayı kokabilir.

- Kedilerin ağızları yeterince temiz olmadığı zaman bakterilerden dolayı ağızları kokabilir.
- Diş ve dişeti hastalıkları nedeniyle bu sorun meydana gelebilir.
- Kalitesiz beslenme
- Bazı cilt hastalıkları

Yine de yukarıda verilen sebeplerden dolayı kedilerin ağzı kokabilmektedir. Böyle durumlarda ise sorunlara karşı ele alınacak olan çözüm yöntemleri üzerinden bu problemleri gidermek mümkün.

Kedilerde Nefes Kokusu Sebepleri

Özellikle yetersiz hijyen nedeniyle kedilerin ağızları kokabilmektedir. Bu durum bakterilerin çoğalmasına neden olmakta ve böylece ağız kokusu meydana getirmektedir. Diğer yandan solunum yolu enfeksiyonları da kedilerin ağız kokusuna sebebiyet verebiliyor. Tabii böyle durumlarda mutlaka bir veterinerden yardım almak en önemli hususlar içerisinde yer almaktadır. Plaktan kaynaklı olan diş ve dişeti hastalıkları da yine kedilerde önemli oranda ağız kokusu yaratır. Kedinin ağzında meydana gelebilecek bir takım anormallikler de bu tür problemleri yanında getiriyor.

Kedilerin Ağzı Koktuğu Zaman Ne Yapılmalıdır?

Kedilerin ağzı koktuğu zaman öncelikle soruna bağlı olarak çözüm yöntemleri ele alınmalıdır. Örneğin doğru beslenme yapılmalıdır; diş sağlığına dikkat edilmelidir ve periyodik olarak veterinere götürülmelidir. Böylece olası problemlerin önüne sorun daha fazla büyümeden geçme şansı elde edilebilmektedir. Bu da kedinin sağlıklı şekilde yaşamasına imkan tanır.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar