SağlıkDil Beyazlaması Nedir, Neden Olur? Dilin Rengi Beyazsa Ne Yapılmalı, Nasıl Geçer?

Dil Beyazlaması Nedir, Neden Olur? Dilin Rengi Beyazsa Ne Yapılmalı, Nasıl Geçer?

10.03.2021 - 17:35 | Son Güncellenme:

Bazı sağlık sorunları belirtilerini hızlı bir şekilde gösterebilir. Vücudun en çok kullanılan bölümlerinden birisi olan dilde oluşan beyazlamanın nedenleri farklı olabilir. Dil beyazlaması nedir, neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Dil Beyazlaması Nedir, Neden Olur Dilin Rengi Beyazsa Ne Yapılmalı, Nasıl Geçer

 Dil beyazlaması, dilin üzerindeki nodül ve papiller nedeni ile oluşur. Özellikle yenilen yemeklerin parçaları dil kısmında bazı durumlarda bakteri oluşabilir. Bu bakteriler de dil üzerinde yer alan dokuların iç kısımlarına yerleşerek iltihap oluşturabilir. Bu nedenle dikkatli davranılmalıdır.

Haberin Devamı

 Dil Beyazlaması Nedir, Neden Olur?

 Kişilerde dil üzerinde biriken yemek artıklarının oluşturduğu bakteriler dokuların arasına yerleşerek iltihap oluşturabilir. Bu iltihap sonucunda ise dil kısmında beyazlık meydana gelebilir. Dildeki bu beyazlık da enfeksiyon belirtisidir. Bazı zamanlarda ise bu ciddi hastalıklara da yol açar. Özellikle dehidrasyon sonucunda dilde beyazlama görülmektedir. Kişinin ağzının içinin sürekli kuru olması bakterilerin de daha rahat üremesini sağlar. Bu nedenle ağız ve dilin bakımını yapmak da çok önem taşımaktadır.

 Dilin Rengi Beyazsa Ne Yapılmalı, Nasıl Geçer?

 Dilde beyazlık oluşumunun pek çok nedeni bulunmaktadır. Özellikle de dilin renginin beyaz olması vücutta gelişen enfeksiyonlar nedeni ile oluşabilir. Ateşli hastalıklar ve mayan enfeksiyonu da dilin beyazlamasına neden olmaktadır. Sigara kullanımı, kalp hastalıkları, alkol tüketimi ve baharatlı yiyeceklerin aşırı tüketimi de dilin beyaz renk olmasına neden olur. Dil renginin beyazlamasının önüne geçilmesi için Hindistan cevizi yağı kullanılır.

Haberin Devamı

 Hindistan cevizi yağı ağızda olan mikroorganizmaları azaltır. Bunun için bir çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ağza alınınca 10 dakika bekletilmelidir. Daha sonra ise bu yağ tükürülür. Ağız ılık su ile yıkanır. Dişler de doğru bir şekilde fırçalanır. Oral pamukçuk ile iltihaplı beyaz dilin engellenmesi için probiyotik içeren gıdalar da tüketilmelidir. Ayrıca dilin renginin beyazlaması durumunda ağız temizliğine de dikkat edilmelidir.

 Dilin Renginin Beyazlaması Durumunda Bakım ve Temizlik

 Dilin renginin beyazlaması durumunda dil ve ağız bakımına çok dikkat edilmelidir. Günde en az iki kere diş fırçalanmalı. Diş fırçalanırken dil de temizlenmelidir. Bu sayede doku arasında bakteri bulunması önlenir. Bu sayede çeşitli rahatsızlıkları da önüne geçilir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar