Günümüz dünyasının en büyük sorunlarından birisi tartışmasız çevre kirliliği. Çevreye verilen zararı yok sayan insanlar doğaya gelişigüzel çok sayıda plastik atık bırakıyor.
Plastik atıklar en çok okyanus ve deniz yaşamına zarar veriyor. Plastik atıkları yiyecek sanan su canlıları, plastikleri yemeye çalışıyor ya da bu atıklara dolanarak yaşamını yitiriyor.
Bu soruna dikkat çekmek isteyen ABD merkezli mimarlık ve tasarım şirketi Studio KCA, Belçika'nın ünlü Brugge kentindeki bir kanala 5 ton plastik atık kullanarak inşa ettiği balina heykeli yerleştirdi.
Atlas Okyanusu ve Pasifik Okyanusu'ndan toplanan plastik atıklarla yapılan balina heykeli, kentte düzenlenecek olan ve Sıvı Kent temalı çağdaş sanat etkinliği Triennale de Bruges kapsamında sergileniyor.
Plastik atıkların çevreye olan zararı nedir?
11.5 metrelik plastik balina heykeli, okyanustaki insan kaynaklı plastik atıkların zararlarına dikkat çekmek için yapıldı.
Plastik çöp dünyanın en büyük sorunlarından birisi. Her yıl katlanarak artan plastik atık miktarının ne yazık ki önüne bir türlü geçilemiyor.
Denizdeki canlılara en çok zararı olan plastik atıkların başında pipet ve poşetler geliyor. Yalnızca pipet kullanımını azaltarak bile su yaşamının daha sağlıklı hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
Plastik yiyen deniz canlılarını tüketme ihtimalimiz de son derece yüksek. Kısacası yaptığımız kötülük dönüp dolaşıp bumerang gibi bize isabet edebilir.
Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu