09.11.2017 - 11:09 | Son Güncellenme:
Sessiz düşük bilinen adıyla kimyasal gebelik nedir? Kadınlar neden sessiz düşük tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar? İşte haberimizin detayları…
Sessiz düşük nedir?
Sessiz düşük yumurtanın olması gerektiği gibi döllenmemesi sonucunda oluşan bir gebelik türüdür. Tüm dünyada sıkça yaşanan bir durumdur. Sessiz düşüklerde yumurta rahme tutunamayarak kanama yoluyla dışarı atılır.
Sessiz düşükte hastanın sağlığı çok önemlidir. Bazen ölümle bile sonuçlanabilen sessiz düşükler adet dönemlerinde dışarıya atılabilir. Fakat her zaman böle şanslı olmayabilirsiniz.
Sessiz düşüğün sebepleri nelerdir?
Uzmanların kabul ettiği genel görüş yumurtanın rahme sağlıklı bir şekilde tutunamaması durumudur. Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, yanlış hareketler yapma, stres kaygı gibi durumlarda düşük risklerini çoğaltmaktadır.
Sessiz düşük ile dış gebelik aynı şey değildir
Zaman zaman birbirine karıştırılsa da dış gebelik ile sessiz düşük asla aynı değildir. Dış gebelikte yumurta tüplere takılır ve büyümeye devam eder fakat sessiz düşükte yumurta rahme tutunamaz ve hayatı sonlanır.
Bu gebelik kanda yapılan çeşitli incelemeler sonucu ortaya çıkar. Evde kendinizin yaptığı testler doğruyu göstermez. Birçok kadın bu gebeliği anlayamazlar. Adet gecikmesi gibi görülen bu rahatsızlık aslında tutunamayan bir embriyonun vücutta barınmasından kaynaklanır.
Dışa gebelik ile ilgili bilmek istediğiniz herşey haberimizde...
Sessiz düşük yaşayan kişiler tekrar hamile kalabilir mi?
Çok yüksek bir ihtimalle evet tekrar hamile kalabilirler. Vücudun kendi kendine hamile kalabilmesi tıbben çok sağlıklı bir durumdur. Sessiz düşük olması da vücudun kendi kendine hamile kalabilmesi demektir. Kişiden kişiye değişen bir durum olduğundan en uygun tedavi ve bilgileri doktorunuza danışarak alabilirsiniz.
Sessiz düşük nasıl tedavi edilir?
Sessiz düşüklerde herhangi bir kürtaj uygulanmaz ilaç tedavisi veya farklı bir tedavi de tercih edilmez. Düşük kendiliğinden adet kanıyla birlikte olduğu için sadece kişinin kan değerleri sürekli kontrol edilir. Doktorunuz ile yapacağınız görüşmeler sonucunda uygun tedavi yöntemini uygulayacak ve sizin nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında sizi uyaracaktır.
Adet dönemleriniz neden gecikiyor?
Nuray Morkoç
PembeNar Özel